הטיפ היומי

עוף כנף

New member
לסלוח על בגידה

הבעייה עם בגידה היא לא הסליחה... נאמר שמחליטים להמשיך, למרות הידיעה הצורבת שנבגדת. מניחים שמדובר במעידה, ומנסים להמשיך. הבעייה היא בחוסר האמון שנולד מהבגידה. כל שיחת טלפון, כל שעות עבודה חריגות, כל יציאה לא צפויה מהבית, הכל מתנקז בראש ל.. הנה זה שוב מתחיל..

s h o o s h a

New member
מהי הסליחה אם כן?

לדעתי, כל הנקודות שמנית, הן בדיוק הסליחה שתוביל לבניית האמון מחדש (במידה ובני הזוג אכן מבקשים לתקן) מתוך המשבר הגדול שפקד את הזוגיות, מתוך הבנת ה"מניעים" שהובילו אל המשבר, מתוך הפקת לקחים והסקת מסקנות - מתוך כל אלו מתחיל תהליך הצמיחה/בנייה מחדש של האמון והזוגיות. אין פירוש הדבר ששוכחים לא חושבת שאפשר לשכוח פגיעה כל כך כואבת אבל לומדים לחיות עם הזיכרון וככל שהזמן חולף, כך נדחק הזיכרון הצידה, מתאפסן לו בבויידעם של הזכרונות ונותן יותר מקום לסליחה להשכין שלום בין השניים. הכל תלוי, לעניות דעתי, במידת הרצון והנכונות להשקיע מחדש בשיקום הזוגיות

וזה כנראה סימן שלא היתה שם סליחה

איתי אלא רק החלטה מודעת שממשיכים ביחד. ובספר שאני קראתי כתוב שהבגידה -(שונאת את המושג הזה, וזה לא לכאן ועכשיו) קורית כשאין אמון בבסיס, או תקשורת או הדדיות (או אהבה) בין בני הזוג, ולכן סליחה על ´בגידה´, אם לא מלווה ברכישת כל אלו מחדש, כאילו לא היתה כלל, ואז אכן המתג נשאר על מצב קבוע של ´חשדנות´.

כאשר מבינים

שהיה מניע לבגידה כאשר מבינים שלשני הצדדים יש חלק בה כשבונים את היחסים מחדש ממקום של הבנה שלשני הצדדים יש יד בעניין אין מקום לחשדנות יש מקום לבניה.

ובעצם

אולי אני סתם מקשקשת? (פשוט לא יודעת את טעמה של הבגידה ועל כן כל מה שאני אומרת הוא בעצם תאוריה)

לא את לא סתם מקשקשת

גם בעלי הנסיון, לא משנה מאיזה צד הם באים, בסה"כ מפתחים תיאוריות, שמתאימות להם. אף פעם לא לכולם.

מצוטטת

New member
סליחה

גם בעלי הניסיון מפתחים תיאוריות ?
לא יודעת מאיזה מקום נאמרים דברים אלו....... אך את טעם הבגידה לא לומדים (טועמים) בספרים חווים אותה ! כל השאר תיאוריה יקירתי.

ophra

New member
אני מסכימה עוף

שהבעיה האמיתית עם בגידה היא בניה מחדש של האמון.... לא התנסיתי בזה וכרגע, מנקודת מבטי האישית, זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי... אבל גם עם בגידה (וגם אני לא אוהבת את המילה הזו במיוחד) הובילה לפרידה עדיין יש פגיעה וכעס ועלבון. מאלו אפשר להשתחרר אפשר לקרוא לזה "סליחה" או כל מילה אחרת.... אבל זה מומלץ...
עפ

עפרה היקרה

היי הכתיבה היא חופשית והביטוי הוא בהשאלה בכדי להמחיש את עוצמת הקושי. לא נסתר מעיניי את שכתבה חופשיה ואף התיחסתי למצב כזה במקום אחר. כתבתי שיש זוגות שלמרות הבגידה וכו.... בכתיבה חופשית חשוב להבין את רוח הדברים הרי ברור כשמש שלעולם לא נדע מה באמת חושבים כל בני אנוש בסוגיה כלשהיא. האם בניסוחים משפטיים עסקינן????????????????????????? שבת שלום אבי

ophra

New member
לגמרי לא.... ../images/Emo4.gif

זו רק היתה תחושה, מאד פרטית, שלי, שלעתים אתה נוהג לכתוב דברים בלשון-כללית בין אם זה "טיפים יומיים" למיניהם.... ובין אם זה אמירות ספציפיות יותר. אני לא מנסה חלילה "ללמד" או "להעיר" לך איך לכתוב יכתוב כל אדם כראות עיניו וכטוב בעיניו רק שלפעמים אמירות "כלליות" כאלה נכונות לגביך אולי ולאו דווקא לכלל.... עפ
(ש[מאד] לא אהבה את ההערה האחרונה)

רות 2

New member
יש..קצת..

"התיפייפות" בדבריכם.. במילה זו אין בכוונתי לומר שיש צביעות , ואו אין אמת בריב הדברים שנאמרו כאן אבל אל תגידו לי ..שאין דבר כזה.. שאדם.. בוחר במודע...שלא לסלוח ולא לשכוח (כמו שאני בחרתי במקרה ספציפי בחיי..) דעו כי גם בחירה שכזו, ב"כלי שכזה...במקרים מסוימים, הוא אחד הכלים לבריאות הנפש.....(אולי לתקופה ,לא יודעת) ואין לפרש תמיד כלי שכזה ואו בחירה שכזו...כמייצג את האדם שבחר בו, כאדם נקמני,ואו אדם שחסרה בו מידת הסליחה, ואדם תקוע וכו´.. אינני מבלבלת בין עלבון, סליחה ,ושיכחה ,.. ! התהליך הנפשי והרגשי הנטוע..במילים אלו ,וכל אחד ממילה זו ..בזמנה.. ברורים ידועים מובנים ..מנסיון .. אין אדם יכול "עבוד על עצמו" בחרוזי שיר...ותובנת הכלל -כאשר מחובר הוא לאני שבו..וכאשר יודע הוא לשפוט עצמו בלי כחל ושרק.. וכשי מילה כמו, אמיתי עוטפת כל פינה רוחנית שבו...

בודאי שיש דבר כזה רות

ויכולה לומר כי יש דבר אחד ויחיד בחיי שאיני מוכנה לסלוח וגם לא לשכוח והבחירה לא לסלוח היא בחירה מודעת לחלוטין איך אמרת? זה אחד הכלים לבריאות הנפש...

ophra

New member
בוודאי שיש...

ובוודאי שזכותו של אדם לומר: "על זה אני לא סולח" אני אישית חושבת שחבל... לא בגלל האדם שפגע, לא למענו אלא דווקא למען אותו אדם שנפגע וכעס אבל זה לא היה הדיון כאן. את אמרת: "בחרתי לא לסלוח" חופשי אמר: "בלתי אפשרי לסלוח" (במילים אחרות) תגידו שזה סמנטיקה....?
טוב, בעיני לא. אבל זה כבר דיון אחר לגמרי.... לילה טוב!!!!!
עפ
(בנינוחות עייפה)

אין דבר העומד בפני הרצון עפרה

ובעיני גם כן זו אינה סמנטיקה. בוקר טוב יקירה

maof

New member
סמנטיקה???????????

סליחה בנות....... הבגידה פוגעת ברבדים הכי עמוקים הרצון להבליג ולומר אני יכול להמשיך קדימה אני יכול להיתמודד עם השדים שמישתוללים לי בראש אני רוצה ליסלוח.....אני רוצה לישכוח הדברים פשוטים וקלים לומר אבל בפנים משהו הישתנה האמון כבר לא כמו שהיה התחושה אוכלת מבפנים והורסת....משהו קרה...... זה מציק.....זה מפריע.....זה משגע..... וזה יוצא החוצה בזמן שהכי לא מתאים לחיות עם הידיעה שזה היה....זה קרה...... לומר כלפי חוץ....כן סלחתי..... אבל איך אני חיי עם זה?????איך אני משלים עם זה????? מעוף

מעופי

לפחות אני בעניין הסליחה לא התכוונתי לבגידה, אלה על סליחה אחרת שאיני מוכנה לסלוח ,ולא,אין זה קשור דוקא לגבר, לגבי בגידה כמו שכבר כתבתי,לא התנסתי ועל כן איני יודעת...

למעלה