הטעם שהיה פעם..

יש צדק רב במה שכתבת

אך, זה נכון לגבי מי שהגדרת.. מי שמפטפט בבית מדרש, ומבלה בחדר המיטות.. יש לי הערכה גדולה לבחור ישיבה שמתמיד, ששומר על עצמו, שהוא בעל ערכים , מכבד את עצמו ואת האחר.. אך, מעטים כאלה קיימים היום.

פופקס

New member
אתה יכול להעיד בתור אחד שהסתובב

בהרבה ישיבות... המצב עגום. אני לא רוצה להשמע כמו חילוני, אבל דעתי באמת? לצמצם את מס` הישיבות כך שרק הטובים ואלו שבאמת רוצים ילמדו שם וכך יהיה יותר כסף, והשאר לצבא ! או למסגרת משולבת. כן. גם גדולי הדור אומרים שמי שלא לומד שילך לצבא.

jack ace

New member
הצבא רק הורס , שילמד מקצוע ויעבוד, היום זה

לא קשה, בעולם שלנו אפשר ללמוד מקצוע גם בלי ההשכלה החילונית, כדי לעבוד בציבור שלנו.

תראה

דווקא ה``ראויים ללמוד`` כך פעם שמעתי.. אינם יוצאים מה שציפו מהם... החברה` הפחות מוכשרים, הם מפתיעים לטובה, בהתאם למה שציפו מהם.. בעצם, אתה לא יכול לקחת בחור ,ולומר ``טוב, הוא מעד, אז שיעוף לצבא``.. אולי הוא יחזור לקדמותו ויפרח?.. בקיצור, לדעתי(עד כמה שזה אקטואלי) צריך לתת לכל בחור הזדמנות, ומסגרת שתתאים לו.. למרות שאינני שם.

קסמאישי

New member
אם אני חלש אופי אז אתה צריך להיות..

בנ``א עם שליטה עצמית מוחלטת ושום דבר בעולם לא יזיז אותו מדעתו. בכל מקרה לגופו של עניין להסתדר בחיים של העוה``ז בלי חיים בעוה``ב לא שוה כלום ולמה שמישהוא יפטפט בבימ``ד כי הוא מפחד מהעתיד זה ממש בלי קשר

prtywomen

New member
ליאור כנס בבקשה..../images/Emo26.gif

אני גם תמיד אומרת שאם הייתי יודעת שאפשר להנות משני העולמות כמו שהחברה יודעים לעשות את זה טוב מאוד היום יכול להיות של הייתי חוזרת בשאלה..

נכנסתי

ואת צודקת .. לפעמים גם אני הייתי על סף פרישה מהעולם החרדי.. אני חושב שלא עשית נכון.. אני יודע ומבין , שזה לא קרה סתם.. אני אומר ש-אלה שכן יודעים להינות משני עולמות, הם חסרי אופי עצמי, ובעצם אני לא מעריך אותם.. בדרך כלל הטובים שביננו, אינם יכולים לחיות בשקר, וכך הם נפלטים.. ואני בטוח, שדווקא את, האמיתית בטבעך, דרכך חזרה יותר בטוחה, מאשר הכאילו נהנים משני עולמות..

לא ממש

יש מושג ``אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו``, אי אפשר לדעת מה עבר על האדם בטרם החליט על צעדיו.. אמנם אינני חושב שזה חכם וצודק לעשות כך, אך כל מקרה לגופו..

לא ממש

יש מושג ``אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו``, אי אפשר לדעת מה עבר על האדם בטרם החליט על צעדיו.. אמנם אינני חושב שזה חכם וצודק לעשות כך, אך כל מקרה לגופו..

19אריאל

New member
להנות משני העולמות...?

לדעתי הדבר המושלם ביותר זה לבחור את העולם הנכון באמת, וללמוד אבל באמת ללמוד, להנות ממנו כמו שצריך. כתבתי פעם שיר על זה... אולי אני יכניס אותו לפה בהזדמנות...

jack ace

New member
אפשר שינסו להנות,

אבל תקותנו שיחזרו לעצמם לפני שיפלו,, שבע יפול. אנחנו יודעים שאלה שנהנים, בסוף או נופלים או חוזרים ומתחזקים. כמה אפשר להחזיק בצליעה. כמו חבירי שהחזיק שנה, והיום הוא איפה שהוא שם נפל כמעט טוטאלית. אני עצוב עליו, הוא קרוע מהעולם. אין לו כלום לא עולם הזה והשם ירחם. כשהוא איתי הוא קצת מתפלל, אבל מה יש לו, כלום, ממש סמרטוט כמעט יבש. נורא, זה הכל.

אני למשל

לא מתגעגעת לימים של פעם. אני שמחה עם כל מה שעברתי- זה חישל אותי. הייתי בסמינר ולא אתגעגע לזמן ההוא אף פעם

היה המשך

לא נורא הוא לא חשוב. המקרה שלנו לא דומה יש הבדל בין בחור ישיבה לבחורה אבל העקרון זהה,ככל שהמוסד עם `שם טוב` ככה הם לא מקבלים את אלה שלא הולכים כצאן בתלם.. כיום אני במכללה ומאושרת מעצמי ומההשגים שלי רוחנית וגשמית.פשוט מצאתי את עצמי.לכן כתבתי לך שכשרע מתגעגעים.כשאתה בעליה אף פעם לא תתגעגע לימים שהיית אוביקט במצלמות..

למעלה