הטלנובלה הקטנה שלי

karen01

New member
הטלנובלה הקטנה שלי

זה קצת מוזר הוידוי הזה לפני כל כך הרבה זרים, אבל אני אנסה בכל זאת. לפני חודש ו- 3 ימים הסתיים לו ההריון הראשון והכל כך אהוב שלי (מומים באולטרסאונד, חודש חמישי). לפני חודש בדיוק אמי הכל כך אהובה ונפלאה (והחולה) נכנסה שוב לבית חולים, ואחרי שבועיים הגיעה לבית קברות. ואני, שחיי עד עכשיו היו די נורמלים וסבירים, עומדת מול כל הכאב והעצב העצומים האלה, ולא ברור לי בכלל מה עושים ואיך ממשיכים. הכל נראה כל כך שונה - בעיקר הזמן. כל החודש הזה נראה לי מן גוש גדול ומעורפל של זמן, שהיתה בו אמנם הפרדה לימים, אבל לא היתה לכך משמעות. לפני שבוע חזרתי לעבודה (אחרי העדרות של חודש), וגיליתי שרוב האנשים מסביבי חיים עדיין את אותם חיים, עם אותן צרות קטנות יומיומיות, ורק אני ממש לא יודעת מה זה החיים שלי. אין יותר תינוק לחלום עליו ולתכנן, אין אמא להתנחם בזרועותיה (כמו שתמיד היה), והעולם ממשיך כאילו כלום. בנוסף יש חברה לעבודה שמתחילה חודש חמישי של הריון, והבטן מתחילה לבלוט, ומה עושים עם כל הקנאה הזו? רגש שכל כך מיעטתי להשתמש בו עד עכשיו פתאום תוקף כל כך חזק. וכמו שמישהי כאן כתבה שאנשים אומרים שהיא כל כך חזקה - על מי בדיוק הם אומרים את זה? על הרסיסים שנשארו ממני? אז מה אם אני לא בוכה כל הזמן ואפילו צוחקת ומדברת על מה שקרה לי. זה רק בגלל שאני רוב הזמן צפה ליד עצמי ולא מעזה להיכנס. אני מעזה להיכנס רק כשאני לבד, או לפעמים עם הבן זוג, כי אין הרבה אנשים שיכולים להכיל את כל הכאב הזה, אז איך אני יכולה להתפרק לידם? ברור לי שהזמן יעזור קצת, אבל ההמתנה הזו יכולה להרוג...

עולם וגיבורים - האשלייה האופטית

אז עוד לפני שכל האנשים הטובים פה יבואו להגיד לך כמה את יקרה וכמה את מדהימה - עזרא יגיד לך פה רק מיספר מילים בקשר לשני דברים עקרוניים, החוזרים כמוטיב קבוע אצל רבים מהאנשים החווים טראומה מהסוג שעברת לאחרונה. 1 - על העולם הממשיך כאילו כלום: את בהחלט יכולה להירגע: העולם אומנם נראה כאילו הוא כזה, שהוא ממשיך כאילו כלום - אבל זו כמובן אשלייה אופטית ותחושה סובייקטיבית שלך. כלומר, העולם ככדור - אולי כן, העולם הפיזי מעולם לא התרגש משום קטסטרופה אנושית, היבשה היא אותה יבשה, והאויינוס נשאר כמעט אותו אוקיינוס, את בוודאי מתכוונת אל האנשים סביבך. אז שוב, זו טעות לייחס לאנשים האלה את דימוי העולם, כמובן שהם לא העולם ואפילו לא חלקיק של העולם, ולמה לך להתעצב על הנחה כזו שגוייה מלכתחילה. גם הזבוב המעופף לו בתוך אוטובוס-נוסע - גם הוא חושב שהעולם ממשיך כאילו כלום, ושהוא באמת עף בתוך חלל של האוטובוס - הוא כמובן אינו מבחין שהאוטובוס עצמו ממשיך לעבור קילומטרים רבים של דרך - לפעמים גם במהירות גבוהה יותר ממהירות התעופה של הזבוב עצמו. החוכמה היא, איפוא, לא לשגות בכשל הזבוב, אלא להביט על העולם האמיתי בעיניים נכונות: ובכן, בפירוש לא נכון שהעולם ממשיך כאילו כלום, כי כל אחד ממשיך בדיוק עם הצרה הפרטית שלו, כל אחד מתייסר בכאביו שלו, ואם מחר, חלילה, יקרה איזה אסון לחברה אחרת שלך, אז בוודאי תוכלי לשמוע גם ממנה, כשהיא תחזור לעבודה, את אותו תיאור מדוייק, כלומר, שגם לדעתה העולם ממשיך קדימה כמו כלום, נו, ולכי תסבירי לה, שאת עצמך, העולם שלך התהפך פעמיים בחודש אחד, כן, זו טעות אופטית שמעטים מבחינים בה, רבים הופכים להיות בעצם שותפים להפצת ה´שמועה´ השגוייה הזו, כל העולם כולו בנוי בעצם מאנשים שהעולם שלהם התהפך - ולמרות זאת - כולם יחד, כמו במקהלה, חוזרים על המאנטרה המוזרה הזו שהעולם ממשיך כמו כלום. אז למה לך להתייסר בגלל טעות משונה שכזו?! 2 - על גיבורים ועל גיבורות: כדאי גם להתעלם ממאנטרה נוספת שאנשים נוטים לייחס לעצמם, כביכול, בשם אנשים אחרים. מדובר בתופעה מוזרה בפני עצמה, שאנשים נוטים להפוך כל אדם שכול וכל יתום לטרומפלדור: ישר אומרים עליו שהוא גיבור או גיבורה. אז האמת היא כמובן שונה: איזה גיבור ואיזה גיבורה, מי בכלל יכול להיות גיבור מול מקרה מוות, ממתי יש בכלל גיבורים בעולם, עצם המושג הזה הוא כמובן ילדותי ביותר ולקוח מסיפרות הילדים והאגדות, קצת גם ממעשיות התנ"ך. הכוונה של האנשים אולי טובה - הם אינם מוצאים כנראה מילה הולמת אחרת לנחם בה את האדם האבל - אבל בכך הם מזיקים לו לא-פחות: הנה, כמעט כל מי שאומרים עליו שהוא גיבור - מתחיל גם להאמין שהוא כזה. ואז מה? או אז הוא מתחיל להתייסר בין אותה פוזה מזוייפת שהצמידו לו ושהוא אימץ לעצמו בקלות מדהימה - לבין המציאות בשטח, שהיא, כידוע, הפוכה לחלוטין: פתאום האדם מתחיל להתייסר מכך שהוא לא עונה על איזו ציפייה שמישהו הדביק לו בלי סיבה, ועד שמתברר לו שלא בגבורה מדובר ולא בשום סיפורי גבורה אלא רק בהתמודדות קשה, כל אחד על פי דרכו, אישיותו, חינוכו ותרבותו - עד אז הסבל האישי רק גובר. הנה, עובדה, שגם את מעידה על הרסיסים שלך ולא על שום גבורה - ומתפלאת מה קורה כאן, איך זה יכול לקרות. אז חלאס עם השטות הזו. את לא חייבת להיות גיבורה גדולה, וגם לא גיבורה קטנה, די בכך שתישארי את עצמך - עם כל החולשות הקטנות, הרגילות והמוכרות שלך: דווקא אלה - שהן שלך כבר זמן רב - דווקא אלה יחסנו אותך טוב יותר באותה שעה קשה של כל מה שאופף אותך בעקבות האירועים הקשים שעברת. ואגב, חבל על האנרגיה שאת משקיעה בקינאה. קינאה מזיקה לבריאות ואינה מוסיפה דבר. היא עלולה גם לפגום בסיכויי הכניסה שלך שוב להריון. וזה בדוק. חיים קלים שיהיו לך מהיום ועד עולם! מעזרא.

גריני

New member
האם נולד כאן עזרא חדש???

נדהמת מתגובתך הפעם, שמצטיירת לי כ"כ שונה מהעבר, ומוכרחה להגיד: מברוק, מברכת על השינוי! על הרגישות (!), על העומק וכו´ - גם אם לא מסכימה לכל מילה או רעיון. גם בעבר היה בך העומק ואף הרגישות(זוכרת את תגובתך לMאיה) אבל איכשהו הפעם זה שונה... לא יודעת אפילו להגדיר מה השוני, אבל "מריחה" משהו שונה וערב לאפי!

אם כבר את מטפלת בהילינג - - - - - -

אז אולי את יכולה לעשות משהו כדי להחזיר לפה את הילי?! תודה לכ על נסיונותייכ, תודה גמ על מילותייכ, גם את מזמנ לא היית כאנ.

היי קרן

ההמתנה לא הורגת חמודה. היא רק מוציאה את הנשמה. ואם את סופרת חודש ושלושה ימים.. אז כבר לא צריך להמשיך להסביר מה עובר עליך. יש לפחות אלף מלים שאפשר היה לכתוב עכשיו על ה"עולם כמנהגו נוהג" והציפה שלך ליד עצמך.. (אוף.. איזו אמירה אמרת פה). אבל אולי מלים לא נכונות עכשיו. חיבוק גדול וחם לך יקרה. ואם את מרגישה שצריך להתפרק אז תתפרקי. מה שבא לך. פתאום חשבתי על איזה "פטנט" של הפוך על הפוך. לא יודעת אם יתאים לך אבל אולי תחשבי על זה. תחגגי יחד עם החברה שלך את הבטן שגדלה. כל חודש שעובר מקרב אותך לזמן שאפשר להתחיל מחדש. וכשהיא תלד זה סימן שגם הזמן שאת יכולה הגיע. ואולי לפני.. ואם זה לא מתאים לך אז תסגרי את ההודעה הזו ואל תקראי אותה יותר.
מכל הלב.

karen01

New member
תודה, וגם קצת הסברים

אז קודם כל תודה לשניכם, שמנסים לעזור במלים למרות שאין בעצם מלים בזמנים כאלה (למרות שחיבוק וירטואלי זה רעיון נחמד). רציתי רק להסביר, שמה שמפריע לי זה לא שהחיים של כולם נשארו אותו דבר - להיפך, אני שמחה בשבילם. מה שקשה כשחוזרים למסגרת החיים של ´לפני´, זה להיזכר שאלו היו החיים שלי, ולראות עד כמה הם השתנו. ההבנה של גודל השינוי היתה לי פשוט גדולה מדי וחזקה מדי, ובעיקר כואבת מדי. כל עוד הייתי בבית השויתי את מצבי היום למצבי לפני יום או שבוע, והכל רק באופן יחסי לזמן ש´אחרי´ (כי לא יכולתי לראות את הזמן ש´לפני´). ואז כשחוזרים ל´חיים´ ההבדל כל כך גדול שזה מכה בך. לגבי ה´גבורה´ - אני לגמרי מסכימה, אבל בכל זאת האמירות האלה של האנשים מצליחות להרגיז. הם מנסים לעזור אבל ממה שהם אומרים אתה מבין עד כמה אין להם מושג מה קורה. הייתי מעדיפה חיבוק... אני מקוה שאני אצליח להפסיק לקנא בקרוב - ברור לי שזה לא מועיל לאף אחד ואני ממש לא אוהבת את זה, אבל זה דיבורים מהשכל. הלב עדיין מתאבל על התכנונים והפינטוזים שהיו ונעלמו, ויסלחו לי הגברים כאן, אבל נראה לי שרק נשים שחוו איבוד עובר (או שחוו דאגה רצינית ואמיתית לשלומו) יכולות להבין. זה לא נשמע הגיוני להיקשר ככה למשהו שהיה בעצם די וירטואלי (רק ראיתי אותו כמה פעמים באולטרסאונד, עוד לא היכרתי אותו בעצם), אבל הקשר היה שם, ואף הפתיע אותי בעוצמתו. אני מקוה שהזמן שעובר יקנה לי יומיום כלשהו, שיהיה אמנם שונה ממה שהיה קודם, אבל עצם זה שהוא יהיה זה טוב. יצטרכו להיות בו תכנונים שלא מכילים בתוכם תינוק, ומכילים יותר מאשר את ארבעת החודשים הקרובים (הזמן שנשאר להריון שלי). אני עוד לא יודעת מה יהיה בו אבל אני יודעת שזה יגיע. הנה ניחמתי את עצמי... כנראה שהיום הוא יותר טוב מאתמול...

ועכשיו - טעות אופטית אנטומית ../images/Emo118.gif

קודם כל - נכון מה שאמרת, שיש זמנים שגם מילים לא יכולות לעזור, מה כבר יכולות להועיל המילים כשהדבר האמיתי איננו עוד, אבל עובדה, הנה את רואה כמה אנשים יכולים לדבר על קצת מרק - בלי שראו במו עיניהם אפילו לא כף אחת שלו. המסקנה היא, שכנראה מילים דווקא כן יכולות לעזור לאנשים, הבעייה נעוצה כמובן לא במילים עצמן - אלא בעוד טעות אופטית מסוג אחר שאנשים נופלים בה מהצד האנטומי של החיים. במה מדובר? מדובר בכך שמצד אחד את רואה במילים עצמן משהו כמו "דיבורים מהשכל" - ומצד שני - את עדיין ´נגררת´ אחרי הלב המתאבל על הפינטוזים שנגמרו, ואת מודה שהיית מעדיפה חיבוק וירטואלי במקום מילים מהשכל, כן, זו תופעה ידועה, לכן דאגו להכין פה מראש ציור של דמות מחבקת - כאן במיקרה הציור הזה יותר דומה לדחליל, ונכון, כבר אמרו מזמן שלפעמים ציור אחד שווה יותר מאלף מילים, חבל רק שאנשים רבים וטובים שוב מתייסרים בגלל השגיאה הנפוצה הזו, כשהם מתבלבלים קצת בהבחנה הנדרשת בין השכל ובין הלב. אחרי הכל, הלב כשלעצמו הוא רק משאבה ומערכת צינורות, ויש לו בגוף תפקיד מוגדר אחר מאשר להרגיש או לחשוב, הוא אינו שונה מהטחול, או מהכליות או מהלבלב - הנה, למשל, לבלב, מילה המכילה פעמיים לב - ועדיין הוא אינו יודע לייצר יותר מאשר קצת סוכר או אינסולין. משמעות הדבר היא, שהאנשים לא ממש מודעים לתהליכים המתרחשים - או האמורים להתרחש בתוך תוכם - וכך קשה להם לשלוט - או להשתלט - על רגשות הגורמים להם ליסורים מיותרים, עובדה שאת עצמך חזרת פתאום לציין שיש דברים מסויימים שלא גברים - אלא רק נשים - יכולות להבין אותם. ל ה ב י ן את אומרת, והנה את שוב חוזרת אל איזור הראש, והמוח, וההבנה, והתבונה של השכל, לא לב ולא ריאות, ולא בטן ולא משהו אחר. וזה אכן העניין, שאותו מוח עצמו - משכיל לייצר בו זמנית קשת רחבה של ´מוצרי´ חשיבה, לרבות ´מוצרים´ המנוגדים, מבחינת האינטרס, האחד לשני. כן, זהו בדיוק אותו מוח עצמו המייצר את הזכרונות של העבר ו/או את הפינטוזים לעתיד - אותו מוח עצמו היודע גם לייצר את המילים שיסבירו למה מיותר לייצר את אותם דברים מיותרים שהוא עצמו מייצר. זו גדולתו של המוח - וזו כנראה גם המגרעת שלו. לכן, החוכמה האמיתית היא לדעת לשלוט, או להשתלט, כהלכה על אותו מוח, כדי ´לאלץ´ אותו לייצר בדיוק את מה שנחוץ באותו רגע, תוך התעלמות ככל-האפשר מהחומרים המיותרים שהוא מסוגל לייצר. זה פשוט לא נכון וגם לא בריא להיכנע לאותה אמונה אווילית שהלב מייצר לו רגשות משלו, אלה הם, אחרי הכל, אמונות ארכאיות קדמוניות המתאימות לסיפורי אגדות של ילדים, לא לחשיבה בוגרת אמיתית. אז למה לא להכיר באמת הזו - ולמה לא לחסוך ביסורים רק בגלל היגררות לאמונות עתיקות בטלות. ולא שעזרא, חס וחלילה, מאשים אותך אישית, באופן מפתיע זה קורה לאנשים רבים, מפתיע גם שכל מערכת החינוך המודרנית עוד לא נדרשה - אחת ולתמיד - לנושא הזה, ולא טורחת להתמודד כבר עם השטות האופיינית הזו. מצחיק כמה גיאוגרפיה נאלץ תלמיד ללמוד - בלי לדעת את הגיאוגרפיה האמיתית של איברי הגוף שלו, ותמוה כמה לוגריתמים של המחשב הם מלמדים - בלי לוודא תחילה שהתלמידים מכירים בכלל את הסינוסים של המוח שלהם עצמם. ובכלל, מצחיק עד כמה עדיין קוראים לתעודה ההיא תעודת בגרות - רק בזכות ארבעה מקצועות מטופשים שהצעירים נבחנים בהם כמו תוכים עתיקים, מוזר עד כמה איש לא טורח להכין באמת את הצעירים לקראת החיים האמיתיים הבוגרים המחכים להם, אפילו רק כדי להכין אותם מראש לכל אפשרות של הפתעות לא נעימות שעלולות לקרות להן בכל רגע ורגע. הנה, תראי לאן מגיעים האנשים, כמה לא-בוגר זה שהם פתאום מבקשים למות לאחר איזה אסון קשה שעברו, שום מורה, שום איש-מקצוע הרי לא הכין אותם מעולם מראש לאפשרות כזו, למרות שמדובר בעובדה סטטיסטית נתונה וידועה מראש שאסונות כאלה קורים, אין להם שום כלים אמיתיים להתמודד עם הצרה הזו, הם עדיין מאמינים שאם הם יקפצו מהגג - אזי יגיעו עד יקירם הקבור - פשוט צריך לחתוך להם את הראש לכל הפוליטיקאים האפסים האחראים למחדל הזה של מערכת החינוך, נו טוב, במקרה שמענו רק אתמול מאיפה הבוס הגדול עצמו שלהם הביא את התואר שלו, כמה מצחיק שעכשיו הוא בוכה ששותים לו את הדם, כן, הפעם זה במקרה נכון, הפעם זה באמת בא לו מהלב, מאותה משאבה וצנרת של הדם, הנה שוב את יכולה לראות מה שווה כל החשיבה שלו, תראי לאן הוא הגיע איתה, בקיצור: קצת תרגילים אירוביים למוח - ועזרא מבטיח לך שיהיה לך הרבה הרבה יותר קל בהמשך החיים. ואגב, לא בשביל לייאש אותך - אלא רק על מנת לסייע לך - הנה טיפ קטן נוסף: מוטב שגם תפסיקי לספור את החודשים הבאים שאת סופרת. ככל שתמשיכי לחזור על אותם "ארבעה חודשים" עד ההריון - כך את עוד עלולה, חלילה, להתאכזב שוב. מראש תני הנחייה למוח שלך להבין, שגם אם זה ייקח שמונה חודשים או יותר - גם אז לא יהיה בכך שום אסון. לא בריא להבטיח לעצמך דברים שאין לך שליטה עליהם. תראי, שבסוף הכל יהיה בסדר. התוצאה היא החשובה. לא מיספר הימים ולא מיספר החודשים. וסליחה מראש שגם הפעם המילים הם מהשכל ולא מהברכיים. ב ה צ ל ח ה !

kevant

New member
מוח

עזרה כתב כאן ארוכות על תפקודי הלב ועל חלקים אורגנים אחרים אך שכח משום מה לדבר על המוח. כן, אותו חומר אפור הנמצא בחלק העליון של גופנו. המבצע את כל פעולות גופנו בעזרת קשרים חשמליים. שם גם מבוצעות כל אותן פעולות "פשוטות" כגון חשיבה וכיוצא בזה. בנוסף אותו חומר עצמו נותן לנו את הרגש וכל מה שקשור בכך. לכן, אם רק בחומר נטו עסקינן אז בואו ונשליך את כל מה שאנו חשים בתוכנו כלפי אלו שאבדו. כי הרי הם עפר בלבד. כמו שנאמר "כי עפר אתה ואל עפר תשוב".אז נישאר לחיות רק כמו "זומבים" כי הרי מה הטעם לאהוב, לשנוא, לחבק, להזיל דימעה, לסלוח ועוד אלפי דברים שמשמעותם חיים.

שלוש תשובות בזריזות:

1. עזרא לא שכח משום מה לדבר על המוח - עזרא כלל לא התכוון לדבר על המוח בנפרד - אלא רק להבהיר באמצעות איזה איבר צריך לחשוב. 2. נכון שמדובר רק בקשרים חשמליים או באותות בעלי אורך גל שונה, כנראה גם בתהליכים כימיים שונים - אבל אין בכך כשלעצמו כדי להשליך את כל מה שחשים כלפי אלה שאבדו. איפה עזרא אמר שצריך להשליך משהו. צריך רק לנווט את החשיבה הזו נכון. 3. ומבחינה מסויימת - עד כמה שזה עלול להישמע נורא - אכן, בהחלט מותר לשאול את השאלה ששאלת: מה טעם לשנוא, לחבק, לאהוב וכיוצ"ב. ראשית - משום שמבחינה "מדעית" נטו - אין בכך באמת שום טעם של ממש: מדובר הרי בחולשות של בני האדם שאינם מוצאים לעצמם מקום לבד עם עצמם וזקוקים לחברותא ולרכילותא כדי להזין את החברותא וחוזר חלילה, אולי גם ביצר או באינסטינקט הטבוע באדם מבחינה אבולוציונית, כדי שיוכל להמשיך את קיומו. שנית - אם הכל הרי ממילא זמני וחולף - נו, אז באמת: איזה טעם - במובן טעם - יש לכל אלה. הכל ממילא הבל. רק שעשוע זמני. זה מה יש. כל השאר - תירוצים שהמוח הזה מייצר כדי להצדיק בדוחק את הקיום הזמני שלו עצמו.

נ.תהילה

New member
ואני דווקא חושבת

שאין פה נכון, או לא נכון. כל אחד-אחת והרגשתו שלו. והכל מובן. ואני באמת שמחה שאת יודעת לנחם את עצמך. זה דבר חשוב. מאוד.

בענין טלנובלות, גיבורים ועצות

קארן, באמת צר לי על מה שאת עוברת. השינוי הוא לא צפוי ואין לו הכנה. רוצה קצת להביע דעתי, לא בכוונה להכאיב, רק.. לצד זהשעברת דברים קשים, אנשים רואים בך גיבורה לפעמים כי הם עצמם לא מסוגלים להתמודד כמוך. זה לא שהם רואים בך טרומפלדור כפי שעזרא אמר אלא, מקנאים ביכולות שלך. נכון, אין תחליף לחיבוק! האדם זקוק למגע והאמיני לי שאומלל מי שיש לו חסך בכך. הרציונל, ההבנה, היא הצעד הראשון. לאבלות, שכול ואובדן יש תהליך, גם אם אנשים מסרבים להכיר בכך. בשלב זה, הנכון לך את מנתחת את הדברים. צחוק הוא דרך להגיד כואב לי. מה זה משנה מה אנשים אומרים חושבים או מתלחשים. עשי מה שטוב בעינייך, קבלי אהדה (אם את רוצה כמובן) כפי שהיא ללא פרושים. ובאמת, תני לעצמך זמן ואל תשלי עצמך, הוא לא מרפא, את מרפאה.

תהילה, רגע, רגע, לא לקפוץ בבקשה

האומללות לא יוחסה חלילה לאף אחד מכאן! פרט לכך, אני לא יכולה לרחם או לחשוב שאנשים אומללים, יש בי חמלה אליהם, אמפטיה אך חלילה לא משהו אחר. אני לומדת להכיר ומה שכתבת דווקא התחבר אלי מאד, אין נכון ולא נכון - יש מה שמתאים לי. אני לא רוצה לעורר משהו לא נעים אבל הודעתו של עזרא קצת נראתה לי מזלזלת באמירות כמו יקרה וגיבורה. מכאן באה התגובה והיא לא נעה חלילה אליך.

למעלה