הטיפ היומי - ארטישוק

מה עושים עם אטישוק

אפשר לאכול גם את הפרי שנמצא בקצה העלים ( לאחר בישול - למרות שיש כאלה כמו בלעי למשל שאוהב לאכול אותו טרי ירוק ללא בישול). לאחר שלא נותרים עלים ונותר רק הראש / לב שלו מוצאיים בעזרת סכין בזהירות את החלק השעיר ואוכלים את שנותר עם מלח מעליו . ארטישוק ניתן לבשל שלם עם לימון ומלח ולאכלו אפ]שר לקלוף את הראשים ולצרפם לסיר עם עופות / קציצות וירקות נוספים כגון בצל / אפונה ירוקה וכו מבחינת תבלינים - מלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף נפלא עבורו בתבשילים
 
הכי הכי פשוט:

אני מבשלת בהרבה מים+מלח. זהו. תולשים אוכלים, ומבקשים עוד
 

merav1312

New member
שלום, שאלה לא הכי קשורה

האם ניתן לבשל כרובית במיקרוגל? אם כן, כמה זמן?
 

adigreen

New member
בלי בעייה. אני שם כרובית מפורקת ושטופה,

מזליף שמן זית, מיץ לימון ומעט מלח גס. מכסה בכיסוי נגד התזה. 8-10 דקות בהספק מלא. טעים, מזין וקל להכנה. אלעד
 

Chronicle

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

איך שכתבת תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ומוגשות עם אפונה, נזכרתי במאכל הפסח הקבוע של אמא. אם נמצא ארטישוקים השבוע, אולי נכין את המנה הזו לסופ"ש. תודה
 

iditush forever

New member
אני אוהבת להכין ממרח מתחתיות ארטישוק

מאוד פשוט ומאוד טעים. מבשלת תחתיות ארטישוק משקית של סנפרוסט , ניסיתי להכין מארטישוקים טריים, אבל זה יותר מידי עבודה אז עברתי לשקיות של סנפרוסט יותר נוח ככה. טוב לאחר הבישול של 10 דקות במים רותחים ומלח, מסננת את המים. את התחתיות מעבירה לבלנדר, מוסיפה את החומרים הבאים - חצי לימון סחוט. 2 כפות של שמן זית כף של מיונז מלח, פלפל שחור. שן שום כתושה, אפשר יותר לפי הטעם :) מפעילה את הבלנדר על פולסים קצרים עד שמתקבל ממרח אחיד ובלי גושים. מעבירה לכלי, נותנת לממרח להתקרר במקרר, לא לאכול אותו חם כי אז הוא פחות טעים. אני מתה על הממרח הזה בסנוויצ'ים.
 
המתכון הכי טעים לארטישוק...

אמנם ה-מ-ו-ן שמן זית, אבל בתוך מכור לארטישוקים מילדות (אמא שלי הייתה מכינה כל מוצ"ש בעונה המתאימה) זה ללא ספק מתכון מנצח. שווה לנסות אפילו רק פעם אחת - רק בשביל להבין על מה הסיפור הגדול שמסביב בתאבון!
 
למעלה