הטיפ היומי

הטיפ היומי

ערב טוב האהבה היא כמו כספית בכף היד, פרוש את ידך והיא תשאר, קמץ אותן,והיא תחמוק לה.

*יערית

New member
הטיפ הרגיל שלי ממול../images/Emo13.gif

כספית הינו חומר מסוכן ביותר ולא מומלץ להחזיקו ביד.... הבנתי את המטאפורה...אך הייתי בוחרת במשהו פחות מסוכן ..כי אהבה רחוקה מלהיות מסוכנת

היי יערית

בוקר טוב יערית היית מעדיפה שבמקום הכספית יהיה פלסטלינה או חימר ואז אפשר יהיה "לשחק" באהבה??? הכספית כמו האהבה מהירה, רועמת ומסוכנת. הכספית כמו האהבה תתגלגל, תחמוק ותעלם באם לא תידע לשמור ולהגן עליה. דבר נוסף שאינו קשור לרעיון הקודם אך קשור בהיבט הסכנה. אהבה אינה רחוקה מן הסכנה. יתר על כן אהבה כוללת בתוכה סכנה, הסכנה, יכול שתהיה במצב רדום. אבל היא שם כל הזמן. כשאנו אומרים שאנו שומרים ומטפחים את האהבה, אנו מתכוונים בין היתר שאנו מרדימים ומדכאים את הסכנה. כניסה למסלול האהבה יכול שתהיה רצופה מכאובים, ייסורים וטירופים, בהיבט הנפשי , הרגשי וגם הפיזי, יש מקרים שאנשים נפגעים מכך באופן נפשי לכל ימי חייהם. ויש מקרים שאנשים לוקחים חיים של אחרים ומאבדים עצמם לדעת וכל זאת בשם האהבה. כמה פעמים שמעת את המשפט אני לא רוצה להתאהב כי אני לא רוצה להפגע??????? ולסיום אצטט מדברי אפלטון שאמר " האהבה היא מחלה נפשית חמורה" שיהיה לך בוקר נפלא ויום כייפי מלא אור ואהבה.

האהבה מאלתרת

שיר שמילותיו עלו בי בעקבות מה שנכתב בשרשור זה (ואולי שוב פיספסתי, אבל מה ´כפת לי בכלל) להנאתכם האהבה מאלתרת מילים : חווה אלברשטיין האהבה מאלתרת האהבה לא קוראת תווים יש מנגינה שחוזרת אך היא נסתרת בין הצלילים האהבה מאלתרת האהבה מפתיעה תמיד איש לא נותן אות מתי להתחיל איש לא כותב בשבילך תפקיד יש להקשיב ללא הרף להצטרף בדקה הנכונה האהבה מאלתרת לך בעקבות המנגינה המנגינה היא פשוטה מאוד אך יש לה אלף צורות וגוונים רגע אחד היא מוכרת ופתאום היא לגמרי אחרת המנגינה היא פשוטה מאוד אך יש לה אלף צורות וגוונים היא חרישית היא סוערת מתחמקת ממני בלי הרף .

*יערית

New member
תודה לך על הברכות...../images/Emo13.gif

תראה מה כתבת...... "היית מעדיפה שבמקום הכספית יהיה פלסטלינה או חימר ואז אפשר יהיה "לשחק" באהבה??? " אדון יקר...אהבה זה כמו חומר ביד היוצר.... למה להסתכל רק בהיבטים שליליים? אני מסתכלת על הצד החיובי באהבה..צריל ליצור אותה עם הזמן.. היא יכולה להיות באיזה גודל שתירצי.... אהבה היא לא רועמת מהירה ומסוכנת עבורי....אצלי זה מסע לחיים מאושרים כאשר א ני בוחרת באהבה עם האיש הנכון, אין סכנות,אין מכאובים,ויסורים..... מה קורה פה? אני ידעתי אהבה גדולה במשך כמה שנים עם אנשים שאהבתי עד כלות.... גיליתי מהר מאוד שזו היתה אובססיה לעיניין אהבה,אני מתרחקת מאהבה כזו כמו מאש...מעדיפה את הרגוע והמיוחד והנכון...מעל הקצף הגועש.. הלב הפועם..ההיסטרייה..הכעסים...האכזבות..הכי..(כמה שאני בכיתי) לא תודה! מכירה גם דרך אחרת לאהוב עם פרפרים..עם רצון להרבה יחד...עם סערות.. אבל זה בטוח ולא מסוכן. אולי יש אנשים שנמשכים לחיי אהבה סוערים בכדי להזרים אדרנלין בדם שחסר להם..אך מצטערת יש הרבה דברים אחרים שמסעירים לי את הדם בגוף..(כמו הסיפור עם הבת שלי מאתמול) כמה פעמים שמעתי את המישפט הזה? ממני מיליון פעם בצעירותי...מאז עברו הרבה מים מתוקים בנהר..
וכן אני לא פוחדת מאהבה.. וכן אני בוטחת באנשים וכן אהבה היא מחלת נפש..מכירה את זה מהעבר.... היום אני בתהליך יצירת אהבה חדשה לגמריי! ורק היום אחרי שנה אני מתאהבת.... תודה לך על איחולי היום..יש בי אהבה ורק היא מנצחת! גם לך איש...הרבה הרבה אהבה..ותחשוב על מה שכתבתי...אהבה היא לא דבר מסוכן בכלל!

../images/Emo45.gif מסכימה איתך יערית

אהבה אינה מסוכנת , אהבה היא דינמית וחומר ביד היוצר אהבה היא מסע לחיים מאושרים אהבתי

היי יערית

ערב טוב מכספית עברנו לפלסטלינה וחימר ועכשיו אנו בעיניני סלט(אגב איזה סלט את אוהבת) מכוון שזה מה שעשית, בהחלט מסכים איתך שאהבה צריך לשמור לטפח וכוו והכי חשוב לא לעשות את הטעות הנפוצה לקחת אותה כמובן מאליו. המסר שניסיתי להעביר היה שלא צריך לחנוק אחד את השני ולאפשר מרחב לביטוי עצמי מתוך ההכרה שכל אחד גם ובעיקר בזוגיות הוא עולם בפני עצמו. כוונת הפלסטלינה והחימר היתה שלא לשחק ולנצל את הרגשות של בן / בת הזוג כשאתה יודע/ יודעת שהוא/ היא אוהב אותך עד כלות( זה ביטוי שלך) את מדברת על אהבה חדשה(שאינה מוכרת לי) שהיא נטולת סיכונים, מכאובים וכל מיני חולאים. אולי יש כזה דבר , אבל זה בהחלט לא אהבה. אהבה ומכאובים הן לעולם יהיו עסקת חבילה (אני לא מדגיש לך את זה כי אני פשוט לא יודע איך) דבר נוסף אשמח לקבל ממך את המתכון לבחירת האיש הנכון. אני מקווה שאת לוקחת את דברי בהקשרים הנכונים ולא מסיקה מסקנות מוטעות ערב מקסים יערית רק אהבה ונתינה עושים את החיים ראויים לחיות אותם.

*יערית

New member
היי אתה מדבר אל מרוקאית...../images/Emo13.gif

אני וסלטים הולכים תמיד יחד
עכשיו ברצינות...אני בהחלט הבנתי את כוונתך בעיניין ניצול הרגשות ולא לחנוק את בן הזוג. הבנתי.. נישבעת לך הבנתי... אבל איך אומרים..כל אחד לוקח את הדברים איך שהוא רוצה נכון? ולכן זה המתכון שלי לאהבה!
אהבה יכולה להיות מייסרת אנוכית ואכזרית.....ולא נשכח ילדותית... ומצד שני היא יכולה להיות..מפרגנת,אוהדת,חברית,מאתגרת,מלהיבה, מקסימה,מעציבה,מכעיסה,וכו´... אבל מכאיבה? לא מספיק לי צירי הלידה שלי?לא מספיק לי סימני טרום מחזור? אדם מבשל ומכין לעצמו את האוכל והסלט שלו! ערב מקסים לך איש..אני בהחלט שוב מזכירה לך שאת מובן לי תמיד... רק אני לא אוהבת להנהן בראש תמיד להסכמה..אני אוהבת להפשיט את זה לכיוונים החיובים שלי! ערב מקסים גם לך.... נ.ב סלט גזר מרוקאי אני מאוד אוהבת.

וזה שכותב...........

וזה שכותב גם הוא "בעונותיו" מרוקאי ואוהב סלט גזר וסלק אדום וירוק(עלים) ועוד כל מיני דברים טובים.

*יערית

New member
תירבח ותיסעד../images/Emo13.gif(כך אומרים?)

העיקר שהבנתי את כוונתך..וניסיתי להראות לך איך אומן יכול ליצור משהו אחר מהיצירה שרצית להראות...מבט חיובי להכל!!!!!!!!!

dee31

New member
אלוהים אדירים!

מה יש לכם אנשים???????????? אין דבר שעולה על אהבה!!!! למרות שאני לא בתקופה הכי טובה שלי, שלא לומר מהגרועות יותר שחוויתי, אני זוכר את האנרגיות שהיו לי כשנתתי את האהבה שיש בתוכי, ככל שנתתי יותר היו לי יותר אנרגיות חיוביות. בעצם, תמיד הייתי חיובי, טוב לא חכמה, תמיד אהבתי את החיים ואת מי שלצידי. כמה זמן נמשיך לחשוש האם ניפגע? האם נתאכזב? אני מקווה שלתמיד! ביום שנהייה בטוחים במאה אחוז, זה יהיה היום בו סגרנו את הידיים. לא נותנים לבטן הרכה להישאר חשופה, אבל גם לא פותיחם את הידיים להוציא אהבה, ומכאן גם לא לקבל אהבה! וכמו שאומר השיר: "all we need is love". המשך ערב מצויין לכולכם.

רות 2

New member
ענין הזמן = תבנית האישיות

מניסיון שלי זה לקח X שנים ... להפסיק לחשוש האם ניפגע מניסיון של אדם אחר זה יכול להיו Y שנים... להפסיק לחשוש.. אבל שמחה לגלות צליל של אופטימיות בין השורות.

dee31

New member
תודה

אבל זה לא הצליל הנכון ששמעת. קודם כל שאלת הזמן היתה בהפוך על הפוך. התכוונתי שלא צריך להפסיק לחשוש להפגע או להתאכזב. זה מה שמשאיר בתוכנו את הרצון לתת אהבה. לתת=לקבל בענין הצליל, הוא בא מסכיזופרניה שלי, כי התחושות שלי היום בכלל לא מתאימות להשקפתי שאותה ציינתי במשפט הקודם.

רות 2

New member
תחושות שלא מתאימות להשקפה??1!1

מענין... מוזר.. עצוב... חבל! אבל אם תיקח השקפות אלו כמנוף לבניה עצמית מחודשת... זה צעד קטן...במסע

dee31

New member
אכן כך

את יודעת למה זה דומה? את בטח מכירה את הביטוי "האור בקצה המנהרה". אז מה שקורה לי זה שאני כבר רואה את האור, שאלו השקפותי בעצם, יודע שהוא שם ושהוא שלי, אבל יחד עם זאת אני עדיין נמצא בחושך, במנהרה, בקונכייה שלי, ולא יוצא לשם. למה? לא יודע. פחד? חולשה? אבדן אנרגיות טוטאלי? כולם נכונים. אכן מוזר...עצוב...חבל!

רות 2

New member
זה כבר..

נרשם פעם ... על ידי... קונחייה מנהרה... מעתיקן זה בסדר בסוף יוצאים מזה... ככה אומרים חכמים ממני.

למעלה