הטסט הראשון שלי

DinamoHaifa

New member
הטסט הראשון שלי

היה לי היום את הטסט הראשון(בנתניה) . התחלנו בנסיעה, הכל בסדר, פתאום נחסם הנתיב שלי בגלל מכונית שעצרה מסיבה כלשהי אז כמובן שצריך לעבור לנתיב השמאלי כדי להמשיך בנסיעה. בשביל לעשות את זה, עצרתי, סובבתי את ההגה שמאלה, התחלתי לגלוש ממש במהירות של זחילה של זקנה ולחכות שהנתיב יתפנה מהתנועה שהייתה. פתאום הוא דופק לי כזה ברקס, כאילו אני עוד שנייה עומד לבצע תאונה חזיתית. סובב לי קצת את ההגה בלי קשר לחיים והמשכנו בנסיעה. נסענו עוד כרבע שעה, בדרך בין עירונית שאליה נכנסתי דרך נתיב האצה שדווקא הלך לי ממש חלק (למי שזוכר זאת הייתה בעיה גדולה בשבילי), אחרי זה נכנסו לשטח עירוני עם כמה פניות שמאלה וימניה, כיכר, פרסה, והחלפתי מקום עם התלמידה מאחורה. חוץ מהברקס הלא קשור שדפק לי, הכל הלך חלק בלי אף הערה. חנייה לא עשינו. לפי מה שהבנתי זאת דרך טובה לדעת שבטסט הזה אני כבר לא עובר. יכול להיות שטעיתי באמת והברקס הגיע לי, אבל לא זה מה שמפריע לי כי אני די בטוח שלא עשיתי משהו לא חוקי ועל דבר כזה להכשיל זה קצת אכזרי אבל מה שבאמת מעצבן אותי זה הטסטר. הוא נכנס לאוטו, אומר שלום כמו רובוט, מדבר חלש ככה שאי אפשר לשמוע, על פניות שמאלה וימינה אני יודע רק בשניות האחרונות אחרי שאני שואל אותו כמה פעמים מה הוא אמר כי פשוט אי אפשר לשמוע אותו. הברקס שדפק לי היה אפשר לוותר עליו בקלות וחוץ מזה הוא בנאדם ממש לא נעים ורק מלהסתכל עליו אפשר להכנס לפאניקה. אפילו המורה לנהיגה שלי שמכיר אותו אמר כמה הטסטר הזה לא נחמד ומעצבן גם בתור בנאדם ולא רק בתור טסטר. למרות שבאתי לטסט הזה בראש פתוח וכל מה שאמרו לי על טסטרים לא ממש עניין אותי ולא האמנתי להכל, עכשיו אני רואה שיש בזה משהו. מקווה לטסט שני טוב יותר=\

Gooman

New member
קודם כל, אל תרגיש רע...

גם אותי בלמו בטסט. משאית עשתה בלאגן בכביש, אחרי שהתאזנתי והסתדרתי עם זה יפה, עמדתי אחריה ברמזור. כשהרמזור התחלף לירוק, התחלנו לנסוע והיא כל הזמן בלמה. לא שמרתי על מרחק תקין - הטסטר התעצבן עלי ואמר לי "אתה רוצה ברקס?!" - ובלם.גם לי לא היתה חניה ברוורס. הלכתי הביתה עצבני ועצוב, לא רציתי לדבר עם אף אחד. נמאס עלי כל החרא הזה בנהיגה.. אחר כך הודיעו לי שעברתי.
הוא בלם אותי, ועברתי. אז אל תהיה כל כך שנכשלת.. לפעמים יש הפתעות. ואם נכשלת, אז לא נורא.. בסופו של דבר יהיה לך רישיון..

Mullen2004

New member
אז ככה :

אני נהגתי ברחוב ממש צר ... מלפני ,כ 30 מטר היתה מכונית חונה ... היא כמובן חנתה בצד ימין והיה לי רווח ממש צר לעבור והוא נגע לי בהגה כ 25 מטר לפני כן אך העביר אותי בסופו של דבר ...

almogas

New member
שטויות בקשר לחניה..

גם לזה שעשה איתי תטסט וגם לי לא עשו חניה ושתינו עברנו

DinamoHaifa

New member
תודה על העידוד=]

ואיפה אפשר לקבל את התשובה? עשיתי את הטסט בערך ב1 ומשהו אז כבר צריכה להיות תשובה לא?

DinamoHaifa

New member
איפה אפשר לבדוק

מה הטעויות שהיו לי במבחן? (למרות שאני כבר יודע)...

aappley

New member
גם לי היה את זה בטסט הראשון

בדיוק מה שאתה מתאר, ברקס..נסיעה של רבע שעה אחר כך וללא חניות.. גם אצלי הברקס היה ממש ממש ממש ממש מיותר, מה גם שמה שהיה לא היה באשמתי..ולא הייתי קרובה לאוטו שבגללו הוא דפק תברקס..ואז הוא עוד נתן לי לנהוג רבע שעה סתם..והכל היה חלק חוץ מהברקס.. אמור להיות לי עוד טסט חודש הבא \=

DinamoHaifa

New member
אני חושב ולא ממש מבין

מה הקטע הזה שהוא נותן להמשיך לנסוע? הרי הוא כבר יודע שהוא יכשיל אז למה סתם למרוח אותי רבע שעה ולתת לי תקווה. שיחתוך את זה ישר וזהו...

Mullen2004

New member
תשמעו

אתם לא מבינים שלטסטר יש החלטה ממש ממש חשובה, אם להתיר לעוד צעיר לנהוג או להכשיל אותו אם הוא אינו נראה כשיר לנסיעה . תחשבו על הקושי ועל הטסטר עצמו .....

Gooman

New member
לטסטר באמת יש עבודה חשובה..

המטרה של מבחן הרישוי היא לא לבדוק את מיומנות הנהיגה, כי אין לנו עוד מיומנות נהיגה. המטרה העיקרית של המבחן היא לבדוק אם הנהג יודע לשלוט על הרכב ואם הוא מכיר את חוקי התנועה (תאורתית ומעשית). אסור לטסטר להעלות על הכביש נהג שלא מביע שליטה מירבית ברכב ומתעלם מחוקי התנועה. אם אותו נהג עושה זאת במבחן רשמי של משרד הרישוי, אין לדעת מה יעשה בכביש כשהוא לבדו. אבל אפשר לקחת את זה גם במובן השני - לפעמים טסטרים באמת צודקים ולפעמים הם באמת סתם רעים ועושים דברים שאין לדעת מה עלה בראשם.

DinamoHaifa

New member
מה שבטוח

שהכי מעצבן שטסטר בולם ישר בלי לחשוב שנייה אפילו. הוא לא יודע מה עובר לי בראש ברגע שאני עושה משהו וישר הוא חושב שאני הולך לעשות תאונה כשבדיוק בעוד חצי שנייה אני מתכוון לבלום בעצמי. זה מעצבן לאללה.

Itamarro

New member
הדבר הנכון היה לעשות

הוא להגיד בקול רם- אני גולש קדימה בשביל להשתלב בתנועה בזמן שאני אוכל. ככה אני עשיתי בטסט, אמרתי שאני גולש קדימה בשביל טווח ראיה, וכל עוד אתה עושה תנועות איטיות ומבוקרות, לא אמורה להיות בעיה. ברגע שאתה עושה משהו לא צפוי, הטסטר לא במעמד לקחת סיכונים, זה לא המכונית שלו.

DinamoHaifa

New member
דוגרי אתה צודק

לא חשבתי שאני צריך להגיד לו את זה כי לא עלה לי בראש שהוא יתן לי על זה ברקס ישר על השנייה. למדתי לקח לטסט הבא...

Itamarro

New member
אל תדאג, זה כולה טסט ראשון

באמת שלא קרה כלום. אתה רק תלמד ותקבל יותר נסיון ותהיה נהג יותר טוב. אני מכיר אנשים ששמו להם רגל מתחת לברקס בטסט הראשון כדי שהם לא יבלמו בזמן... רוב הטסטרים פשוט לא אוהבים תלמידים שזה הטסט הראשון שלהם,והם יכשילו אותם על קטנות. שיהיה לך הרבה בהצלחה בטסט הבא, ותקח את הכל בקלות.

dj c h a o s

New member
צודק

חלק מההכנה נגיד של המורה שלי הייתה איך לגרום לטסטר לא לפחד נגיד לא לגלוש מהר ליד צומת או לא לשים גז עד הסוף ולהיסתכל הרבה במראות... אלה דברים שגורים לטסטר להילחץ ואז ישר הוא יתן לך בלם על הדבר הכי קטן כי הוא יחשוב שאתה פזיז אם אתה עושה לאט יותר ( לא ממש לאט אלא במידה ) אז לטסטר יש זמן להיסתכל לראות מה אתה עושה ויכול להיות שזאת לא אמשתך אבל תחשוב שהוא צריך לשמור על האוטו ועלייך מפני תאונה אז אם אתה עובר לשמאלי בדו סיטרי אז כדי לעשות את זה לאט ובזהירות....

DinamoHaifa

New member
לא שזה ממש חשוב

אבל זה לא היה בדו סיטרי. זה היה בכביש עם שטח הפרדה בעל 2 נתיבים לכל כיוון נסיעה. אז רציתי לעבור לנתיב השמאלי בכיוון הנסיעה שלי אז חיכיתי שהתנועה תזרום בנתיב השמאלי כי הנתיב הימני שלי היה חסום ובינתיים גלשתי טיפטיפה ואז בא הברקס האכזרי בשווי 350 שקל. חח עכשיו אני הולך לישון אני מקווה לא לחלום על הטסטר הזה למה הוא עשה לי קצת טראומה. לא חשבתי שיש אנשים כאלה בעולם.^^

abcdcba

New member
אני לא הייתי שם

אבל אני יכול להגיד דבר אחד. מנקודת מבט של מישהו שעבר את זה, והיום נמצא כבר לא מעט זמן בכביש, אני יודע שלתלמיד נהיגה אין יכולת לראות סכנות מסויימות וטעויות לעתים רציניות בנהיגה שלו. "לא חשבתי שיש אנשים כאלה בעולם" זו הכרזה מגעילה, וגם טיפשית. הטסטר לא עשה לך את זה בכוונה- ולך אין יכולת כרגע לקבוע אם זה היה בצדק או לא (משום שאתה תלמיד נהיגה, וגם אתה מדבר מתוך פרץ של רגשות). לא צריך לאהוב את הטסטר- אבל גם לא לקלל אותו.

DinamoHaifa

New member
לא הבנת

"לא חשבתי שיש אנשים כאלה בעולם" זה לא מכוון לזה שהוא הכשיל אותי על משהו שלדעתי לא היה במקום. אני התכוונתי שהוא, כבנאדם, לא נעים ורק מלהסתכל עליו אפשר להכנס ללחץ ופאניקה. אי אפשר לשמוע את מה שהוא אומר וכשאני שואל מה הוא אמר הוא עונה לי בעצבנות כאילו עשיתי לו משהו. וחשבתי אולי הוא ככה רק בטסטים אז המורה לנהיגה שלי אמר שהוא מכיר אותו אישית באותה צורה כמו שתיארתי...

למעלה