הטמטום הליברלי במיטבו: יהודי ארה"ב משנים את כללי העברית

Berethor

New member
ממה שראיתי לרובן זה בא לביטוי בעיקר בלבוש ובהתנהגות, ולכן

זה דומה מאוד לטומבוי(אישה שמתנהגת כמו גבר), מאיפה היא תדביק לעצמה זקן? מתחפושת של פורים? לאישה לא צומח זקן עד כמה שידוע לי, אבל אני מודע לכך שג'נדרקווירית יכולה להחליט שלא בא לה להסיר שיער גוף, אבל זה לא משהו שיש לי כזה אישיו איתו בכל מקרה, במלא גוף חלק זה לא המצב הטבעי עבור אישה בוגרת(לא ילדה), הסרת שיער זה עניין חברתי, ולא עניין ביולוגי. את לא מבינה שיש הבדל בין מין ביולוגי לבין התנהגות, אישה יכולה להתנהג בצורה גברית, זה קשה יותר לאישה להתנהג כמו גבר אבל זה אפשרי, האם זה לא טבעי? אולי, אבל לא דווקא, תראי למשל אצל בעלי חיים טורפים, הנקבות שם די קשוחות, אפילו שהזכרים עדיין יותר חזקים, אבל הפערים שם הם פחות גדולים, מאשר אצל בעלי חיים צמחוניים. לא אכפת לי אם האישה גברית, כל עוד אני יותר גברי ממנה, על בסיס העיקרון שנקרא "כל האמזונות רוצות הרקולס". כן אישה שחושבת שהיא גבר זה לא נורמלי, אבל במקרה של ג'נדרקווירית, זה לפחות לא גורם לה לפגוע בגוף שלה, עם ניתוחים מיותרים, להבדיל מטרנסג'נדרית, וזאת הסיבה שזה הרבה פחות בעייתי מבחינתי. אני לא אמרתי שזה נורמטיבי, אני אמרתי שלא אכפת לי אם היא חושבת שטויות, כל עוד זה לא גורם לה לפגוע בעצמה, אם מבחינה פיזית היא אישה טבעית/אישה מלידה, זה העיקר מבחינתי, המחשבות שלה לא הולכות לשנות את העובדות בשטח. כמובן שיש התנהגיות "כמו גבר" שיכולות להפריע לי, אם היא מתהוללות מתוך "התנהגות גברית" או/ו אם היא אם היא חובבת של סטראפ און(וכן יצא לי להיתקל בנשים בעייתיות כאלה), זה כבר לא מתאים לי.

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AllAmazonsWantHercules[/URL]

"A tomboy is a girl who has tastes and behaviors usually associated with boys. Because these associations are culture-dependent and tend to change, what exactly constitutes a "Tomboy" is subjective. Especially historically, any girl interested in science, mechanics, sport, or combat has been called tomboyish."

"However, even where gender roles are relatively lax or fluid, choices made regarding media consumption, recreation, and fashion, remain segregated for the most part. Thus the Tomboy remains a current figure and a popular one for various reasons: A woman might chafe at how "femininity" limits her choices and find a like minded heroine empowering; boys might find a girl who likes the things they do more relatable. Tomboys are often seen as a great way to appeal to both male and female demographics with the same characters."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Tomboy[/URL]

הבעיה היא אצלך בראש בלבד , יש אנשים שהם שונים ממך

זה הכל , ואת לא מסוגלת להבין דבר כזה , טבעי או לא זה לא שייך
לגברים טבעי לצוד , שילכו ליער ולא למשרד .
יש מגדר מסויים אז יש חובה להשתייך אליו ? זה פשיזים חברתי בנוסף לפוליטי
כי יש אנשים שלא חושבים כמוך , מה לעשות
ולקשר להודעה אחרת , אם תלדי ילד כזה ? או הומו או סתם שונה ממך לחלוטין
חס וחלילה אם הוא יהיה שמאלני

מישהוא כאן יתחיל לאהוב שמאלנים .

lEchoesl

New member
נהנות ממה
ממשכורת קטנה יותר ביחס אליך? או מהשוביניזם

שלך? טוב, לפחות אני מקווה שאשתך לא מבקרת בתפוז ולא קוראת על השאיפות שלך. אחרת יש סיכוי לגירושים

על מה דובר כאן ? הן נהנות הרבה יותר מסקס

למה להן יש 4 אורגזמות ולי רק אחת ?
לנשים אין זכות לדבר על שובניזים וקיפוח
ללא הטכנולוגיה שהמציאו הגברים היכן הייתן ? בחושות או במערות
ללא חשמל ללא מים ללא היגינה והעיקר ללא סמארטפון .

lEchoesl

New member
כמו שהיה אומר טלמון חברינו אתה באמת אידיט
נשים תמיד

היו מקופחות ביחס אליך. פעם זה היה קיפוח מסוג אחר [למשל לא הרשו לנשים ללמוד] והיום זה קיפוח אחר. למשל, משכורת קטנה משלך על אותו סוג של עבודה ואותן שעות. ויש עוד הרבה כמובן. אין שוביניזם? תסתכל במראה

וחוץ מזה, גם אני יכולה להגיד שללא הרחם לא היו גם טכנולוגיות וגם לא אנושות וגם אתה לא היית. אז...... ועוד משהו לגבי הטכנולוגיות. למה אתה חושב שרק גברים גילו תגליות? בדיוק! כי רק גברים הורשו לעסוק במדע וברפואה וגם רק הם יצאו למסעות. איך אישה חסרת השכלה שמרותקת לבית שלה הייתה יכולה להמציא משהו? הסיבה לזה שהתגליות היו מצד הגברים היא רק חוסר הזדמנויות ולא כי גברים חכמים יותר מנשים [זאת שטות שהמציאו אגב גברים שוביניסטיים וסטיגמטיים כמוך]

אז יש קטע בנושא , לאשתי היה פותחן קופסאות שימורים

ישן מהסוג שתוקעים בקופסא ומרימים ומורידים , אולי את לא מכירה דבר כזה בכלל כי הוא ישן, בישראל אין כבר אותו מזמן , 30 שנה היה ברשותה עד שהגעתי זרקתי אותו וקניתי אחד מודרני שרק לוחצים ומסובבים , פעולה פשוטה ביותר .
לא היא לא רוצה אפילו ללמוד להשתמש במכשיר היותר קל לשימוש
ולא רק זה , במקרה מצאתי מקום שמוכר את הפותחן הישן הזה וקניתי אותו
אז אשה אחרת שאלה היכן קניתי אותו כי גם היא לא מסתדרת עם החדש .
ועוד מליון דוגמאות אחרות .
תמיד הייתן מאותגרות טכנולוגית
מה היה קודם הביצה או התרנגולת ? למה מלכתחילה הנשים מצאו את עצמן יושבות במערה עם הילדים ?
מי המציא את ההמצאה הכי חשובה לנשים ? = חשמל !

lEchoesl

New member
איכס, אתה מלא סטיגמות. דבר בשם אשתך ולא בשם כול הנשים

יש גם מלא גברים מפגרים, זה אומר שכול הגברים תמיד היו מאותגרים שכלית??? מה הקשר? ואני כבר הסברתי לך למה נשים לא המציאו כלום. לא בגלל חוסר שכל. בכלל חוסר הזדמנויות [לא היו להן מיומנויות כאלה כי כול מה שלימדו אותן זה לסרוג לך גרביים ולבשל לך מרק]

זה רק היום שיש כאלו שנכנסות לתחומים טכנולוגיים

וגם זה מעט מאוד נשים
למה אשה לא המציאה את מכונת התפירה ומכונת הכביסה ? הרי זה היה התחום הבלעדי שלהן בעבר . אפילו סנדלריות לא היו , שזה התחום הכי חשוב לנשים .
אתן רוכבות על הסוס הגברי כבר כמה מאות שנים .
אבל מה הגברים לא יעשו בשביל מעט סקס ?

בציביליזציה המערבית המודרנית, להבדיל מתקופות עברו,

בהחלט משתלם עותר להיות אישה, אבל זה נכון רק בגיל צעיר.

lEchoesl

New member
למדת עברית לא? אז יש לי שאלה
במיוחד בשבילך. בלי קשר

לאנשים החולים שמוצגים בכתבה
אתה לא חושב שחלק מחוקי השפה העברית באמת לא הוגנים? למשל - אם יש 50 נשים ושני גברים בכיתה, אז יגידו אתם ולא אתן למרות שיש פי 50 יותר נשים! אתה לא חושב שהיה יותר הוגן להגיד אתן במצב כזה?

נטייה של כל שפה היא לפשט כללים

למשל, ברוסית הנהיגו את רפורמת הכתיב וביטלו כל מיני אותיות כגון ять או фита, איחדו בין и ל-i, כי לכל האותיות הללו מזמן בטלה הצדקה דקדוקית. באנגלית נעלמו כל ה-thou ו-thee וכן הלאה. בעברית אנחנו מזמן לא אומרים "הן תלכנה", אלא "הן ילכו". שוב, מפני שהנטייה הכללית של דוברי שפה כלשהי היא לפשט ולא לסבך. להתחיל לספור את מספר הנשים בקבוצה זה לסבך

lEchoesl

New member
אבל באותו הזמן אפשר לבוא ולהגיד שלספור את מספר הגברים

בקבוצה זה לסבך
אולי היה פיירי יותר במצב כזה למצוא כלל שלא יכריח אותך לספור לא גברים ולא נשים? משהו שמתאים לכול מצב שבו יש קבוצה ובה שני מינים ולא מפלה לא אישה ולא גבר?

זה בהחלט יסבך

נניח שהמצאנו סיומת "נייטרלית" (זה בדיוק מה שהחבר'ה מהכתבה עשו), ואז מה? מה יהיה עם שמות תואר? נניח, "משה ורחל נורא חמודים": גם כאן צריך להשתמש בסיומת שהיא לא "-ים" ולא "-ות"? לא יהיה לַדבר סוף.

lEchoesl

New member
אז אנחנו מסכימים שעברית שפה שמפלה נשים, כי מלכתחילה

הייתה חשיבה שמשה ורחל הם חמודים ולא חמודות. הרי למה לא חמודות? יש לך סיבה? רק כי נהוג לכפות את צורת הרבים של צורת הזכר על נשים, גם אם הן הרוב בקבוצה.

בדיוק אתמול נתקלתי בפוסט של בלוגרית רוסייה

שבאורח פלא קבלה על כך שברוסית ניתן להטות מקצועות מסוימים לפי מינים: автор לעומת авторша. הבלוגרית הנ"ל שאת שמה שכחתי, אבל היה מדובר באחת מאושיות הפייסבוק, טענה כי הגרסה ה"הנקבית" של автор או של доктор דווקא מגמדת את הנשים.
&nbsp
המסקנה המתבקשת היא לחדול להתייחס אל השפה כאל משרד ממשלתי שחייב לתת ייצוג לכל המינים, הגזעים והמגזרים בחברה. השפה מתפתחת בצורה חופשית, באמצעות הדוברים שלה, ואל לאף אחד לנסות להכניס תקינות פוליטית לתוכה.

שהבלוגרית הזו תזהר שלא תקבל כדור בראש

ברוסיה להתלונן על גימוד נשים בשפה ? היא בטח מתלוצצת
נשים ברוסיה רחוקות מאוד מזה, יש להן הרבה מאוד עבודה
בתחומים יותר חשובים של פמיניזים , שכר בעיקר , חוקי גירושין
אלימות שובניסטית . הטרדה מינית מושג שלא קיים
אם כי נשים רוסיות מקבלות מחמאות כמחמאות ולא כהטרדה .

למעלה