הטרדה מינית???... מה דעתכם?

ayelet i

New member
הטרדה מינית???... מה דעתכם?

מאד מעוניינת לשמוע מה דעתכם על סיפור שסיפרה לי חברה : בנה בן ה - 6, חזר לפני מס' ימים מהגן (גן חובה) נסער מאד. מסתבר כי במהלך משחק שלו עם ילד נוסף + שתי ילדות - הם נישקו האחד את השני על הלחי. הגננת הנסערת אספה את כל הגן וטרחה להבהיר לכולם כי ההתנהגות של הארבעה לא מקובלת וכי מדובר בפלישה לגוף של אחר וכו' וכו'... בקיצור- מעשה חמור שלא יעשה! הילד, שהוא ילד חם, שרגיל לחבק ולנשק - היה נסער מעצם העובדה שפגע במישהו מבלי שנתכוון (מדובר בילד עם רמת משכל גבוהה, רגיש, חם ומקסים) - ובמשך שעות ארוכות הוא לא הפסיק לבכות. בשיחה עם הגננת היא הבהירה כי זו לא הפעם הראשונה וכי לדעתה אין לעבור על המעשה לסדר היום - יען כי הדבר עשוי להתפתח להטרדה מינית בשנים הקרובות... מעבר לעובדה שאני לא מסכימה עם דברי הגננת מטרידים אותי מס' דברים : - עצם העובדה שהשיחה עם הארבעה נעשתה בפני כולם - ובצורה שהשפילה אותם. - אישית הייתי רוצה שיידעו אותי לפני שמודיעים לילדי שהוא עשה מעשה נורא שלא יעשה וישתמשו במילים כגון : "פלישה לגוף של אחר" - אני צודקת? - עצם העובדה שהשיחה עם הילדים נעשתה ללא התייעצות ו/או ידוע ההורים - בנושא שהוא כה רגיש וחשוב. אני סבורה כי היה מקום ללמוד את הנושא (מצד הגננת), להעלות אותו בפני ההורים, לשמוע לדעתם - ורק אז, בצורה מובנית ולא כהאשמה - להעלות את הנושא בפני הילדים. מרגיז אותי לחשוב שילד שנהג בשיא הטבעיות - ננזף בצורה שכזאת ומזעזע אותי לחשוב שבעוד מס' שנים אתמודד עם גננת דומה בסיטואציות דומות כשאשלח את בתי לגן. מה דעתכם? צדקה הגננת? ומה הייתי עושים במקום חברתי עכשיו? תודה מראש על תגובתכם...

צימעס

New member
נשיקות על הלחי? בהסכמה של כולם?

אני לא מבינה בכלל מה הענין הגדול.

יסמין@

New member
../images/Emo45.gif אני חושבת שהגננת

א. טועה בהבנת הקונספט של הטרדה מינית ב. הגזימה מאוד בתגובתה ג. פגעה מאוד בילדים

יסמין@

New member
לדעתי, את צריכה לשוחח איתה

ולהסביר לה מהי הטרדה מינית ולהסביר לה שפגעה שלא לצורך בילדים. וחשוב יותר, שתשוחחי עם בנך ותסבירי לו שהגננת טעתה. באמת, היא חס ושלום יכולה לגרום לו לטראומה ולגרום לו להימנע ממחוות חיבה ואהבה טבעיים ותמימים.

f u f u

New member
אני יכולה להבין את הגננת

כי מה זה ב"הסכמה"? ה"הסכמה" עושה לי חררה. אני לא יודעת מה הדינמיקה בגן אולם כינוס הילדים במתכונת חירום כפי שאת מתארת לא עולה בקנה אחד עם קלות המעשה. לא יודעת אם הגננת טעתה. צריך לבחון את הדרך שבה נעשתה ה"שיחה". וגם אם המעשה נעשה בהסכמה אז הילד קיבל שיעור בגבולות ויהיה זהיר יותר פעם הבאה. אני בעד משנה זהירות וגבולות ברורים בנושא הזה.

יסמין@

New member
סליחה, את באמת לא

יודעת מה ההבדל בין הסכמה לבין כפייה? בין "מרצון" ו"מבחירה" לבין "בכוח" ו"בניגוד לרצון"?

זה לא שהיא לא יודעת

אלא שהבסיס להנצחת הבעייה ודפוס האביוז הוא פרשנות לא אחידה של "הסכמה". האם אולי, רק אולי, הגננת הבינה את מה שההורים לא? יע"ז אני לא מקבלת את ההשפלה הפומבית הזו שראוייה לגינוי ולהתנצלות לא פחות פומבית של הגננת בפני הילדים (כמו שהתנצלות הילדים אם גרמו לילד/ה אחר/ת עוול, צריכה להיות בפורום דומה לזה שבו בוצע העניין).

חני ב

New member
דעתי?

לא הטרדה מינית ולא כלום. משחק חמוד בין כמה ילדים בגן והיא לקחה את זה רחוק מאד מאד. אם אחת הבנות היתה מתלוננת עליו שזה לא נעים לה, אז אני מבינה ומקבלת שיחה של הגננת עם כל ילדי הגן באופן כללי, אבל בין נשיקה ולשיחה כזו הדרך ארוכה מאד. מביאה פה שאלה שהעלתה אצלי בפורום אמא של אודיה על אותו משחק. אודיה בכתה א'.

יסמין@

New member
לא מבינה מה הבעיה עם

המשחק שבו הילדה (מרצונה!!!!!!!) מנשקת את שני הבנים. זה ממש לא הטרדה מינית!!! זה לא מטריד אותה!

מה זה מרצונה מנשקת???

מי שעושה בטוח רוצה. צריך לבדוק אם הם מרצון מנושקים. והטרדה מינית זה לא רק בנים לבנות. זה גם להפך. לא שאני טוענת שהייתה שם הטרדה מינית. רק מה שכתבת פה, יסמין, לא נכון בעיני.

צימעס

New member
לא מדויק

יכול להיות מצב (לא קראתי את השאלה של odeia) בו כופים על מישהו מעשה אקטיבי.

בהחלט

מה שהדליק אותי היה שיסמין, כך לפחות התרשמתי, מתעלמת לחלוטין ממצב בו בת מטרידה בן. או בן מרגיש מוטרד, אפילו אם הבת לא התכוונה להטריד אותו. מה שלדעתי דורש התייחסות בסיפור של אורנה, הוא שהדברים צריכים להיות ברורים. אני רוצה שינשקו אותי, או לא. וגם לזו המנשקת- הוא רוצה שאני אנשק אותו או לא. כשבורחים ורודפים הגבול מטושטש. בקיצור, הייתי משתמשת בסיטואציה התמימה הזאת כדי להדגיש משהו שמאד חשוב לי שיהיה בתודעת ילדים וילדות מגיל צעיר מאד.

צימעס

New member
אה, עכשיו הבנתי איך זה

שליליה גם מסכימה אתך וגם מסכימה עם אי ההסכמה שלי אתך. 'תבלבלתי. אבל אני מסכימה

יסמין@

New member
צודקת. הייתי צריכה לכתוב:

משום שמדובר במשחק ששלושתם יזמו, אז מדובר במצב שבו הילדים מוכנים שהיא תנשק אותם.

חבל

כי זו מחשבה שגויה בבסיסה שנשענת על ראייה קצת סטראוטיפית.... רצונה הוא לא תמיד רצונה (יש לחץ חברתי לא פשוט כבר בגילאים הללו), בנות יכולות להטריד בנים ולא הייתי קוראת לזה הטרדה מינית עדיין אלא - היכן שזה קיים - כפייה אלימה.

Kalla

New member
זה קל להגיד, אך איך לנהוג?

האם תוכלי לנתח כל היקרות קטנה בודדת תוך הפרדת הלחץ החברתי מהרצון הטהור? האם יש בכלל רצון טהור לחיה חברתית כמו בן אדם שכל חייו מורכבים בעצם מהיענות על ציפיות ונורמות כלשהן, לרוב מרצון או לפחות מתוך שיכנוע שזה מרצון?

למעלה