koki המקורית
New member
מה עושים עם אטישוק
אפשר לאכול גם את הפרי שנמצא בקצה העלים ( לאחר בישול - למרות שיש כאלה כמו בלעי למשל שאוהב לאכול אותו טרי ירוק ללא בישול). לאחר שלא נותרים עלים ונותר רק הראש / לב שלו מוצאיים בעזרת סכין בזהירות את החלק השעיר ואוכלים את שנותר עם מלח מעליו . ארטישוק ניתן לבשל שלם עם לימון ומלח ולאכלו אפ]שר לקלוף את הראשים ולצרפם לסיר עם עופות / קציצות וירקות נוספים כגון בצל / אפונה ירוקה וכו מבחינת תבלינים - מלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף נפלא עבורו בתבשילים
אפשר לאכול גם את הפרי שנמצא בקצה העלים ( לאחר בישול - למרות שיש כאלה כמו בלעי למשל שאוהב לאכול אותו טרי ירוק ללא בישול). לאחר שלא נותרים עלים ונותר רק הראש / לב שלו מוצאיים בעזרת סכין בזהירות את החלק השעיר ואוכלים את שנותר עם מלח מעליו . ארטישוק ניתן לבשל שלם עם לימון ומלח ולאכלו אפ]שר לקלוף את הראשים ולצרפם לסיר עם עופות / קציצות וירקות נוספים כגון בצל / אפונה ירוקה וכו מבחינת תבלינים - מלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף נפלא עבורו בתבשילים