הטיק המציק.

SuperNova14

New member
הטיק המציק.

שלום. כתבתי כאן לפני זמן מה בשם MOR143, כנער שסובל מטיקים מוטוריים ווקאליים ומכפייתיות, הכינוי הוחלף מסיבה אחרת לגמרי. אינני אובחנתי , הוריי דחו את הטיפול מטעמם ענייני עבודה. התחשק לי לספר לכם על טיק מציק מאוד שקשור במבחנים בבית הספר. היום במבחן הרגשתי הצורך העז להסתכל לכיוון מבחנו של היושב לידי מבלי להעתיק , אינני מעתיק ולעולם לא עשיתי את זה, מאידך יש לי הישגי מצויינות הן מבחינה לימודית ובטח שמשמעתית. הבעיה היא שבמסגרת התיכון אני נורא מפחד לא להשתלט על הדחף ולעשות את תנועת ה"הצצה" המיותרת הזו. אין לי פואנטה , סתם רציתי לשתף אתכם בבעיות של תיכוניסט.

SuperNova14

New member
החששות שלי

החששות העיקריות שלי מהטיק הן כמובן שיחשבו שאני מעתיק, ולא יהיה לי מה להגיד לבוחן, הרי אני עדיין לא מאובחן. מקווה שכאשר יידעו מה יש לי , יהיה לי היתר לשבת לבד, כי די מביך אותי לבקש מעמיתיי לעזוב את שולחני , או שאני אעשה זאת ללא תירוץ מתאים.

מציעה לך לפנות ליועצת ביה"ס

לספר לה מה קורה איתך פיזית ואף לומר לה שבשלב זה עדיין אינך מאובחן, אבל זה לא גורע כהוא זה ממה שמציק לך. אני מניחה שהיא תבין (הכרתי כמה יועצות במהלך חיי, ורובן ככולן מבינות ומושיטות יד לעזרה) והיא אף תוכל לצייד אותך במכתב רשמי מטעמה שאתה רשאי לשבת לבד בעת בחינות (יש אפילו מצבים שאשפר לשבת בחדר מורים , אם זה עושה לך הרגשה טובה). כך תוכל להציג את המכתב בפני הבוחן ולהימנע מהסברים ....... מקווה שעזרתי.

חגית35

New member
לשבת לבד זה הפתרון

הכי קצר קל ובר מימוש וגם... להסביר ליועצת כפי שהוצע לך וכדאי גם לדעתי שתפנה אליה, שמדובר בטיק או תנועה שאין לך שליטה עליה ואינך רוצה שיחשבו שאתה מעתיק- אתה חייב להניף את הראש לצד. ככה תוכל לעשות מבחן ללא חשש שאם יתפלק לך אז תהיה בעיה או מתח מבחינתך וזה אחלא לעשות מבחן לבד למי שלחוץ ומטקטק למען האמת זו חובת המערכת לאפשר לך זאת. כאמא אני יודעת זאת.

ש ל י ק

New member
תודה על השיתוף

מציעה לך כמו אלי לפנות ליועצת , עושה רושם שאתה מודע מאוד למה שמתחולל בגופך וזה כבר צעד גדול להתקדמות ולקבלת עזרה מקצועית ובגלל הנסיבות שהורייך לא משתפים פעולה, היועצת היא הכתובת עבורך. כמובן שאתה מוזמן תמיד לשתף ולשמוע מנסיונם של בוגרים והורים כאן.

למעלה