הטלת שתן בבית

הטלת שתן בבית

שלום לכולם
אני יודע שהנושא דובר רבות, אבל אני אשמח לעצתכם.
יש לנו גור בוקסר מקסים בן 3 חודשים.
אנחנו מורידים אותו לטיול כל שעתיים שלוש, והוא כל פעם עושה את כל צרכיו בחוץ (מקבל בונוס קטן וחיזוק חיובי כל פעם).
אבל זה לא מונע ממנו לעשות פיפי בבית מדיי פעם ליד המרבץ שלו (בחדר שלנו שבו הוא שוהה רוב הזמן, ואפילו לידנו.
אני חייב לציין שמשעה עשר הוא הולך לישון (מרצונו כמובן) ולא מבקש לצאת עד הבוקר (וגם אז צריך לשכנע אותו לצאת), כך שלהתאפק הוא יודע.
למיטב ידיעתי כלבים לא עושים צרכים בסביבת מחייתם, אבל נראה שלא ממש מזיז לו איפוא הוא נמצא.
אם אנחנו תופסים אותו על חם, אנחנו נוזפים בו בעדינות.
המצב דיי מתסכל מבחינתנו כי נראה שהוא לא רוצה ללמוד.

אשמח לעצתכם.

תודה

בנוגע לצרכים של גור בבית

כמה דברים:
1. זה שאתם מחזקים אותו על עשיית צרכים בחוץ זה מעולה - תמשיכו עם זה בכל פעם שהוא עושה בחוץ. לא להתעצל לרדת עם כמה חטיפים... :)
2. לא לנזוף בו שהוא עושה בבית (גם לא בעדינות). פשוט להתעלם מזה לחלוטין ולנקות טוב טוב שלא ישאר ריח של שתן באזור.
3. תנסו לשים לב מתי הוא נראה לקראת עשיית צרכים ותנסו לתפוס את השניה הזאת ולהוריד אותו למטה לפני שהוא מספיק לעשות בבית. זה יכול להיות רחרוחים של הרצפה, עמידה ליד הדלת, או אפילו סתם כמה דק אחרי שאכל או שתה.. אם הוא פתאום מפסיק משחק באמצע ומתחיל לזוז באי נוחות ועוד...
4. זה שהוא מתאפק בלילה לא אומר שהוא יכול להתאפק גם ביום (אולי בלילה הוא לא שותה ובמהלך היום כן וכו)
5. אין דבר כזה "לא רוצה ללמוד".. בטח לא אצל גורים. אל תחשבו ככה כי זה סתם יתסכל אתכם וזה ממש לא המצב (אצל שום כלב). תזכרו שהוא לא עושה לכם "דווקא" או משהו כזה
6. במקרים האלה שאמרת שהוא עושה לידכם או ליד המרבץ שלו - תנסו לשים לב אם הוא לא נבהל ממשהו רגע לפני (אם אתם לא בבית מומלץ לצלם בוידאו) כי לרוב כלבים באמת לא עושים צרכים איפה שהם ישנים אלא אם זה נובע מפחד ואז הם מחשפים את המקום הבטוח שלהם (או המקום עם הריח של הבעלים) ועושים את הצרכים מתוך פחד.
מקווה שעזרתי :)

תודה

תודה על העצות
לא נראה לי שזה נובע מבהלה.
מעניין אותי לדעת לגבי תכיפות הטלת שתן אצל גורים אחרים, מה נחשב
נורמלי ?
באיזה גיל הם יכולים להתאפק יותר זמן?

תודה

יש חישוב כללי כזה שנותן סדר גודל

החישוב הוא בגדול הגיל בחודשים + 1. זה המקסימום שעות שהוא יכול להתאפק.
כלומר - גור בן 3 חודשים יכול להתאפק מקסימום 4 שעות
(כמובן עד גבול מסוים... לא הייתי מצפה מגור בן 10 חודשים להתאפק 11 שעות)

שוב בעניין הצרכים

יאוש טוטאלי, הכלב לא לומד להתאפק במשך היום, עושה בכל מקום, ליד המרבץ שלו, במטבח, בסלון, ואפילו על המיטה שלנו (שצמודה למרבה שלו) שאנחנו לא נמצאים בבית .
הוא פיקח ולומד מאד מהר, אבל בעניין השתן.... סתום לגמרי
קקי הוא לא עושה בבית למרבה ההפתעה אלא מבקש לצאת.
אני שומע על גורים בני שלושה ארבעה חודשים שנגמלו לחלוטין ונדמה לי שאצלנו זה כבר לא יקרה לעולם.

יש למישהו עצה טובה?

תודה

למעלה