היאוש גובר / ריין

Gilgam69

New member
היאוש גובר / ריין

לאחר הקרב עם האוטומטה במרתף המבצר, התכנסנו כולנו, הוגו, זן, אוס ואני בחדר בקומה השניה בו כינסו את כל חפצינו. הייתה אווירה של חוסר שקט באוויר. יותר מדי דברים מסתוריים מתרחשים במקום הארור הזה. יותר מדי דברים שאיננו מבין מה ומדוע. קודם היה זה האוטומטה שניסה לשרוף אותנו, אחר כך היה זה הרצח של אורקוס, ועכשיו ההתקפה חסרת ההגיון של אוטומטות האימונים. אסור לשכוח גם את הדלת הסודית שהובילה למלכודת שכמעט מחצה את כולנו. הוגו מצא דלת סודית נוספת, אולי שם נמצא את התשובה. הלילה כבר יורד אך אנו קצרים בזמן... מחר השדים עתידים לתקוף את המבצר. * * * על אף תחינותיו של השומר, רוח המבצר, שלא ניכנס לדלת הסודית ושהוא אינו יודע מהי הדלת ולאן היא מובילה, המשכנו קדימה. הדלת הובילה למערכת שלמה של מסדרונות, חדרים, דלתות סודיות, מלכודות, שוב דלתות סודיות, ושוב מלכודות. עם כל מסדרון, עם כל מלכודת כוח הרצון והנחישות שלנו נשחקו. במלכודת אחת כמעט נפלתי לתוך בור אפל, במלכודת אחרת כמעט שופדתי ע"י מערך חניתות שקפצו מהקיר. מלכודת אחרי מלכודת, את חלקן גילינו אך את חלקן הפעלנו. רק בזכות תגובותינו המהירות לא נגרם לנו נזק. אני חייבת להודות שוב לזן. אילולא עקשנותו למשוך בידית שמצאנו בעזרת המקל שלו, סביר להניח שהייתי מורעלת ע"י המחט שקפצה מתוכה. כישוריו של הוגו בנושא עזרו מאוד, ומסתבר שגם הנסיון שצברתי כשגדלתי ברחובות הועילו לנו, כשעזרתי באיתור המלכודות. * * * בשם השמש, הפכנו ממש לפארנואידים ! אנחנו מתקדמים באיטיות רבה, בודקים כל צעד, כל חרך בקירות וכל מרצפת ומרצפת. המקום הארור הזה לא נגמר ! * * * לאחר שהזרמנו אנרגית קסם לתוך דלת האבן הכבדה, היא התרוממה. מספר מדרגות צרות ירדו לתוך חדר משושה. בכל אחת מהקירות הייתה דלת ועליהם תבליט של פרפר. משהו נראה לי מוזר בדלתות הללו. בבדיקה מהירה הסתבר שהדלתות לא אמיתיות אלא מדובר בקירות שיראו כדלתות. זן אומר שתבליטי הפרפרים רגישים לאנרגית קסם. הוגו ואוס, חושדים במשהו, מתקממים על המדרגות שמהם נכנסנו לחדר. תחושה לא טובה נחה עליי, אולי זה כל המלכודות שכבר עברנו, אבל אם יקרה משהו, כדאי שאהיה ליד זן; אוס והוגו עומדים מספיק קרוב בשביל להתרחק מכאן במקרה הצורך. לפתע ההילה של זן נדלקת. אש זהובה-כחולה חסרת חום עוטפת אותו. באותו הרגע דלת הכניסה נופלת מאחורינו, וחמשת תבליטי הפרפרים מתנתקים מהקירות ומתחילים לעופף סביבנו. הספקתי לראות בזוית העין את הוגו מתגלגל החוצה לפני שהדלת הכבדה נסגרה. אוס היה יכול לצאת אך לא עשה זאת. אני מעריכה אותו על כך. אוס מזנק באויר ובמכה ניצחת אחת מרסק במו ידיו את זוג הפרפרים שלידו. נראה כאילו הם עשויים מזכוכית. זוג פרפרים נוסף עט על זן, המטיל את פגיונו על אחד מהם ומרסק אותו לאלפי רסיסים. השני עף ומשסף את זן לאורך החזה. אני מסתובבת לפגוש את הפרפר האחרון. הוא חולף לצידי במהירות הבזק. בשם השמש ! הכאב ! אני מרגישה את צלעותיי השמאליות בוערות מבפנים. מעולם לא הרגשתי כאב עז כל כך. כנף הפרפר החדה כתער חותכת דרך גופי כאילו היה אוויר. צעקת כאב יוצאת מגרוני, ללא שום הוראה ממני. בעוד דמעות ממלאות את עיניי, אני רואה את שברי הפרפרים ההרוסים מתאחים. מכל שברי פרפר אחד, צצים שניים חדשים. בדיוק באותו הרגע נפתחת שוב דלת הכניסה והוגו עומד שם, ההילה שלו בוערת, דמות אפלולית ומסתורית חבויה בלהבותיה. תודה לאל שהוא חמק החוצה ופתח את הדלת שוב. אני מנסה לומר לחבריי לרוץ, אבל הם כנראה הבינו זאת לבד. כשאני רואה את אוס וזן מתחילים לנוע לכיוון היציאה אני מיד נעה אחריהם החוצה. אנו עוברים את מפתן הדלת וזן שולח יד אחרונית. הפגיון שלו מתעופף חזרה לידו בדיוק כשהדלת הכבדה שוב נסגרת. הכאב ! אני מתמוטטת על רצפת האבן הקרה על ארבע, יורקת דם, אוחזת בידי את החתך שנפער בצידי השמאלי ומנסה נואשת לעצור את הדימום הצובע את הרצפה בצבע אדום חזק. אני שומעת את הוגו ואוס מתווכחים האם כדאי לנוח הלילה במבצר או המחילות המקוללות הללו. לעזאזל ! תוך כדי הויכוח, אני מרגישה את ידיו העדינות של זן חובשות אותי. תודה לשמש ! על מה הם מדברים?! לישון במקום הארור הזה?! בסוף אנו מחליטים על לחזור למבצר למנוחה מאוד נדרשת. * * * השומר מופתע לראות אותנו יוצאים מתוך המחילה חזרה למבצר פצועים קשה. אנחנו מספרים לו על אשר מצאנו, על המלכודות, הדלתות הסודיות, המסדרונות, המעברים והמוות המחכה מעבר לכל פינה. לאחר הרהור קל הוא מספר לנו שהוא נזכר כעת במחילות הללו. מסתבר שזה היה המקלט האחרון של שוכני המבצר, נשגבי שמש כמוני שחיו כאן בעידן הראשון. הם תכננו לסגת פנימה במידה והמבצר יותקף ע"י צאצאי-הדרקון. כנראה שמלכודת פרפרי המוות יועדה להם. זה גם מסביר את כל המלכודות ואת כל הדלתות הסודיות המובילות לעוד מלכודות. אך לא מצאנו דבר. הכל הוביל בסופו של דבר למבוי סתום. הוגו לפתע אומר שיתכן והוא יודע היכן ההמשך. דמותו נעלמת לתוך הרקע, נבלעת אל תוך הצללים, ואנחנו רואים צל חומק חזרה פנימה, אל תוך המסדרון. לאחר כשעה הוא חוזר ומדווח שמצא את ההמשך, מוסתר בתוך בור מלכודת. אני חייבת להודות, זה גאוני. * * * הוגו סירב לישון הלילה במבצר. אני מבינה אותו, אבל אין לנו הרבה ברירות. לו לעומת זאת יש. הוגו הוא שורד. ממה שהבנתי הוא הוביל אותם עד כאן, ובזכותו הם שרדו בתנאים הקשים. הוא יצא לבלות את הלילה בחוץ ולחזור בבוקר עם מזון, מצרך שכמעט ונגמר לנו. לצערי נצטרך להסתפק בבשר חיות-שדים... איך זן קרא להם? שדים דור שלישי. אני לא חושבת שזה רעיון טוב שייצא לבד, אך כולם התעקשו שזו הדרך הטובה ביותר. * * * אוס אמר להוגו שנתמקם בספרייה. לאחר שהוגו עזב את המבצר, לקחנו את כל הציוד ועברנו לחדר בצידו האחד של המבצר. אני לא מבינה את זה. נראה שאוס לא סומך על הוגו. אבל למה? הוגו הציל את חיי שלושתינו במחילות בלב ההר. אילולא הוגו, הפרפרים הללו היו קוצצים אותנו לגזרים. אני עדיין לא מבינה איך הם עשו זאת. במקרים דומים חרב מלוטשת או חץ מחודד לא היו מצליחים לפצוע אותי. זן הסביר לי שהפרפרים היו עשויים מחומר המהווה נוגד לקיום כל סוגי החיים. בדומה לכך שאור השמש נוגדת את קיום האל-מתים, כך החומר הזה נוגד אותנו, בני האדם. בכל מקרה, זן אמר שהוא יישאר ער כל הלילה. יש לו עבודה על הספרים שהוציאנו מהספרייה. בסדר מבחינתי, אני תשושה לגמרי... * * *

Gilgam69

New member
- המשך

* * * לאאא ! ! ! אני מתעוררת בבהלה, כולי מזיעה. זן ניגש אליי. הוא מרגיע אותי ושואל לשלומי. אני מרגישה את הכאב בצלעות שוב חוזר. זן מחליף לי את התחבושת. מסתבר שהחתך נפתח שוב ואני שוב מדממת. הוא שוב דורש לשלומי. בשם השמש ! החלום הזה ! הסיוט הזה ! הם כולם צחקו ולעגו, ולא יכולתי לעשות כלום. וחבריי ! ניסיתי וניסיתי אך לא הצלחתי לעשות זאת, לא להיות לצד חבריי !דמעות מערפלות את ראייתי. אין לי את האומץ לתאר לזן את החלום הכל כך מציאותי. אני מספרת לזן רק שחלמתי חלום מאוד מוחשי. מאוד לא חלמתי דבר שכזה. הרגשתי כאילו החלום שולט בי, תוקף אותי, מנסה לפגוע בי ! לתדהמתי, זן לא נראה מופתע. הוא מספר לי שגם הוגו, בלילה הקודם חלם חלום מציאותי בו הוא הרגיש מוזר, כפי שלא הרגיש מעולם. הוא מנגב את דמעותיי ואני מוצאת נחמה במגעו העדין. הוא סיפר לי שהוא היה רופא לפני שנבחר ע"י השמש הבלתי כבוש. אפשר להבין זאת. אפשר להרגיש זאת. לאחר מספר דקות אני נרגעת וחוזר לשק השינה שלי. הנחירות של אוס לידי נשמעות כמשור ענקים החותך מבעד לחומות אבן אדירות. כל היום חושיי המחודדים עזרו לנו במחילות, אך עכשיו כבר כואב לי הראש מכך. אני עוצמת את עיניי. אנחנו חייבים לעזוב את המקום הארור הזה... * * * הבוקר עלה. הוגו חזר למבצר עם צידה: בשר-שדים חסר טעם. הוא מדווח שלא ראה אף התארגות שדים באזור, אך תנאי השטח קשים ולכן התצפיות לא אמינות לגמרי. זן הלך לנמנם קצת, מגיע לו לאחר שנשאר ער כל הלילה, לומד ומשנן את הכתבים העתיקים. מסתבר שהוא הצליח ללמוד מכך את השפה העתיקה. יותר מזה, הוא טוען שהוא יכול כעת לראות רוחות, עוד בטרם הן מתממשות. ללא ספק כוחו אדיר וחוכמתו רבה. לאחר כשעה קלה אנחנו יורדים חזרה להיכן שהוא מצא את הפתח החדש. * * * די ! עוד מלכודות ועוד מסדרונות. היאוש כעת ניכר בבירור על פנינו. אני מתחילה לחשוב שלבוא לכאן היה הצעד המר ביותר שעשיתי בחיי, ויתכן שגם האחרון. בתוך חדר קטן תלויים שלושה מסכות, האחת שמחה, השניה ללא הבעה והשלישית עצובה. השמחה והעצובה תלויות למעשה על זוג דלתות. כאשר אנו מתקרבים למסכות, זו ללא הבעת הפנים פונה אלינו בשפה שאינני מכירה. זן אומר שהמסכה חדה לנו חידה: "אחת המסכות דובר רק אמת, והשניה רק שקר. שאלו שאלה אחת ודעו את המשך דרכיכם." היי... אני מכירה את זה. החיוך שמופיע על פניהם של האחרים מראה שגם הם. טוב לראות קצת שמחה על פניהם של חבריי אחרי כל מה שעבר עלינו אתמול. אוס ניגש לאחת המסכות ושואל אותה את השאלה הנכונה. מתשובת המסכה עולה שהדרך הנכונה היא שמאלה. רגע... אבל למה שיהיה פה דבר שכזה? יתכן שזה מלכודת? מדוע הסולרים שאמורים היו למצוא כאן מסתור היו צריכים הכוונה במקום שהם בנו בעצמם. זאת חייבת להיות מלכודת, מכאן שהדרך הנכונה היא למעשה הימנית. אני מציינת את עובדה זאת לפני חבריי אבל נראה שאוס מתעלם מעצתי. לפני שאני מספיקה לומר משהו נוסף, הוא מושך בידית הדלת השמאלית. רעם גדול מתגלגל מתוך המסכה, ורק במזל כולנו משתטחים על הרצפה כשברקים בוקעים מפיה וממלאים את החדר כולו. למה אף אחד לא מקשיב לי?! רגע אחר כך, אנחנו עומדים מול דלת ימין ופותחים אותה. איך לא?! עוד מסדרון ועוד חדר! דמעה מופיע בזוית עיני. אני מנגבת אותה מהר, שחבריי לא יראו כמה קשה לי. אני לא מסוגלת לעוד הרבה מזה. החתך צובט אותי שוב ואני חורק את שיניי. בחיפוש מדוקדק של החדר המשושה בו אנו עומדים עולה שארבע מהדלתות הנמצאות בקצה מסדרונות היוצאים מהחדר, או ממולכדות או מזויפות. מאחת נכנסנו, ורק אחת אמיתית. הוגו מוצא דלת סודית נוספת ליד אחת הדלתות המזויפות, אבל לי כבר נמאס מדלתות מזויפות. בוודאי יש שם עוד מלכודת שרק מחכה לחרוץ את גורלנו ולסיים את חיינו. לעומת זאת הדלת שאני נכנסתי בה מובילה להיכל קטן ומבטיח, עם זוג מעברים הנפתחים מצדדיו. במרכזו עומד גוש גדול ומעובד של ברזל. אוי לעזאזל... למה יש לי את התחושה שבתוך גוש הברזל הזה מחכה לנו משהו מסוכן שינסה לשים קץ לחיינו? עד מתי ימשכו המסדרונות האינסופיים הללו? עד מתי ימשכו המלכודות הקטלניות הללו? נראה שרק מותנו יספק את המוח הזדוני שהגה את המקום המקולל הזה.

רמץ

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo188.gif../images/Emo45.gif

כן, זה מאוד נוח להסביר לדמות של גיל את מה שגיל מסביר לי... מחשבה שעלתה בי: אם הסולאריים הראשונים של המבצר סבלו מאותן תסמונות ואותן בעיות של אוטומטונים מתפרעים, חשד ומוות, ולהם הייתה גישה חלקה יותר למפלט האחרון (הם בנו את מטחנת הבשר המפלצתית הזאת), אין שום סיבה שדקוא שם יתגלה הפתרון (הם הרי לא גילו אותו). יתכן שכל פיסות התצרף כבר בידינו - אלא אם הפתרון הוא בעצם אחד מהסולאריים העתיקים עצמם... (היתכן שמישהו שרד?) ריין, לא אבקש פרטים על חלום הבלהות שלך, אבל האם תוכלי להגיד אם חשת הזדהות כלשהי לאחד מהסולאריים העתיקים? - אם נרד למרתף ונציג בפנייך את הפסלים של פאל?...

Elenlos

New member
מה אתה עושה?

אני שואל באמת... אתה מנסה לנחש את ההמשך או שאתה רוצה לדעת את ההמשך או שאתה צריך לדעת את ההמשך(אתה משחק אקזולטד וזה אותו סיפור...)?

Gilgam69

New member
מוהאהאהא?

רמץ הוא השחקן של זן. אבל מה שאני לא הבנתי זה את המשפט הבא שלו: "כן, זה מאוד נוח להסביר לדמות של גיל את מה שגיל מסביר לי..." רמץ, למה התכוונת?

רמץ

New member
נתת לי קצת יותר מדי קרדיט...

"איך זן קרא להם? שדים דור שלישי." "זן הסביר לי שהפרפרים היו עשויים מחומר המהווה נוגד לקיום כל סוגי החיים." את כל זה הסבירה הדמות של השחקן שלא ידע שגאיה היא... - איך קראתם לזה?

Gilgam69

New member
מעתה אמור קדמונים - Primordials

אויבי האלים ושות'. בכל מקרה, אתם אלה שהייתם בעיר השדים גייט ששם הוסבר לכם על דורות השדים. חוץ מזה בתור רופא ואוקולטיסט, אני מאמין שהדמות שלך היא הדמות עם הכי הרבה סיכויים לדעת מהו טבעו האמיתי של Aggravated Damage.

רמץ

New member
כן ודאי

רק חשבתי שזה מצחיק שאתה מסביר לדמות שלך דברים בעזרת הדמות של השחקן שלא באמת יודע אותם. ככה צריך, אבל זה עדיין מצחיק
Primordials --Good...

רמץ

New member
נזכרתי בדבר שאמר לי המנחה שלי -

סייטו הידאמה, נערץ הכוכבים הנאור. הוא סיפר שנערצים שמימיים כגון הסולאריים נתקפים לעיתים בהבזקי זכרונות ותחושות דהז'ה-וו כשהם מתחקים אחר עקבותיהם של הגלגולים הקודמים של הרוח השמימית שלהם... האם יתכן שהוגו וריין הם גלגוליהם של שניים מהסולאריים העתיקים מהמבצר הנעלם? של וזניה ושל סולארי אחר - כיצד קראו לבן כת הלילה השני...? ואולי כולנו שייכים למבצר - השמש יודע שלא חסרו פה בני כת דמדומים... הדבר יכול להסביר את היעדרותה של "רוח זרה" מהתעלומה... המפף - עוד תיאוריה לאוסף - וטובה כמו כל שאר אחיותיה... - זן סנג'אשי - הרהורים על המבצר הנעלם

Ferenheit

New member
עד שלא ראית את הבעת האוטומאטה

של ננסק, לא ראית מבט שהוא אדיש לגורלך מעולם.

למעלה