הטרנספר.

yakul

New member
בבקשה...

חוקה זה אחד המרכיבים של דמוקרטייה, מדינה בלי חוקה לא יכולה להיות דמוקרטייה בדיוק כמו שמדינה עם חוקה אבל בלי שאר המרכיבים של הדימוקרטייה היא אינה דמוקרטייה. תפסיק להשוות את מדינת ישראל למדינות אחרות, כי למעשה לא תמצא מודל למדינה "נאורה", כי לא קיימת מדינה שלא היו בה או יש בה ימים חשוכים, שחיטויות וכו´. אין ספק שהחרדים הם גם כן בעיה, וגם רבים מהם כופרים בקיומה של מדינת ישראל. אין ספק שגם עם החרדים צריך להתמודד, העניין הוא שלבעייה הזאת אין לי פתרון, וטרנספר אי אפשר לעשות כי אין לאן(בניגוד לערביי ישראל שהם פלשתינאים והם בשותפות האחים שלהם בשטחים דואגים להקים לעצמם עוד מדינה בנוסף לישראל).

פלסטיק

New member
לא ענית

לא השוותי בין מדינת ישראל למדינות אחרות, שאלתי שאלה פשוטה בריטניה דמוקרטיה או דיקטטורה? יש לך תשובה או סיפור? כנ"ל לגבי בריה"מ בימי סטאלין. תבין, חוקה היא כלי אחד מיני רבים לקיום דמוקרטיה, לא הכלי היחיד. טרנספר לחרדים שווה לטרנספר לערבים. גם את מגורשי ג´יבריל לא מצאנו מי שיקלוט. לשיטתך: אין בעיה שניסוג מהשטחים ונשאיר שם את עמנואל (למשל), חרדי ארץ ישראל יוכלו לעבור לשם ולחיות את חייהם כמו שהם חפצים. לגבי החרדים יש פתרון מאוד פשוט - זכויות שוות וחובות שווים במדינה. לא פתרון קל? (לא שייך לטרנספר אבל שאלת)

yakul

New member
אהה באמת?!

"גם לפי מדינת ישראל וגם לפי הרשות הפלסטינית הם יכולים להשאר שם. כנראה שרק אתה מציע לעשות להם טרנספר" - אז למה אנשי השמאל זועקים לפנות ולפרק היתנחלויות? על איזה היתנחלויות אתה מדבר? חיפה? תל-אביב? ולמה ההיתנחלויות בשטחי פלשתין אינם חוקיות? הרי חוק משמעותה אכיפה בכוח, ואכיפה בכח משמעותה כיבוש. אז בשטחים של מדינת פלשתין שבהם גרים פלשתינים את אוסרים על ישראל לאכוף את החוק, אבל בשטחים פלשתינים שבהם גרים יהודים אתם דורשים אכיפה מצד מדינת ישראל. אין סוף לצביעות, נראה לי שהשתיפת מוח שעושים הפלשתינאים לפלשתינאים, נגד מדינת ישראל, עובדת יותר טוב עליכם מאשר עליהם.

תראה, אני לא מדבר איתך על מה יש

ומה מצב המדינה כיום, אני מדבר איתך על זה שמדינת ישראל מגדירה עצמה כמדינה דמוקרטית. בין אם זה בא לידי ביטוי בשטח או לא, כשאתה בא לבחון נושא רגיש כמו הטרנספר, עליך להתייחס להגדרה של המדינה בה מדובר. מאחר ומדובר במדינה המגדירה את עצמה כדמוקרטית, אם היא תפעל בצורה לא דמוקרטית, יהיה זה נוגד את עקרונות היסוד של המדינה כפי שהיא מגדירה אותם.

שאלה בנושא הטרנספר

האם אתה חושב שפורום "שינוי" הוא הפורום הנכון לקיום הדיון אודות הטרנספר. עד כמה שידוע לי עמדת המפלגת הרשמית שוללת טרנספר. לעומת זאת פורום מולדת הוא הפורום הנכון לדיון כזה וכפי שתוכל להיווכח גם רמת האנשים שם בהתאם (למעט אחד יחיד ומיוחד)

yakul

New member
חה! אתה בעצמך מלא בגיזענות!

"וכפי שתוכל להיווכח גם רמת האנשים שם בהתאם"

ליצן ישן בניק חדש שים לב

א. לך תגמור בית ספר - אולי תדע לפתוח מילון ולדעת מהי הגדרת גזענות ב. במקרה פורום מולדת עצם הגנתך על האוכלוסייה האנושית שם מעיד עלייך בעשרות מונים יותר מכל מה שאני אוכל לאמר ג. מאסנו בטרנספריסטים וליצנים כמוך - מפלגת שינוי מתנגדת לטרנספר והנושא כלל אינו פתוח לדיון מבחינת המפלגה ולכן אני לא מבין מה אתה מחפש פה חוץ מלריב ולעצבן.

yakul

New member
ספקולציות עלובות, ושינאת חינם...

אתה מלא בזה, והמון. אני לא יודע על איזה ניק אתה מדבר, כי זה הניק היחידי שהיה לי אי פעם בתפוז. זה שאתה מנסה לפסול אותי כבן אדם ועל כך לכאורה להוכיח שלכן גם הטענות שהבאתי לא שוות כלום, אומר עלייך בדיוק איזה בן אדם אתה. אם גיזענות זה לא בדיוק המילה המתאימה לתאר אותך, זה ממש לא משנה. אתה פשוט בן-אדם ששונא ופוסל אנשים אחרים על בסיס לאיזה קבוצה הם מישתייכים, וזה לא משנה בכלל אם זה על בסיס דת, לאום, מפלגה, וכו´. אתה מניח בטח שכל השמאלנים הם "נאורים" ולא ייתכן ששמאלני יהיה גיזען, ושככל שבן-אדם בדעותיו הפוליטיות הוא יותר ימני, כך הוא בעינייך יותר מטורף וגזען. אני לא מצפה שבתגובה שלך יהיה יותר מדלקום חוזר של כל מיני דברים שהכניסו לך למוח באמצעי שטיפת מוח פזוטה כמו טלוויזיה, בנתיים מהתגובות שלך לא נראה שאתה בו-אדם שחושב בעצמו.

הצחקת אותי ובגדול

אם אתה חדגש בתפוז איך אתה מתיימר להכיר אותי כל כך טוב. ולפי המשך דברייך רואים שיש לך כישרון נדיר בבניית מגדלים ללא בסיס ובפטפוט ללא תוכלת. תהנה מהמשך דרכך החדשה/ישנה בתפוז ונקווה שתצליח להחזיק עם הניק הזה יותר זמן מקודמיו שאולי היו. לי אישית נמאס להתווכח OVER AND OVER AGAIN עם אנשים חדשים וישנים שבאים וצועקים סיסמאות. תהנה מהגלישה.

yakul

New member
אני לא מתיימר להכיר אותך אישית

פשוט לפי התגובות שלך שקראת(כמו זאת האחרונה), אני רואה שאתה כל הזמן מנסה לפסול אותי כבן-אדם בכדיי לכאורה להוכיח מכך שהטעונים שלי לא שווים כלום, במקום לנסות לסתור את הטעונים שלי באמצעות היגיון. אתה לא מתווכח איתי, אתה סתם מנסה לומר שאין בכלל מה להקשיב לדברי בגלל שאני בן-אדם "דפוק", ואנשים כמוני הם "קיצוניים" אף פעם לא צודקים בעיניינים מדינים. וזה כן הניק היחידי שהיה לי אי פעם, קשה לך להישתכנע שיש אנשים שהישתכנעו שיש היגיון מאחורי הטרנספר?

אשמח לשמוע הסבר לשאלה שלי:

איך אתה מסביר שבאופן בלתי תלוי הגיעו לפורום שינוי בפרק זמן קצר יותר טרנספריסטים משהגיעו בחצי שנה שלמה ויותר משהגיעו לפורום מולדת באותו פרק זמן קצר. לדעתי זה פשוט אותן שני אנשים.

למעלה