הטעם שהיה פעם..

הטעם שהיה פעם..

משרשרים כאן הודעות על חזרה לישיבות... ואני חש, שמחה ומאידך גיסא אכזבה.. הייתי בעולם הישיבות.. וכשאני אומר `עולם` אני מתכוון שנדדתי מאחת לרעותה... לא היתה ישיבה שהייתי מרוצה מהצוות/הצוות מרוצה ממני.. כך הפכו הישיבות במשך הזמן בתודעתי, למוקצה מחמת מיאוס.. בגיל 16/15.. נטשתי אותם... עכשיו, לעיתים קרובות אני פוגש בחורי ישיבות.. ואני אומר לעצמי, איך פספסתי??.. הרי הם נהנים מכל רגע בישיבות., משמע שאפשר להינות משני עולמות.. ומצד שני, אני אומר לעצמי.. טוב שכך, שלא נשארתי מרומה עם עצמי, חש בוגר ובונה אישיות.. טוב שעזבתי ופרשתי, טוב שנפרדתי מתחושת אובייקט תחת מצלמת אבטחה...

אתה עובד על עצמך...

תראה, עד גיל 16 זה ישיבה קטנה. הפיקוח בישיבה קטנה הוא קפדני מאוד! בישיבה גדולה זה יותר משתחרר! לא בכל המקומות אבל זה כבר לא מצלמות אבטחה. אני נהנה משני העולמות. אני עובד על עצמי??? אני יודע שמה שאני עושה עברה זה נפילה ושהדרך שלי זה למעלה. ולא להנות משני העולמות! זה ממש לא סתירה!! בנוגע אלייך, אז היום, אתה לא חי בסתירה... למה? כי היום כולך בעברות... כולך לא לומד (---דוגמא) אבל אתה יודע שאתה חי בשקר!! אז מה לא סתירה אצלך??

אתה משקר את עצמך!

אתה חי בעולם של שקר ולמי שנמצא בשקר א``א להסביר מה זה אמת!!אתה בסתירה מוחלטת!

קסמאישי

New member
שים לב שזה יכול להיות אתה....

אולי זה אתה שנמצא במציאות של שקר ולא יכול לראות או להבין אין לדבר סוף ככה שזאת טענה חסרת טעם (ומאותה סיבה היא לא ברת הוכחה)

``כל היום כולי בעבירות``

חח.. תודה. אתה צודק ברוב דבריך, זו סתירה.. אך, חדל מלהאשים אדם בהאשמות מרחיקות לכת.

הטעם של היום...

ליאור, אין ממש בדבריך!! כי כיום ישנם המון ישיבות שאתה בונה את עצמך באופן אישי ועצמאי עם אפשרות למי שצריך עזרה ותמיכה מהצוות וגם אתה יכול להיות בישיבה במסגרת וגם לעבוד בו זמנית בעבודות שיש לך. בקיצור זה שני עולמות סבבה בתוך מסגרת אחת.

19אריאל

New member
`אובייקט תחת מצלמת אבטחה`...

זו הסיבה שהתאכזבת מהישיבות! למדת בישיבות חנוקות שלא נתנו לך לבנות את עצמך בעצמך. משל למה הדבר דומה, לאדם שמטפס במעלה ההר, מטפס מספר מטרים ולפתע נשמטת אבן תחת רגלו והוא מידרדר מטר אחד חזרה למטה. ממשיך מאותו המקום מספר מטרים נוספים ושוב, עוד מעידה של מטר אחורה. בסופו של דבר מיודענו יגיע לפסגה על אף הנפילות כי לאחר הנפילה הוא למד איך כדאי לטפס יותר טוב כך שיהיו פחות נפילות בפעם הבאה. אם המטרה ברורה, כל נפילה היא לקח . כל נפילה היא בניין. אבל אם יהיה אדם חזק מאחוריו שידאג שלא יפול המטפס, כל אימת שהאדם הזה איננו, כל נפילה תהפוך לתהומית. הנמשל ברור. הגישה של מצלמות אבטחה הרסנית ומוטעית לדעתי. התוצאות לפניכם ותוכלו למוצאם גם בפורום `יוצאים בשאלה`. ישיבה שמחדירה בתלמידיה את ערך המטרה והדבקות בה, לא צריכה מצלמות אבטחה. אם יש דביקות ורצון, במוקדם או במאוחר ועם כל הנפילות כולם יגיעו לפסגה. אח יקר, את הישיבות האלה לא הפסדת, זה לא בשבילך. הפסדת את התורה. אם הייתה נכנס לישיבה טובה ופתוחה היית מרוויח גם תורה וגם אושר וזה ההפסד העיקרי. צריך לדעת לבחור ישיבה נכונה שתתאים לאופי הבחור. כאן תמו דבריי.

lironosh16

New member
עם כל הכבוד המצלמות אבטחה האלה

הם צלמו רק אותך ומי שכמוך דורש התפרקות , הם לא מכוונות על כל בחור ישיבה רק מי שנמצא`בסכנה` ז``א שהתיעוב שלך לישיבות זה בגלל שניסית ללכת נגד הזרם סתומרת שאתה הבעיה לא הם עובדה שאתה מתגעגע לזה. אני לא אומרת לפעמימ זה בלתי נשלט אבל אל תאשים תישיבות זה אתה עשית לעצמיך!

פופקס

New member
הוא עשה את זה לעצמו והוא עשה צעד חך

חכם. דוקא האנשים שהולכים נגד הזרם הם אנשים עם עוצמה והם בדרך כלל מצליחים בחיים יותר מכל אדם אחר שבשורה. ואשריו ואם הוא ועוד כמה אנשים עם עוצמה יצליחו לשנות את כיוון הזרם והיה זה שכרנו !

19אריאל

New member
מה את בכלל יודעת

על ישיבות!? את יודעת כמה נפוץ בישיבות שצדיק ורע לו רשע וטוב לו?! זה לא בהכרח שמי שרודפים אחריו הוא כזה גרוע! הכל פרוטקציות ופוליטיקה מלוכלכת. הבעיה היא מה שכתבתי בתגובה שמעלייך.

תודה רבה, גבירתי.

א. תודה שבכלל הסכמת להגיב.. ב. תודה על כל הסימני קריאה הרבים והמרתיעים!!!! ג.את ביקורתית, אך לא מנומסת ד. פעם הבאה, תתייחסי לגוף הדבר, ואז אשקול אם להגיב לך

פופקס

New member
אל תקנא בהם. אתה כמה דרגות מעליהם

תראה, הם נהנים. אבל הם נהנים מחווית חופש פסול. זה חברה חלשי אופי שמבזבזים את השנים הכי חשובות לבניה עצמית של האישיות במיטה ובדיבורים בבית מדרש רק בגלל שהם פוחדים מהעתיד... הם יגיעו לחיים לא בשלים לא משופשפים ובלי טיפת מוסר עבודה. הם צריכים לקנא בך!

למעלה