הטלות

vanna

New member
הטלות

שלום לכולם
אתמול ראיתי בקן של התוכים שלי ביצה הבנתי שהיא תטיל עכשיו כל יום-יומיים עוד ביצה סכה"כ יהיו איזה 4-6
למישהו קרה שהיה יותר/פחות?
מתי ואיך צריך להתערב בגידול הגוזלים?

צריך לשים בקן שלהם נסורת או משהו? להוסיף עוד דברים לתזונה שלהם?
הם אוכלים אוכל של תוכים ואני מביאה להם לחם במבה וחסה שהם מאוד אוהבים
ניסיתי להביא להם פעם מלפפון הם לא התלהבו ממנו ובקושי נגעו בו..

חייבת לציין שזו ההטלה הראשונה שלנו כך שכל טיפ/מידע יתקבל בברכה

אהלן ומזל טוב

איזה תוכים אלה?
האם הם מחוברתים או פראים?

האם להתערב בגידול - תלוי. האם את רוצה לגדל את הגוזלים בעצמך על מנת שיהיו ידידותיים כלפי אנשים? האם יש לך ניסיון בהאכלה? מדובר בפרויקט שכולל התחייבות רצינית לתקופה של לפחות חודש וזה לא מומלץ לכל אחד, בייחוד ללא ניסיון בהאכלת גוזלים.
אם מדובר בתוכים (ההורים) מחוברתים, את יכולה להוציא מדי פעם את הגוזלים ולהתעסק איתם בידיים, כדי שיתרגלו ויכירו אותך ואז להחזיר אותם לתא ההטלה.. שוב בתנאי שההורים יאפשרו. אם זה יכניס את ההורים ליותר מדי לחץ אז זה לא הכי כדאי.
אם מדובר בהורים פראיים - את יכולה גם לנסות את זה, אבל לקחת בחשבון שההורים יכולים להיות אלימים ולנשוך (שוב, תלוי באיזה תוכי מדובר).

כעיקרון - רצוי להתערב כמה שפחות ולתת לטבע ולהורים לעשות את שלהם.
במידה ובחרת בכל זאת להתערב ולגדל את הגוזלים בעצמך, כלומר להוציא אותם מתא ההטלה ולהמשיך את הגידול בעצמך, רצוי לעשות את זה כשהם בגיל שבוע וחצי-שבועיים, בערך ביום שהם פוקחים עיניים.

לגבי התזונה - רצוי תזונה עשירה ומגוונת כמה שיותר תמיד, ובמיוחד בזמן שההורים יאכילו את הגוזלים. אפשר לשים להם ביצה קשה פעם ביום, כמה שיותר ירקות ירוקים, בנוסף לאוכל הרגיל שלהם (מניח שזה זרעים/גרעינים וכדו). מלפפון וחסה זה בסדר גמור, לחם פחות (לתת כמות קטנה אם בכלל), ובמבה בכלל לא מומלץ (הרבה מלח) ובכלל להשתדל מאוכל מעובד.
לדאוג להם לאבן סידן חשוב מאוד, ולוודא שיש מים נקיים שמוחלפים כל יום.

נראה לי שזהו, שיהיה בהצלחה

vanna

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד!

מדובר בתוכונים אוסטרלים
הם חצי חברותיים-חצי פראים כלומר הם אוכלים לי מהיד אבל לא ממש נותנים לי ללטף אותם ולפעמים פוחדים אך לא נושכים.

לגבי הגוזלים אני רוצה שהם יהיו חברותיים ולא יפחדו ממני שישבו לי על היד וכו'
אבל אתה צודק אני אשתדל לא לגעת בהם איזה שבועיים

למעלה