הטיפ היומי

הטיפ היומי

ערב טוב באהבה לפעמים צריך לדעת לסלוח גם כאשר קשה לשכוח. לאחוז יד ביד ולעולם לא לרצות להיפרד. לקוות שיום המחר יהיה נפלא כמו היום. לחלוק יחד סודות ולחישות ולילות זרועי כוכבים. והחשוב מכל האהבה היא... הידיעה כי לעולם לא תהיה עוד לבדך. אבי

אממממממממ תראה....

זה נכון ויפה אבל אתה מדבר על משהו שאי אפשר לשכוח אז בטוח שזה דבר שלא ישנה את העובדה שנסלח, כי הוא לא ישכח אלא יעמוד שם כמו עצם בגרון ... ואם האהבה היתה כל כך אמיתית איך יתכן שנעשתה שם פגיעה כל כך גדולה שלא נשכחת? כל השאר יפה ונכון.

רות 2

New member
סליחה זו לא תכונה... זו מידה..

ויש פעמים ידידי שקל לשכוח ..... אני לדוגמה בחרתי במודע שלא לסלוח לאדם אחר .. כי אין בי כעס... רק עלבון צורב....... ועלבוןזה סוג של "זיכרון בלתי נישכח, ..הוא לא איתי הוא נימצא לצידי ... (עם הזמן הוא הופך למעין שריון...) כעס לעומת זאת זה סוג של זיכרון קצר...נישכח וניסלח ..לרב.. אהבה, כוכבים ,לחישות, לילות... תיאור ניפלא.... אבל "השפן" חוזר ואומר.....הפעם אהבה שפוייה... ועוד השפן שבי חוזר ואומר... לא בכל מחיר... ןעוד השפן אומר..... קחי לך ת´זמן ...

ophra

New member
קשה לסלוח....

על עלבון וגם על כעס לפעמים... זה לוקח זמן, אבל זה אפשרי... ומנסיון - זה כדאי!
תחושה כזו של הקלה גדולה אופפת אותי כשאני מצליחה סופסוף לסלוח... הסליחה (אצלי) מגיעה קודם כל עם הזמן... אבל יחד עם הזמן מתגבשת הידיעה שמה שהוא לא עשה... (או "היא", לצורך העניין) זה שלו. לא שלי. "מנערת" מעלי את מה שנדבק בי בכל זאת, כל אותם רסיסים ופירורים שהכאיבו כל כך כשהעלבון עוד צרב כשהכעס עוד געש ושצף בתוכי מנערת אותם כמו פירורים של אבקת סוכר שנשרו מסופגניה...
וזהו. הם לא עלי יותר לא שלי. לא היו מעולם שלי, סתם נדבקו.... אחחחחחחח.... כמה יותר קל וחופשי לסלוח.... עפ
(בהשראת מסיבות החנוכה שחזרה מהן לא מזמן...
)

רות 2

New member
אני אדם מאוד מאוד מאוד...

ועוד 10000 פעם מאוד סלחן ... (לפעמים אני תוהה מדוע אני לא כועסת מדוע אני שוכחת.. וממשיכה הלאה).. אבל.. אבל.. ויש כאן אבל ארוך ומתארך.....יש סוג של עלבון שעליו אני (כמו שכתבתי למעלה )במודע בוחרת שלא לשכוח.....(אולי זה מסוג הגבולות שדיברתן ..פעם??) .

אולי בגידה?...........

אני לא חושבת שהייתי סולחת על בגידה, אולי לאחד שלא אוהבת לא היה מזיז לי אבל אם אני נמצאת עם אדם שאני נותנת בו אמון אוהבת אותו וחושבת שכל התחושות הדדיות, הזוגיות נהדרת והכל אחלה...ובוס מגלה שהוא בגד אפילו לסטוץ קטנטן ...אז הלך לו על הק... אבל בגידה כבר הזכרנו היא גם לגביי חברות של בת ובת בן ובן ועוד ידידות טובה כל שהיא.. וגם שם יש ענינים של בגידות, אולי כאן קל יותר לסלוח כי יש הבדל בתחושות, או שמוכנים לותר בקלות על אותו אדם ולהמשיך הלאה עם חברים אחרים, אבל לסלוח אפשרי..יש הבדל בין בגידה שהיא עמוק בפנים בבגידה זוגית שהיא מעורבת ברגשות שהם גם גופניים הענין באמת אחר, זאת דעתי.

maof

New member
מזל......

בגידה באמון......דובר רבות על הנושא איך כל אחד היה רואה את זה ומיתיחס לזה הקווים האדומים שכל אחד מעמיד בפני עצמו אבל לפי דעתי היכולת ליסלוח ולא לישמור טינה לאדם מסוים בגלל.......... זו מעלה ולא מיגרעה........... ובכלל אני אומר לאהוב אדם לא רק בגלל...ש...... וגם.....למרות....ש..... מעוף

maof

New member
לא......ולא.....!!!!!!!!!!!!

ואם דובר על הקווים האדומים......... כאן המקום שמילה סליחה......טעיתי....לא היתכוונתי.... פשוט מיותרת !!!!!!!!!!!! אבל שאני מדבר על בגידה אז אני מיתכוון על בגידה באמון !!!! שבגידה מינית נכללת לתוך האמון............. אולי אני ליברלי אבל לא עד כדי כך....
מעוף

על בגידה..........

שבת שלום על בגידה אין סליחה על בגידה אין מחילה ועל בגידה אין כפרה, בגידה היא בגידה היא בגידה, כתבתי את שכתבתי בהקשר של "מריבות אוהבים" ואני טוען שבאהבה מנצח זה שסולח ראשון. שבת שלום וחג שמח

רות2, עבור!

נדמה לי, בעיני שזקוקות לפעמים למשקפיים, שאת מבלבלת מושגים. סליחה אינה שכחה וגם לא להיפך. סליחה היא ויתור, מודע, על העלבון, יצר הנקמנות ןעוד כהנה ןכהנה טובין. לשכוח ז.א. לא ללמוד מהחוויה כלום. בקיצור אפשר גם "לסלוח ולא לשכוח", וזה העדיף. קאפיש. יצא קצת מבולבל. הבנת משהו.

אהבתי את....

היי עפרה אהבתי את דרך החשיבה "זה שלו ולא שלי" לנער את גרגירי הכעס ואת פרורי העלבון. תמיד ינקתי את הריבה שבתוך הסופגניה, ותמיד לקקתי את גרגירי הסוכר. שבת שלום וחג אורים שמח אבי

לעפרה, (וגם לרות2)

אני לפעמים קופצת קודם וכותבת תגובה לכותרת שצדה את עיני ורק אח"כ טורחת לקרוא את כל השרשור מתחילתו. עכשיו קוראת את עופרה - והיא כתבה יפה ומקסים את מה שניסיתי לומר בעלגות לרות2. על סליחות ועלבונות...וכל השאר. ושוב לעופרה- מצוין ונכון ויפה. הלוואי על כולנו שנדע להשתמש בזה בזמנים הנכונים.

עוף כנף

New member
סליחה ואגו

גיא הביא לפורום השכן כתבה בנושא הקשר בין סליחה ואגו. היכולת לסלוח = היכולת לוותר על האגו. (אנסה למצוא את הקישור..) (
גיא יש לך אולי את הכתבה???) צריך לדעת לסלוח... אבל כשהפגיעה באמון ובקשרים כל כך קשה,- ומתפתחת מערכת של העדר אמון מוחלט, גם לחיי האהבה ולטובתה קשה לסלוח... אבל... חוץ מההסתייגות הזאת, אהבתי את ההמשך: "לקוות שיום המחר יהיה נפלא כמו היום. לחלוק יחד סודות ולחישות ולילות זרועי כוכבים. והחשוב מכל האהבה היא... הידיעה כי לעולם לא תהיה עוד לבדך." אז, תודה, אבי.

maof

New member
סליחה עוף כנף

אבל אני לא מצליח לראות את השקר בין פגיעה באגו.....ופגיעה באמון ????????? מעוף

חופשי, חופשי

קוראת את דבריך..ונהנית המללה של מן פנטזיה... האם אכן עדיין קיימת האהבה הזו? של לחלוק יחד סודות לא לרצות להפרד לעולמים האם ישנו המקום עם הבטחון שלעולם לא תהיה עוד לבדך? משום מה, מאז שבר פרק א´, הפנטזיה קיימת, אך האמונה פחתה... מנסה למצוא את לא להיות עוד לבדי, בעצמי, בחברים, ובמשפחה.... לגבי הסליחה, קראתי את השרשור מסתבר ...שניתן לסלוח גם לבגידה באמון גם לבגידה בזוגיות ותאמינו לי כשזה קורה כאילו משא כבד יורד מהנשמה.... ואפשר להמשיך הלאה... יעל (שהמשיכה הלאה, ואת השק....השאירה ברובו מאחור)

הבלתי נסלח

היי חופשיה לסלוח על בגידה בזוגיות ועל בגידה באמון, (אמון הוא מושג רחב והכוונה היא לדבר מהותי) זהו למעלה מכוחות בני אנוש. מעשה בגידה הוא שבר שלא ניתן לאיחוי. וממש לא משנה כמה זמן יעבור, וכמה אתה בעל נפש אצילית/סלחנית ויש כאלו שיגידו מתקדמת ואצילית. יש זוגות שממשיכים לקיים את המסגרת חרף מעשה הבגידה, יותר מסביר להניח שמה שהיה טרם הבגידה זה לא מה שעכשיו ולא מה שיהיה בעתיד, לפחות לא בתחום הרגשי. מעשה הבגידה ילווה אותם כענן שחור, ענן שימטיר מעת לעת אש וגופרית על ,הכאילו זוגיות" מעשה בגידה הוא במסגרת הבלתי נסלח, גם אם מאוד נרצה לא נוכל לשכח ולסלוח. במצב כזה מתבקש להסיק מסקנות קשות וכואבות, קרי פרוק החבילה. פרוק החבילה הוא ביטוי חד ברור ובוטא לכך שאנו לא סולחים. אז מה כן עושים? מסיקים את המסקנות המתבקשות. ועושים עבודה עצמית בכדי להטהר, ולעניין זה אאמץ את "שיטת עפרה" "זה שלו ולא שלי" מנערת את הפרורים (כמו אבקת הסוכר שעל הסופגניה)וממשיכה הלאה ואת שיטתך חופשיה, "משאירה את השק מאחור וממשיכה הלאה" שבת שלום וחג שמח אבי

ophra

New member
חופשי יקר....

"לסלוח על בגידה... זה למעלה מכוחות בני אנוש"....????? למה שלא תאמר פשוט: "זה למעלה מכוחותי"....? הרי החופשיה בעצמה אמרה בדיוק מעל "סלחתי על בגידה". אז הנה. זה אפשרי. יש כאלה שיכולים, ויש כאלה שלא כולנו שונים וטוב שכך
עפ
(לא מאמינה בהכללות)

למעלה