הטיפשות שלא תיאמן....

aשרון

New member
הטיפשות שלא תיאמן....

דיאנה רוס עזבה את הסופרימס, ג'רי האליוול עזבה את הספייס גירלז, ביונסה עזבה/פירקה את דסטניז' צ'יילד, ג'סטין טימברלייק עזב את אנסינק', ועכשיו ההוא מ- וואן דיירקשן החליט לפרוש מהלהקה.. כל כך הרבה עבר בתרבות הפופ ועל העולם בכלל במשך העשורים האחרונים, אבל כנראה ישנם בני אדם המסרבים ללכת עם הקידמה ולנטוש את ההומופוביה או בכלל את שנאת האחר לטובת מסר של אחווה הדדית בין אנשים... (לא שבלהקות האלה היתה הומופוביה אלא בכלל לא, אני רק אומר ייאלה להתקדם)
.
במדינת אינדיאנה אשר בארה"ב, אושר חוק המאפשר לבעלי עסקים לסרב להעניק שירות לחתונות גאות בשם חופש הדת.
בשבוע שעבר חתם מושל אינדיאנה, מייק פאנס, על חוק "חופש הפולחן", שנועד להעניק לבעלי עסקים במדינה את החופש לפעול על פי צו מצפונם ועל פי אמונתם. על פי החוק החדש, לא ניתן יהיה להעניש בעלי עסקים על אפליה, אם זו בוצעה בעקבות אמונתם הדתית. כך למשל יוכלו בעלי עסקים (אופים, מסדרי פרחים צלמים ובעלי אולמות) לסרב להעניק שירות לחתונות של הומואים ולסביות, מכיוון שאלו אסורות על פי הדת, ולהפלות אותם בשם האמונה על בסיס חוקי.

התגובות לחוק ההומופובי לא אחרו להגיע. הראשון להגיב היה התעשיין המיליארדר מארק בניוף, אשר התחייב "להפחית באופן דרמטי" את ההשקעות של החברה שלו במדינה. מנכ"ל אפל, טים קוק, פרסם בוושינגטון פוסט מאמר דעה בו גינה את החקיקה המפלה. "הקהילה העסקית של אמריקה הכירה לפני זמן רב כי האפליה, על כל צורותיה, היא רעה לעסקים," כתב קוק והוסיף כי חברות מובילות כמו אפל חייבות להתנגד למגמה ההולכת וגוברת של חקיקה מסוג זה במקומות כמו צפון קרוליינה ונבאדה, שבסופו של דבר יפגעו בתעסוקה והשגשוג הכלכלי באותן מדינות.

גם עובדי ממשל רבים באינדיאנה הביעו חוסר שביעות מהחוק ודאגה לנזק שחוק כזה עלול לגרום לתדמיתה של המדינה. אריק דקרס (כתב באתר האינטרנט של המשרד לפיתוח התיירות של אינדיאנה), התפטר מתפקידו עם כניסת החוק לתוקף, כאות סולידריות עם הקהילה הגאה. "אני אוהב לבקר באינדיאנה, והאנשים שם עושים עבודה נהדרת עם משאבים מוגבלים, אבל אני לא יכול להזמין אנשים לבקר אותנו כאשר חלקם אינו מתקבל בברכה כמו האחרים", כתב דקרס, "כל עוד הממשלה חושבת שאפליה צריכה להיות חוקית, אני לא יכול לעבוד עבור הממשלה".

בראיון שהעניק לרשת ABC, הבהיר מייק פאנס כי הוא ילחם על מנת להגן על החוק החדש, אך סירב לומר במפורש כי מעכשיו יוכלו בעלי עסקים באינדיאנה להפלות הומואים ולסביות ולמנוע מהם שירות, למרות התעקשותו של המנחה, שציטט תומכי ממשל שהצהירו כי זה בדיוק מה שהחוק החדש מאפשר.

במקום להתייחס לנושא האפליה, בחר פאנס להתייחס לחוסר הסבלנות המופגנת כלפי האנשים המאמינים. "אינדיאנה צועדת קדימה על מנת להגן על הזכות החוקתית לחופש הדת לאנשים ומשפחות מאמינות במדינה שלנו, והמפולת הזו של חוסר סובלנות הנשפכת על המדינה שלנו היא פשוט שערורייתית", אמר פאנס, "יש שימוש ברטוריקה חסרת בושה נגד המדינה שלי ונגד החוק הזה בכל רחבי האינטרנט". לסיום הוסיף פאנס כי אין לו שום תכניות לשנות את החוק, וכי הוא לא מתכוון לפעול על מנת להוסיף את הנטייה המינית כתובענה מוגנת בחוקי המדינה.

http://www.mako.co.il/pride-news/gl...c41006.htm?sCh=7489373c71380310&pId=976147211

לטעמי אפשר להוסיף גם רוע לב, שנאת ה'אחר'

והתגברות הפונדמטליזם הדתי ברחבי העולם.
שווה רק לראות ולהבין שממשלת הימין הבאה עלינו מסוכנת מאוד לזכויות הלהט"בים.

aשרון

New member
התגובות בתקשורת האמריקאית....

סת' מאיירס מתוך תכנית הלילה שלו

aשרון

New member
גם הוידאו בלוגר כריס תומפסון מגיב...

לדעתי כריס צריך להיות המחליף של ג'ון סטיוארט בתכנית הדיילי שואו..

החוק הזה צודק וחשוב מאוד

אני חושב שזה רעיון נוראי לחייב אדם לעשות משהו שהוא לא רוצה לעשות. המלחמה המוצדקת נגד הומופוביה הפכה למלחמה רעה מאוד נגד החירות האנושית וחבל.

Acoustic 3

New member
אוקיי... ומה בנוגע לסירוב של אולם אירועים ישראלי

להשכיר את האולם לחתונה מעורבת של שחורים ולבנים? (אולי בשם התנגדות לחתן אנשים שיהדותם "מוטלת בספק" או כל מיני סיבות ותירוצים)
מה בנוגע לסירוב של אולם אירועים לחתן יהודי וערביה?
&nbsp
האם גם להם יש זכות לעשות זאת?
גם פה מדובר בחופש מצפון ודת. וגם פה משולבת גזענות נאלחת.

קשה לי לראות אולם אירועים דתי

שמחתן יהודי ולא יהודיה בחתונה אזרחית. עצם הבקשה של זוג כזה להתחתן שם יכולה להיחשב פרובוקציה. זה סביר בעיניי שאולם אירועים דתי יגיד שאנחנו לא מוכנים לקבל אצלנו חתונה שמבצע רב רפורמי למשל.
זה לא סוד שלדת היהודית בגרסה האורתודוקסית, יש כמה עקרונות מאוד ברורים לגבי חתונות. למשל לא חתונה של בני זוג שאחד יהודי ואחד לא יהודי. לא חתונה של בני אותו מין. לא חתונה של פסולי חיתון (כהן וגרושה למשל). אני חושב שזו תהיה פגיעה אמיתית בחופש הדת להכריח אולם שמחות שמזוהה עם יהדות אורתודוקסית לקבל אצלם כאלו חתונות.
&nbsp

Acoustic 3

New member
אתה מתבלבל

יש הבדל בין להתחתן ולהכריז שהחתונה שלך היא יהודית, ובין פשוט להתחתן. אין איש מבין פסולי החיתון שאתה מדבר עליהם המבקש להתחתן באמצעות רב ושיקודש בחתונה שתוכר כיהודית. יש הבנה מוחלטת שהדת לא מקבלת את עצם קיומה של החתונה הזאת. וזה בסדר.
מצד שני, מדובר בנותני שירותים שהם לא גורמיים דתיים, המבקשים לתת גושפנקה לדעות הקדומות ולגזענות שלהם.

לא מדובר על אולם אירועים "דתי", מדובר באולם אירועים.
לא מדובר במסגרת פרחים "דתיה", מדובר במסדרת פרחים.
דבר אחד הוא לבקש הכרה דתית - דבר שני הוא לתת לאנשים פרטיים את החופש לתת דרור לגזענות שלהם.

סביר בעיני שרב לא יסכים לקדש הומואים. סביר בעיני שאולם אירועים דתי לא יסכים לקדש הומואים.
לא סביר בעיני שאולם אירועים המגיש בשר וחלב או אולם אירועים שמנהל אופי חילוני לחלוטין יחליט שהומואים לא מתאימים לו וישתמש באמתלה אומללה של חופש הדת.

השאלה המתבקשת היא מתי מדובר באדם שמסרב לתת יד בדבר הנוגד את ערכיו הדתיים ומתי מדובר באדם המסרב לתת יד לדבר הסותר את אופיו הבור והגזעני.
אם נהיה קצת יותר ארסיים, אולי נגלה שלא מדובר במקרים שונים כל כך.
יכלתי להבין את החוק אם היתה בו הגדרה ברורה למהו עסק דתי. וזה לא עסק שבעליו "מאמין". זה עסק שבעליו מבצע ומקיים אורח חיים ד-ת-י.

אגב, האם אדם דתי יוכל לסרב לקבל לעבודה במשרדו הומו?
ואיך נגיב כשהומו יסרב לתת שירות לאנשים דתיים?
למה אנחנו צריכים לכבד רגשות דתיים על פני רגשות אנושיים?

תשובה

אם אתה רוצה להבדיל בין סירוב מטעמי דת לסירוב מטעמי גזענות אישית, ולקבוע שהראשון לגיטימי והשני לא - אנחנו מסכימים.
לגבי השאלות - האם אדם דתי יכול לסרב לקבל לעבודה הומו. התשובה היא לא. לא ידוע לי שיש איסור בדת לקבל לעבודה הומו. למען האמת הדת כלל לא מכירה במושג "הומו". גם בדת ההומואים אין איסור לשרת דתיים.
בהחלט אפשר לתהות אם איש סאונד דתי חייב לספק ציוד למצעד הגאווה. אם הומו איש סאונד חייב לספק ציוד הגברה להפגנה הומופובית, או אם איש שמאל קיצוני חייב לספק ציוד הגברה לכנס של ברוך מרזל.
&nbsp

צר לי, בארצנו הקדושה לא ממש יעשו מזה ענין

כי אנחנו מדיענה דתית ומדינה שעדיין לא הפכה את הלקוח, הצרכן לבסיס הכלכלה שלה. בעיקרון איסור אפליה הגיע כדי למנוע את כל הגועל נפש שתיארת בדבריך, כולל לסרב לתת לבנות ספרדיות ללמוד אצל אשכנזיות, שזה גזענות, או לסרב לתת שירות לזוג שחורים שלא מוצאים חן בעיניך, או לתת שירות לנוצרים, בודהיסטים וכל אחד שאינו בן דתך.
אין "חירות אישית" כשהחלטת להיות מסדרת פרחים, שף או ספר, חובה עליך לתת שירות לכולם, כמו רופא או מורה או פקיד בממשלה.

למעלה