הטיפ עלה ל - 20% ?

foofoo77

New member
טיפ זו פריבילגיה

נותנים כמה שמרגישים צורך לתת
אני לא נצמדת לאחוזים ונותנת לפי השירות שקיבלתי.

מחשבות

New member
כשיש מנהג אין לזה שום קשר לפריבילגיה.

אנשים מתנהגים בחברה תחת ציוויים בלתי נראים, אחד מהם הוא הטיפ. אם מלצר מצפה לקבל טיפ בסוף ארוחה, למה למנוע ממנו? אני לא מדבר על מקרים של שירות רע, מזלזל ומעליב, אם גם לא מקצועני.
לתת יותר זו הפריבילגיה ואז זה באמת תלוי בהשתדלות של המלצר ובנדיבות לבו של הסועד.

foofoo77

New member
אני לא נותנת טיפ אם השירות רע

אם המלצר חצוף ועושה את העבודה שלו ממקום של אני אקבל טיפ אז אני אזרוק על הלקוח שמשלם כאן עבור הארוחה שלו במעין בילוי (למרות שלאכול במסעדות נהפך לנורמה בשנים האחרונות).
אז כן , אני אתן 10% על שירות בסיסי
15% על שירות טוב
20% שיחלמו.
ואם אני לא אקבל שירות בכלל גם 0% קורה אצלי (ממש מעט אבל גם זה קורה וכבר קרה שפשוט לקחתי את הטיפ בחזרה כי המלצרית התלוננה על גובה הטיפ).

החתולית

New member
קצת קשה להתייחס לדברים שלך

בלי לדעת במה מדובר. מדוע את חושבת שנהוג לתת בישראל 20% ?

הטיפ הנהוג בישראל הוא 10-12%, והוא רשות ולא חובה. נהוג להשאיר טיפ, כאשר השירות הוא משביע רצון.

שמעתי משני אנשים בנפרד

פעם ראשונה מחברה לפני כחודש ופעם שנייה אתמול, ישבנו אתמול במסעדה ומישהי שהצטרפה בסוף, אמרה שהטיפ עלה ושנשים לפחות 20%...

Joy

New member

האמת שיש לי כמה חברים

שמכורים לג'פניקה

אני אישית שונאת סושי, זה דוחה אותי (אני צמחונית)

passioneta

New member
נ.ב. וגם לא כל מה שכתוב בעיתון

ולא כל מה שראש הממשלה אומר וגם לא כל מה שאומרים בטלויזיה.
וגם לא כל מה שהשופטים בתחרויות ריאליטי אומרים.

תצחקי עד מחר

אבל ג'פניקה זה קונספט עסקי מצויין!

פוד קוסט נמוך,
ממוצע לסועד יחסית גבוה(למקום המוני)
רווחיות גבוהה
רשת גדולה(הוזלת הרכש)

שווה

נשארים בחיים ומפרנסים הרבה סטודנטים ועוד כמה משפחות

יויו13

New member
בהחלט ,אחוז האנשים שמחפש איכויות כמו נטע

ואולי עוד כמה שואף ל0 .
בהחלט עסק משתלם כמו עוד הרבה רשתות דלות באיכות אבל עשירות בקופה....
בל נשכח שהחברים כאן רחוקים ממדגם מייצג.

לי אישית

לא מפריעה נוכחותן של רשתות גדולות שנותנות פרנסה לעובדים רבים, ספקים רבים(שבמקביל נותנים שירות לעסקים קטנים), ואפילו מצליחות להעשיר את הנוף וההיצע הקולינרי בישראל.
אני מניח שסגנון ואיכות הסושי בישראל דומה לסגנון ואיכות החומוס בחלק ממדינות המערב.

passioneta

New member
זה לא נושא הדיון, הבאתי כדוגמא

אבל אם כבר העלת את הנושא -
יש לי בעיה עם אוכל רע.
אני גם לא חושבת שרשתות בהכרח צריכות להגיש אוכל רע. ארומה למשל מגישה אוכל לא רע.

כשהזמנתי מג'פניקה לא ציפיתי לקבל את פאר היצירה בסושי, אבל קבלתי משהו לא אכיל שנזרק לפח.

לצערי האחיין שלי התרגל מגיל צעיר לאכול פיצה עם רוטב מתוק מאוד וגבינה מפלסטיק. בעיניו זו הפיצה הטובה ביותר. אם נותנים לו פיצה רגילה זה לא טעים לו. לא חבל?
לא חבל שחוויית הסושי הראשונה ואולי האחרונה של אנשים היא של מוצר קלוקל ונחות, מוצף בסוכר?

salo22

New member
בהחלט מסכים

ואם נרחיב לאיזור הדגים, יש סושיות רבות שלא מרגיש נעים אפילו לעבור לידן ולראות את ויטרינות חומרי הגלם. באמת שלא מבין איך טונה או סלמון מאיכות כל כך ירודה ושהמילה האחרונה שאפשר לשדך אליהם היא טריות, עושים דרכם ללא בישול לתוך סושי. אני לא משלה את עצמי שהדגה המקבילה שאני מקבל היכן שאני אוכל סושי או קונה דגים להכנה בבית, היא הדבר הכי טרי שיכול להיות בעולם, אבל אין לי ספק שההבדל הוא משמעותי מאוד.

למעלה