הטרדות בעבודה

basket case

New member
הטרדות בעבודה

יש משהו שמציק לי קצת, ואשמח לדעתכם. אם אתם זוכרים, לפני ימים ספורים כתבתי לכם על מישהו מהעבודה שבא ושאל אותי אם אני מעוניינת לשכב איתו. אז קודם כל, מאז כל פעם שהוא רואה אותי הוא עושה לי עיניים וזורק משפטים מטומטמים ("מה נסגר איתך?" וכד'). אבל חוץ ממנו, יש עוד כמה בחורים שכל הזמן זורקים לי הערות טיפשיות עם רמיזות מיניות, ובכלל הם יושבים להם ביחד, חבורה של בנים בני 23-30, וכל פעם שאני עוברת הם תוקעים בי מבטים ומגחכים בינם לבין לעצמם. זה גורם לי לחוסר נעימות וגורם לי לשנוא את העבודה שלי עוד יותר. אם לפני כן לא ייחסתי יותר מדי חשיבות לאנשים (פשוט כ"כ שנאתי את העבודה עצמה, אמרתי לעצמי, מילא האנשים, אני יכולה לסבול את זה, אבל העבודה..!), עכשיו אני חושבת מילא העבודה (נו, אפשר לסבול את זה).. אבל האנשים..! מה דעתכם? מה אפשר לעשות?

יסמין43

New member
זה חמור. חמור מאוד.

ולאחר התיאור הזה, אני כבר תופסת אחרת את הסיפור שסיפרת אתמול, על ההוא ששאל אם את רוצה לשכב איתו. כי עכשיו זה כבר נראה לי חלק ממסכת של הטרדה מינית, ולא כסתם שאלה בין שני אנשים שווים במעמדם. אז קודם כל, השאלה אם יש איזשהו בוס/ית שאת יכולה לפנות אליו ולבקש את התערבותו. והאם את חושבת שזה עשוי להצליח. שנית, אני יודעת שזו עצה שעשויה להיות שנויה במחלוקת, אבל אני בכל זאת אעז ואומר אותה: אני במקומך הייתי משתדלת להתלבש בצורה מאוד לא מושכת. כלומר, לא בצורה מכוערת חס וחלילה, אבל בצורה שהיא לגמרי א-מינית. מכנסיים, חולצה (או חליפה, תלוי מהו סגנון הלבוש אצלכם בעבודה), וזהו. את המיניות הייתי משאירה לעולם שמחוץ לעבודה. לבוא לעבודה כאדם, לא כאישה. מצטערת שזה נשמע נורא, אבל מניסיוני, זה הרבה פעמים עוזר להרחיק התייחסויות לא רצויות. שלישית, ייתכן שהייתי ניגשת אל הקבוצה הזאת, מתייצבת מולם ואומרת להם במפורש שאם זה לא ייפסק, אני אבשל להם תלונה על הטרדה מינית, כולל לאותו בחור ששאל אם אני רוצה לשכב איתו (ואת זה הייתי אומרת בקול רם). כלומר, קודם כל שיידעו שיש לך פֶּה. והייתי אומרת להם חד וחלק שבאתי לכאן בשביל לעבוד ולא בשביל לשעשע אותם, ואני מציעה שאכן כל אחד מאיתנו יתעסק בעבודתו, לפני שיהיו לנו עיסוקים עם המשטרה. אני מקווה שתצליחי להשתלט על המצב. בכל מקרה - את לא צריכה לסבול את זה.

יסמין43

New member
ואם תזדקקי לעזרה,

ייתכן שבמרכז לנפגעות תקיפה מינית יוכלו לעזור לך בעצות או בצורה מעשית.

Beaker

New member
יש בעייה עם רמזים

כי יש כר נרחב לפרשנות. למשל אם אני מגיע לחדר ופתאום אנשים מסתכלים עלי וצוחקים אני יכול לפרש זאת באופן פרנואידי (צחקו עלי) או לא - (היה משהו מצחיק עוד קודם ובמקרה נכנסתי כשצחקו, והסתכלו עלי כי תמיד מסתכלים על מי שנכנס... ואם אני במצב רוח טוב במיוחד אפשר זאת כ" הסתכלו עלי כי אני חתיך..."). אני במקומך הייתי מתחיל לאסוף עדויות, אפילו לרשום מי אמר מה ובאיזה יום. אחר כך קורא את זה בעיניים של אדם שלישי ומנסה לראות אם מדובר בי ובפירושים שלי או שמא באמת יש שם משהו. ובכל מקרה תמיד טוב שיש עדויות.

shellyland

New member
אין שום בעייה עם רמזים

החוק קובע שמרגע שהעובדת הביעה את חוסר שביעות רצונה מן הרמזים הללו - הם חייבים להפסק!

basket case

New member
אז ככה..

"יש איזשהו בוס/ית שאת יכולה לפנות אליו ולבקש את התערבותו. והאם את חושבת שזה עשוי להצליח" - ודאי שיש, אבל אני לא מעוניינת.. זה נראה לי כזה "הלשנה", כמו ילדה קטנה.. לא מתאים. וגם לא נראה לי שזה יעזור.. זה רק יגרום לי לאי-נעימות גדולה יותר.. בקשר ללבוש: אני באה לעבודה עם דגמ"ח שגדול עליי ב-3 מידות וחולצה רחבה.. נשמע לך מיני..? בקשר לעצה השלישית.. גם לא נשמע לי משהו שאני מסוגלת לעשות. מה שאני בעצם צריכה שתייעצו לי זה, איך אני אמורה להגיב? מה הטקטיקה הכי טובה? להתעלם? להגיב בסבבה? להגיב בעצבים? מה..?!?!

יסמין43

New member
זו נקראת הלשנה? זו עבירה על החוק,

ועל עבירה מתלוננים במשטרה. עכשיו, אני לא "שולחת" אותך ישר לרוץ למשטרה, אבל לבקש את עזרת הבוס/ית - כן, בטח, העיקר שזה ייפסק. ואשר לאיך את אמורה להגיב - או-קי, אמרתי לך מה אני חושבת, להגיב באסרטיביות ובתוקפנות, אבל את אומרת שאת לא מסוגלת. אז מה מעבר לזה? להתעלם? לא, לא חושבת. להגיב בסבבה? ממש לא! בעצבים? למה, מה את, ילדה בת שנתיים? בקיצור, אנחנו כבר בעולם המבוגרים, חוקי בית-הספר כבר לא פועלים כאן, ויש כאן חוקים אחרים. אם רוצים לשנות, צריך לפעול על-פיהם.

יסמין43

New member
שוב, אולי במרכז לנפגעות תקיפה מינית

יוכלו לשכנע אותך יותר טוב ממני שמגיע לך להיפטר מהתופעה הזאת.

shellyland

New member
גם אם את לא חושבת כרגע

על הגשת תלונה (ואני בהחלט יכולה להבין למה), כדאי ש"לכל צרה שלא תבוא" תדאגי לתעד את האירועים. נסי לנהל יומן ובו רשמי תאריכים של הטרדות אות מהות ההטרדות. נסי למצוא מישהי קרובה שיכולה להיות עדה להטרדות האלה (אולי להקשיב מחוץ לדלת?) ואם יהיה צורך בכך - בעתיד תוכל לחזק את גרסתך. בגדול - את צריכה לנקוט באיזושהי פעולה בשביל להפסיק את זה, כי ככה המצב לא יכול להמשך. זה נשמע לי ממש סיוט לבוא לעבודה. אני ממש מתנגדת להצעה לשנות את סגנון הלבוש. אני לא חושבת שלהטרדות מיניות יש קשר להופעה חיצונית או להתנהגות של המוטרדת. זו בסך הכל דרך של המטרידים להראות למוטרדת "מי כאן הבוס" ולמי יש יותר כח על מי. קשה לי להגיד לך מה את צריכה לעשות בשביל שזה ייפסק, כי יש מיליון אפשרויות אבל לא בהכרח כולן יכולות להתאים לך ולא בהכרח יש לך כוחות בשביל זה. נסי להיות אסרטיבית ולבקש שזה ייפסק. לא צריך להיות תקיפה בשביל להיות אסרטיבית. מספיק לומר משהו נוסח: "זה מאוד לא נעים לי ואני מבקשת שזה ייפסק". את יכולה גם לאיים ולומר שאם זה לא ייפסק תאלצי לפנות להנהלה. האם יש במקום העבודה שלך מחלקת משאבי אנוש או ממנוה למעמד האישה? אם כן - אלו האנשים אליהם כדאי לך לפנות בבקשה לעזרה, מפני שעל פי חוק ישנה אחריות משפטית שלהם על מקרים של הטרדה מינית בעבודה. אם את מדברת עם מישהו מהמנהלים, נסי לתעד את השיחה (מותר לך להקליט!). בכל מקרה - אני חושבת שהדבר הכי טוב יהיה באמת לפנות למרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית (1202) ולהתייעץ עימן באיזו דרך כדאי לך לנקוט. יש להן המון ניסיון במקרים כאלה וזה מאוד עוזר. בהצלחה!

../images/Emo45.gif

ואם יש דבר שמרתיח את דמי הוא כשמקלים בעונשם של מטרידים בגלל לבוש המוטרדת. כן, זה עדיין קורה.

Idan91

New member
אוף. נורא מרגיז.

אני כ"כ מבינה את ההרגשה שלך, וכמה שזה לא נעים... מה בדיוק את רוצה שיקרה? שהם יתאפקו מלהתלחשש ולצחוק, או ש"יעזבו אותך" לגמרי? כי אם האפשרות הראשונה מספקת אותך, אני בהחלט חושבת שאפשר ללכת לדבר אתם, עם חלק מהם או עם אחד מבעלי הסמכות במקום עבודתך. בנוגע לאפשרות השנייה, הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו- הוא לעזוב את העבודה. אני יודעת, זאת עצה מזעזעת, ומזעזע שאת צריכה לעזוב מקום עבודה בגלל התנהגות שוביניסטית ומזלזלת כלפייך, כלומר- מעבר לבושה שאת חווה מהיחס המשפיל כלפייך, גם לשלם על זה במקום עבודתך.. עצה גרועה. מצד שני- אם גם את העבודה את לא אוהבת וגם סובלת מיחס שכזה, אולי באמת עדיף לך לנסות למצוא מקום עבודה אחר.

basket case

New member
אני רוצה שהם פשוט..

יירדו ממני!!! ואני לא אעזוב את העבודה בגללם בחיים לא. לא בגללם.

dana2909

New member
לענות

אם את לא רוצה ללכת לבוס/ית ולהתלונן - שזה דבר לגיטימי לחלוטין, אין פה שום עניין של הלשנה, אלא הטרדה, פשוט ולענין. ואני חושבת שבלי שום קשר לאיך שאת תפעלי בענין את צריכה ללכת ולהתלונן בפני הבוס, משום שזה אחד הדברים שבשבילו משלמים לו כסף. יש בהמות, אין מה לעשות. עד כמה שזכור לי לאותו "מעיר הערות" יש חברה. תתחילי לענות לו. כל פעם שהוא זורק רמז או הערה, פשוט תגידי לו, חברה שלך יודעת שאתה מדבר ככה? או גם ליד חברה שלך היית אומר את זה? או גם איציק מרדכי התחיל ככה.. או כל דבר אחר.. אני סומכת עליך שתמצאי. הבעיה היא שהוא רואה שאת שותקת, ומתקפלת וממשיך כי זה נחמד לו. הענין הוא, שזה סיפור שיכול להיות מאד מכוער מאד מהר. ובגלל זה נראה לי שכדאי לך לערב מישהו מלמעלה.

זה, כאילו, את מול שאר העולם? או שיש

עובדים שכן נעים לך איתם? כי אם מדובר באפשרות הראשונה, אז זה באמת עלול, לעיתים, ליצור הרגשה של חוסר אונים - תלוי במידה רבה באופי שלך. ואם כבר, אז לך, כך נראה לי, יש אופי טוב למקרים מעין אלו. זאת אני מסיק מהתגובה הקודמת שלך: "שאני אעזוב את העבודה בגללם???". רוצה לומר - את עושה רושם של אחת שלא נבהלת על נקלה. עבדתי פעם במשמרות-לילה. מערכת היחסים שמתפתחת בין העובדים היא מעט שונה מאשר בעבודה מסודרת - בשעות היום. בכל-זאת זה לילה - זמן של מזיקים, זמן של מחפשים, שְעות ווידוי, הפסקת סיגריה... הבלמים של שעות היום לא ממש במיטבם. בתוך כל זה נוצרת איזושהי "קליקה"... ואת, איפה את, בתוך כל זה?

למעלה