הטסת חתול - קנדה

• פותח הנושא c4501
  • פורסם בתאריך

c4501

New member
הטסת חתול - קנדה

היי חברים, אנו מעוניינים להטיס את הנסיכה איתנו לקנדה, אולם קצת התבלבלתי מריבוי המידע בנושא. אשמח למידע. 1. באתר CIC רשום שיש צורך באישור חיסון כלבת, מוטרינר מורשה. האם מספיק אישור הוטרינר שלנו, או שרק הוטרינר המחוזי מעניק את התעודה הנכספת (באנגלית כמובן). 2. אשמח לשמוע על חוויות טיסה עם לופטנזה וקונדור. החלטנו שהחתולה תהיה בתא המטען היות והיא די היסטרית בכל מה שקשור במקומות ואנשים זרים. 3. דעתכם בנוגע לאלטס 30 לחתולה ששוקלת 6kg וגובהה הוא 45 ס"מ לערך. סליחה מראש על ריבוי הבקשות. ??

Yukita

Well-known member
מנהל
לפי הכתוב באתר הרשמי

http://www.vetserv.moag.gov.il/Vet/...nisa_yetsia_hayot_mahmad/import_hayot_mahmad/

ביציאה מהארץ, אני יודעת שצריך אישור וטרינר רשותי ולא וטרינר פרטי.

אני חזרתי לפני מספר שנים, אז המידע שלי לא עדכני. מה שכן ביכלתי לייעץ הוא לשאול שאלות ישירות את הגורמים הרשמיים בארץ, אפילו להרים טלפון ארצה, כדי לוודא מה שצריך. כמו כן, ךהטסה בתא המטען אל תנחתו ביום שישי. אני עשיתי את הטעות הזו ונדרשו צעקות ודמעות כדי שישחררו את החתולה שלי ולא ישאירו אותה תקועה בכלוב עד יום ראשון.

c4501

New member
תודה, אבל אנחנו מתכננים לטוס לקנדה...

אשמח אם יש לך מידע בעניין

Yukita

Well-known member
מנהל
סליחה, הנה תיקון

ביציאה מהארץ עד כמה שזכור לי צריך וטרינר מחוזי בטווח 72 שעות לפני הטיסה. כלומר, ממש להגיע אליו עם החתולה. כשאנחנו עשינו זאת, הוא פשוט הביט פנימה לכלוב ואפילו לא הוציא אותה... זה רק הליך פורמלי, כי זה כבר בא עם האישור בפנקס החיסונים שלכם ועם השבב האלקטרוני. וטרינר פרטי טוב אמור לדעת מה ההליך ולייעץ לכם, אפילו לברר בשבילכם ישירות עם הרשותי מה לעשות בדיוק, כפי שעשו בשבילנו.

העצה מקודם עדיין בתוקף: את השאלות שאלו ישירות את הגורם הממשלתי בארץ היעד (וגם את הגורם הממשלתי אצלנו בטלפון). בזמנו, לפני נסיעה לאנגליה המחמירה בתקנות ייבוא, התכתבתי עם משרד החקלאות שלהם כדי לוודא ב100% שהבנתי מה צריך לעשות. האתר הקנדי הוא

http://www.inspection.gc.ca/animals...-animals/pets/eng/1326600389775/1326600500578

תשובה לחלק הראשון...

על מנת לצאת מהארץ לקנדה יש צורך גם במסמכים מהווטרינר הפרטי וגם להחתים אותם אצל הוטרינר המחוזי (גורם רשמי של מדינת ישראל).
את המסמכים יש להכין מקסימום 10 ימים לפני ההגעה לקנדה (כלומר מקסימום 9 ימים לפני היציאה מהארץ).
יש לוודא שלבע"ח יש חיסונים בתוקף.
יש לקבוע תור מראש לווטרינר המחוזי.

מקווה שעזרתי.

למעלה