היא חברה שלי ?

היא חברה שלי ?

לפני כתשע שנים לערך הגעתי לישוב בו אני גרה, הייתי בראשית ההריון עם מעין. כשמעין היתה בת כמה חודשים הגיעה לגור ממולי בחורה ולה תינוק בן כמה חודשים, לימים הסתבר שההבדל בינו לבין מעין הוא יומיים. מן הסתם התחברנו זו לזו והעברנו את הימים שלנו ביחד. לאחר שנה לערך היא עברה לגור במקום אחר בישוב והחברות שלנו נשמרה. במסיבות של הישוב, היינו תמיד יחד. כשיצאנו לטיולים ו/או סופי שבוע תמיד הזמנו אותם (נולד לה ילד נוסף בינתיים). שיחות נפש ובקיצור חברות. אני לא חושבת שאי פעם היתה לנו חברות צמודה אבל היא בהחלט היתה חברות מאוד קרובה. הרי לא חשובה הכמות, אלא האיכות. אז אמנם אנחנו לא נפגשות ומדברות אחת לשבוע, ולמעשה גם לא אחת לחודש, ובכל זאת. קצרה היריעה מלתאר את כל הפעמים שהייתי בשבילה ואף בשביל בעלה. בחודש האחרון הרגשתי שאני מקבלת ממנה סטירת לחי פעמיים. לאחר שאת יום כיפור היא בילתה איתי, שבוע לאחר מכן מעין ואני הלכנו להביא לבנה הזמנה ליומולדת של מעין. דיברנו קצת והיא סיפרה שהם נוסעים לפארק הירקון באופניים. האם היא הציעה לנו להצטרף כפי שתמיד אנו מציעים להם ? לא. אתמול התקשרתי אליה בבוקר כי מצאתי משהו שלה אצלי, אמרה שתבוא בערב לקחת כי עכשיו הם נוסעים לפארק המשחקים ברעננה. ולא רק סיפרה אלא הפליגה והמשיכה בשבחי המקום. האם הזמינה אותנו להצטרף ? לא. בערב הגיע בעלה לקחת את המשהו ולא היא. סיפר שהרגע חזרו והם עייפים ומותשים, בעלי שאל מאין והוא סיפר ובעלי שאל אז למה בעצם לא הצטרפנו וההוא אמר לו, "עזוב" וברח מהבית. ממש ברח. אנחנו נשארנו בסימן שאלה ענקי. לא ברור בעליל ניסינו לחשוב מה קרה ולא הצלחנו להגיע לשום מסקנה. בעלי הציע שאדבר איתה וסירבתי. כי פעם ששאלתי משהו בסגנון היא אמרה לי בבוטות "מספיק עם הפנקסנות". אז הפסקתי. וזה כל כך תמוה. היא ואני מאוד דומות, מאוד קרובות באופי שלנו. לשתינו אין הרבה חברים בישוב - כי כאלו אנחנו - והיה לנו נוח מאוד ביחד. אנחנו חברות, הבעלים חברים, הילדים חברים - אז מה קרה ? לאלוהים הפתרונים. אני לא אתעסק בפנקסנות ולא אשאל אותה אני חושבת על הצמיחה האישית שלי ועל כל הפעמים בהן לא הרפתי וסירבתי להשאיר מאחוריי קצוות פתוחים. תמיד חייבת לדעת הכל, ולמה, ואיך וכמה. ואולי הגיע הזמן להרפות, ולא לדעת. פשוט להבין ודי. העלבון, האכזבה והאי וודאות יפנו את מקומם בקרוב. תודה שנתתן לי לפרוק.

nataly36

New member
נראה שאין מנוס מלשאול אותה

למרות שלא בטוח שיש תשובה ברורה לעניין. אני לא מכירה אותה, לכן יכולה לספר רק על עצמי - ואני, ישנן תקופות שמאד כיף לי יציאות משותפות עם חברות, ויש פעמים בהם אני ממש זקוקה ללבד, או לחיק המשפחה בלבד. יתכן שהיא במן תקופה כזאת? - כי אם כן, זה בכלל לא קשור אלייך. אבל יתכן שיש משהו. וחבל לפספס בגלל אי הבנה. מצד שלישי, יתכן שזה יעבור מעצמו, וחבל לעשות דרמה ממשהו שהוא לא.....
כך שתשובה ברורה אין לי! בכל מקרה נשמע שסבלנות היא שם המשחק!!!

נטלי, ממש לא בא לי לשמוע עוד

פעם - או לקחת את הסיכון שאשמע את המשפט הזה עם הפנקסנות. אם אני באה מהרגש שלי ומביעה תמיהה מסוימת ופוטרים אותי בכך שאני מתעסקת בפנקסנות אז לא רוצה .זה מעליב אותי. יכול מאוד להיות שזה לא קשור אלי ויש לי אפילו רעיון מסוים שזה קשור בבעלה ואני גם יודעת כנראה למה אבל לא רוצה לדוש בזה לא רוצה לקחת את הסיכון להיעלב האם זו בעצם הצמיחה האישית שלי, לדעת לדלג על נושאים או שאני נוהגת כאן כבת יענה ?

nataly36

New member
המשפט על הפנקסנות או סכנת המשפט הזה

ממש צורם לי באוזן, כאילו שיש משהו מאד לא ברור ואפילו צבוע במערכת יחסים הזאת. כי אם היא היתה חברה טובה - היא לא הייתה שולפת כאלה מילים פוגעות. אלא היתה מסבירה, או אפילו מתווכחת! שוב, זו רק תחושה , אני מבחוץ ולא יודעת באמת.... וכו'.... לכן נדמה לי שהאיסנטינק שלך של לא לרצות לדבר איתה על זה - היא מנקודה של צמיחה. את לא צריכה לשמוע מילים שכאלה. לא צריכה את זה בכלל. ובצדק!!!! נדמה שזה באמת הזמן להרפות.....

תודה רבה נטלי ../images/Emo39.gif

לא יכולת לנסח טוב יותר את שאני מרגישה וחושבת. חיזקת אותי עד מאוד ובכלל כל מה שנכתב כאן, והתשובות שלי בעקבות זאת חיזק אותי מאוד במה שהחלטתי גם ככה. תודה רבה

ב מ ב ו ש

New member
ואולי, זו פשוט היא וכך היא יודעת

להיות חברה? אם תרצי קבלי אותה כמו שהיא. ובאופן אישי אני חושבת שזה מדהים, כי משהו שדומה לזה עלה לי אתמול בערב, וכמעט חנק אותי. ולכן, אני באמת חושבת שהחיים מדהימים לא? אם הצלחתי להתחמק מזה אתמול, הנה הגעתי הנה היום, וההודעה שלך חיכתה לך ולי
. ופנקסנות ...? שונאת(טוב, לא אוהבת) שאנשים משתמשים במילה הזו כאמתלה לאי עמידה שלהם בדברים. אל-דנה

נכון ??

ההגנה הכי טובה היא התקפה והנה היא הצליחה כי ההתקפה שלה גורמת לי לא לעשות זאת שוב. את רוצה לשתף במה שעבר עליך ?

גילור

New member
סליחה. אני כן הייתי מנסה לשאול.

הייתי שואלת אותה אם היא כועסת עלי? אם פגעתי בה באופן כלשהו בלי שאני מודעת לזה? ואז או שהיא תגיד כן ותסביר או שהיא תגיד לא. אם היא תכחיש, תשאלי אותה. בדיוק כמו שכתבת פה. תשאלי אותה מה קרה. ויכול להיות שפשוט לא התאים לה באותו יום שתצטרפו. יכול להיות שסתם לא בא לה. תהיי מוכנה לכל תשובה. יכול להיות שפשוט לאחר תשובתה תצטרכי להניח לזה. אישית, לא משאירה קצוות פתוחים. חשוב היה לי לברר מה קרה.

מממאיה35

New member
למה לקחת את זה עליך?

למה לשאול האם את פגעת? אולי זו היא, אולי משהו עבר עליה, אולי משהו קרה לה? למה לקחת את האשמה בנו ועלינו?

את כל כך צודקת מאיושה

למה אנחנו לוקחים באופן מיידי את האשמה עלינו ? אני לא מאמינה שקרה לה משהו כי אני מכירה את ההבעות שלה ואת הקול שלה ויודעת לזהות. היא נשמעה ונראתה נהדר. ואני ממש לא חושבת שאני פגעתי בה בדרך כזו או אחרת.

אבל אני יודעת שלא פגעתי בה.

בפירוש יודעת. בפגישה האחרונה שלנו היא היתה אצלי ביום כיפור וצחקנו ואכלנו ביחד והיה ממש נחמד ונעים והיא יצאה מאצלי באמירה של צריך לעשות את זה יותר.... ואם לא התאים לה שנצטרף באותו יום, זה קרה כאמור בעוד יום, אז למה בעלה אמר לבעלי "עזוב" וברח מהחצר שלנו ? לי יש הרגשה שזה קשור אליו. ועם כל ההיסטוריה שלנו, זו הבחירה שלה. בחיי שאין לי כח להתמודד עם זה ולהיעלב שוב. אני לא משאירה קצוות פתוחים ומכאן אני מרגישה שזו הלמידה שלי, לדעת מתי להרפות.

גלית 1967

New member
אם זה היה ככה מאז תחילת החברות../images/Emo20.gif

בינכם זה סיפור אחד. ואם זה קרה בזמן האחרון היתי שואלת למה. ואם זה בכל זאת מציק לך ועושה לך לא טוב ואת מרגישה שבחברות הזאת את רק נותנת ומציעה ועוזרת אז אני היתי אומרת יפה שלום. חברים זה לא בכוח.

בדיוק. היטבת לתאר את שאני מרגישה

בחברות הזו רק אני נותנת, מציעה ועוזרת ובאמת מרגישה שאין פידבק מהצד השני. אני חושבת שבאמת אני אומרת שלום ודי.

מממאיה35

New member
../images/Emo24.gif מוכר לי ../images/Emo4.gif

בכל מקרה אני מציעה שלא תקחי את זה עליך או על אשמתך, כל עוד את לא יודעת מה הסיבה.. אני אישית כל עוד לא שאלתי ולא בררתי ולא דיברתי לא מאשימה את עצמי אלא אומרת שזה הנסיבות והחיים והבחירה ואני לא יודעת מה של הצד השני.. יש לי מספיק במה להאשים את עצמי, לא יכולה ולא רוצה לקחת אחריות על התנהגות של אחרים כל עוד אני לא צריכה לעשות את זה.. אם זה מאוד מפריע לך, אם את רוצה לדעת, אם את מכונה לקבל כל תשובה וגם לא לקבל תשובה - דברי איתה..

אני מוכנה לקבל כל תשובה, אבל

אני לא מוכנה לא לקבל תשובה ומי שפוטרת אותי בפנקסנות אני מניחה שגם הפעם לא תתן לי תשובה ואני לא רוצה לקחת את הסיכון להיעלב שוב.

למעלה