הטל השבחה- שאלה נוספת

ענתינה

New member
הטל השבחה- שאלה נוספת

הנני בתהליכי חוזה למכירת דירתי.לדירה מרפסת שמש גדולה-כ11 מ"ר. נאמר לי כח החל משנת 99 יש לשלם הטל השבחה אם מעונינים לבנות פרגולה או לחילופין בעת מכירת הדירה. בדירתי אין פרגולה כיום .הבנתי כי לא ניתן למכור את הדירה בלי לשלם את ההטל.שאלתי: 1. האם העיריה יכולה לחייב אותי (המוכר) לשלם את ההטל? הרי לא בניתי וגם לא אבנה פרגולה.מדוע לא לשלם רק אם מממשים את האופציה להשביח ,ובעת ההשבחה? 2. מי צריך לשלם את ההטל הזה באופן חוקי?באופן הגיוני הקונה הוא זה שיהנה מההשבחה? 3. האם יש דרך לתבוע את העיריה באם זו תחייב אותי לשלם את ההטל הזה? תודה מראש

היטל השבחה ...

1) כן - לא משנה עם בנית או לא, ההשבחה הינה שווי הזכות לבנות ולא הבניה עצמה. מבחינת החוק מכירה מהווה מימוש זכוית. 2) חוקית והגיונית צריך לשלם את ההיטל המוכר - הוא זה שנהנה מההשבחה כי הוא מקבל עבור הנכס שלו מחיר יותר גבוה. (נניח שאושר לבנות במקום הבניין שלכם קניון + בניין משרדים של 65 קומות - מי נהנה? מי שימכור או מי שיקנה? 3) יש דרך לתבוע אבל אין סיבה. אם הסכום שידרשו ממך נראה לך גבוה - את יכולה לערער תוך 30 יום ע"י הגשת שומה אחרת שיכין שמאי מטעמך. אם לא תגיעו לפשרה, ניתן למנות שמאי מכריע שישמש כבורר ועל החלטתו ניתן לערער לבית משפט השלום בנקודות משפטיות בלבד - פשוט לא? מתחילת השנה הבאה יש סיכוי שהחוק בעניין ישתנה והמוכר לא יהיה חייב בתשלום בכל מקרה.

דובי123

New member
אם השטח המקורה כולל הפרגולה הנו

קטן מ120 מ"ר - עדין חל היטל השבחה? אין פטור?

דובי123

New member
לי נראה שאני שאלתי ../images/Emo9.gif

2 סימני שאלה היות בתגובתי לא היו סימני תמיה
תשובה אם אפשר תתקבל בשמחה

חשבתי שענית ...

ראה כמה שורות למטה את תשובתי לשאלתה של מוציקנטה תחת הכותרת "פטור בהרחבת דירה". לדעתי האישית אם עומדים בכל תנאי הפטור האחרים ולא עוברים את ה-120 מ"ר אז ניתן לקבל פטור.

למעלה