הטיפול ב- CTI

dahmcti

New member
הטיפול ב- CTI

שוקי שלום; קראתי את ההסבר שלך בקשר לטיפול המועבר ב- CTI . התרשמתי שדאגת ללמוד את המסגרת השעות החדשה אך ברצוני להבהיר מספר נקודות שלא היו מדויקות. 1. אני לא התכוונתי לפתח תוכנית טיפולית משלי, אתה צודק שבמשך הזמן שהעברתי את הטיפול "עיצוב שטף הדיבור", שמתי לב שהמטרות של הטיפול לא נותנות פתרונות הולמים לבעיות של המגמגם. חיפשתי פתרונות וכתוצאה, בלי כוונה, הגעתי לתוכנית טיפולית "דיבור חופשי" (לא כמו שקראת לה "תוכנית דיבור זורם"). אגב, גם התוכנית הזאת אינה דבר סטאטי. ככל שאני נתקלת בבעיות אצל מטופלים אני מחפשת פתרונות ברורים וקלים יותר לביצוע. 2. ההסבר על איך אנשים שאינם מגמגמים מדברים אינו מדויק. משפטים ומילים לא רצים בראש שלהם. מה שכן עובר בראשם אלו רעיונות כלליים. דבר זה קורה גם כאשר הם מדברים בלב (כמו כן אצל אנשים מגמגמים) וגם כאשר הם רוצים להביע מחשבותיהם בקול רם(לא כמו כן אצל אנשים מגמגמים). כמו כן ההתייחסות שלך להברות אינה נכונה. 3. אתה אמרת שהטיפול כולל טכניקה + שיפור ביטחון עצמי וקבלה עצמית. האמת היא שאנו לא מלמדים "טכניקה" לדבר. אנו מלמדים איך לדבר נורמלי. זה לא יותר טכניקה מצורת הדיבור של אנשים שלא מגמגמים. בנוסף לדרך יצירת הדיבור, אנו עובדים על ביצוע שינויים מהרבה זוויות. אין טיפול שיכול להצליח אם המטופל לא מבצע שינויים. התייחסות למחשבות ורגשות הכרחית. למרות שאני לא פסיכולוגית עברתי הכשרה בפסיכולוגיה התנהגותית והנחיית קבוצות דינמיות. 4. לצערי אתה צודק שישנם אנשים שעברו טיפול שלא מבינים נכון את יעדי הטיפול ואיך להפיק דיבור באופן נורמלי. הבעיה היא שאנו מטפלים בתהליך מוחי (מקור הבעיה בגמגום) וזה דורש התבוננות פנימית. אנשים נוטים לחפש פתרונות חיצונים. לו גמגום היה בעיה חיצונית ופשוטה יותר לא היה לוקח אלפי שנים למצוא טיפול יעיל. בכבוד, ברברה דם, M.Ed. CCC-SLP קלינאית תקשורת - מומחית מוסמכת בגמגום רשיון משרד הבריאות הישראלי : 3561

דור6

New member
אני עברתי את הטיפול

אצלך ברברה קוראים לי דורון מאיר ועברתי אותו כשהייתי בן 16 היום אני בן 20 .הטיפול שלך קשה ביותר שרדתי אותו רק בגלל האופי שלי והאופי שלי זה מה שגורם לי לתרגל עד היום אחרי 4 וחצי שנים כל יום את הדיבור נחשבתי אצלך בהתחלה למגמגם קשה עד קשה מאוד והיום עדיין לא פגשתי אותך אבל גימגומי בין בינוני לקל .היה לי סיוט להבין את הדרך הנכונה אבל כל פעם עוד קצת הבנתי ועוד והיום הבנתי את רוב השיטה בהקשר להברות היה לי קשה להתקדם בהברות מסיבה פשוטה שאת לא אדם מגמגם את לא יודעת איזה מבלבל זה בסוף הכנתי לעצמי אחרי חריקות שיניים רבות תוך מתן דגש למישפטים פה ושם שאת ורוג'ר אמרתם לי מה לעשות,תבנית כל פעם לפני שאני מדבר:צילול-רטט , הברות וכאן הקאץ' שלקח לי 3 שנים להבין ולהפנים: הברות -לא חושבים עליהם נותנים להם לצאת אוטומטית ואיך שבא להם ועוד משהו שרק בכמה שבועות האחרונים שמתי לב זה שאי אפשר גם לשים לב לצילול וגם להתקדם בהברות הברה אחרי הברה תוך מתן דגש לכל הברה אתה עושה דבר אחר אתה חושב על רעיון כמו בלב ומתקדם בהברות שיוצאות כאמור איך שבא להן כלומר אין התרכזות בכל הברה.אמא שלי אומרת שאנ ילמעשה כבר לא מגמגם אבל מה היא יודעת אני מרגיש שיש לי תקיעות אבל פחות ופחות שמים להם יש ימים שיש לי שטף חבל על הזמן יש ימים שפחות אבל אין ספק שאם הייתי נשבר ולא מתרגל לא הייתי רושם את ההודעה הזאת היום לא יאמן יש לי חיים אני מסוגל לתקשר עם אנשים לדאוג לעצמי לעשות טלפונים לבד לדבר עם בחורות , וזה מה שהניע אותי כל השנים האלה לדעת שיום יבוא ואני אדבר ככלל האדם כך או כך יש לי כוונות לחזור לעוד טיפול או שניים מה שנקרא לחדד קצוות.ונשבעתי עד שלא יהיה לי שטף מלא אני לא ארגע

לום ברברה יש לי שאלה אולי תעני לי

למה המחיר שאת לוקחת מאנשים גבוהה מידי?יש אנשים מגמגמים שבקושי עובדים וגם בגלל הסיבה שהם מגמגמים לא מקבלים אותם לעבודה.מאיפה יהיה להם 12000 שח לשלם לך הטיפול שאת אומרת שלא מבינים את השיטות שלך,אני שואל את עצמי>אם הם לא מבינים מה המטרות שלך אז משהו לא בסדר בטיפול שלך.הם לא אשמים,הם פריירים. חוץ מזה אנשים לא שורדים את הטיפול שלך הנה העובדות.

dahmcti

New member
ארי פטסנה

לארי, העלית את הנושא של כסף. הטיפול לא עולה 12000 שח' הוא עולה 10500 שח' והקופות היום מחזירים בערך 4500 שח'. הטיפול מינימום 70 שעות. ואני נותנת עזרה נוספת לפי הצורך ולא סופרת שעות.

dahmcti

New member
כל הכבוד

לדורון, בטח שאני זוכרת אותך וכל הרצון שלך להבין איך להפיק דיבור. קודם כל, כל הכבוד! אתה לא וויתרת ובטח לא תוותר. אתה הבנת שטיפול הוא עבודה עצמית שלא מסתימת עד אשר מתגברים. אני חושבת שאחד הסיבות שאנשים לא מצליחים בטיפול בגמגום ובבעיות אחרות לטווח ארוך היא שמצפים ש"הטיפול יעבוד". הם לא רואים שהתפקיד של טיפול הוא לכוון אנשים לעזור לעצמם לטווח ארוך. אם אדם מגיע ליכולת לדבר שוטף, הוא יודע שהדבר אפשרי אך יש להבין שזה לא סוף הטיפול – אין פתרונות קסם . טיפול נועד לתת את הכלים והבסיס להמשך עבודה עצמית , הדבר משול לשתילת שתיל באדמה ( הטיפול) ואילו טיפוחו והשקייתו מותנים ברצון העצמי ההתמדה וההשקעה של כל אחד מהמטופלים. במקרה שהוא מנסה לעשות כך ולא מצליח יש לפנות למטפל ולקבל תדרוך נוסף כפי שעשית.

stkachov

New member
הבעיה היא

שאת לא מדגישה כמה חשובה העובדה הזאת לאחר הקורס כמו שהיא חשובה במהלך הקורס. נכון, את אומרת שצריך לתרגל והכל...אבל זה לא מודגש מספיק שאם מפסיקים את מה שעשינו במהלך הקורס ולו לכמה ימים... כל השטף שרכשנו פשוט יילך לאיבוד. אתן דוגמא... אם בקלטות שהייתי רואה אצלך היית מראה אדם מגמגם קשה לפני הקורס, מדבר שוטף לחלוטין מיד לאחר הקורס... אבל גם היית מציינת שאותו אדם הפסיק לתרגל מיד לאחר הקורס ושב לגמגם באותה המידה כמו לפני הקורס... זה היה נותן השפעה מאוד חזקה על המטופלים והם היו מבינים עד כמה נושא התרגול לאחר הקורס הוא קריטי. ואגב... אני עדיין מחכה לתשובה לשאלתי בשרשור זה... אשמח אם תוכלי לענות, תודה

dahmcti

New member
stkachov

ויטלי אני לא מבינה, אם הגעת למסקנה שכדי להמשיך לדבר נכון צריך להמשיך לעבוד, למה אתה לא עושה כך? אף פעם לא מאוחר. בקשר לוידוי, יש לי סרטים של מטופלים זמן רב אחרי טיפול אומנם לא הרבה מפני שהם לא באים למכון. אני תמיד אומרת שהסרט נותן דוגמה של איך הדיבור נשמע אחרי הטיפול מפני שאנשים פוחדים שצריכים לדבר באופן שנשמע משונה מהנורמלי. הטיפול הוא רק ההתחלה של העבודה האישית אך אני רואה שאנשים לא תמיד זוכרים את זה מפני שהם רוצים להאמין שיש תרופת פלא. טיפול וגמרנו. בהצלחה בחיים ברברה

stkachov

New member
וזה בדיוק מה שאני אומר

שאין דגש מספיק חזק במהלך כל הקורס על כך שהטיפול הוא רק ההתחלה, ולמעשה שטף מלא בסיום הקורס לא אומר כלום על המשך הדרך. אני אומר זאת כביקורת בונה, מתוך רצון שמי שעושה את הקורס עכשיו יבין את החשיבות העצומה של התרגול לאחר הקורס. אני מודה, אני לא הבנתי. הייתי ב HIGH מהשטף שהשגתי הייתי בטוח שהעסק נגמר... אף אחד לא הוריד אותי בחזרה לאדמה ושילמתי על כך את המחיר בכך שהגימגום חזר. נכון שהגעתי למסקנה שתרגול מביא שטף... אבל לחזור ולתרגל שנים לאחר הקורס זה מאוד קשה. אפילו מספר חודשים, לא שנים. ניסיתי פעם, פעמיים... הרבה פעמיים ניסיתי לחזור ולתרגל, ובכל פעם זה לא החזיק מעמד יותר מכמה ימים רצופים של תרגול.

stkachov

New member
ברברה...ברוכה הבאה לפורום

למרות שיהיו כאן כאלו שיתקפו אותך ואת שיטתך... אני מברך על עצם העובדה שבחרת להכנס לפורום. אני מקווה גם שתעני לכל אותם השאלות והטענות שמופנות כלפי הטיפול שלך. לי אגב קוראים ויטלי, אולי את זוכרת אותי. אני עברתי אצלך טיפול לפני כשנתיים וחצי, מחזור אוגוסט 2002. כמו רבים וטובים התחלתי בתור מגמגם קשה, ולאחר שלוש השבועות של הקורס דברתי שוטף לגמרי. לאחר עוד שלוש שבועות הכל התחיל לחזור לקדמותו, השטף התדרדר עד שהגיע לאותה רמה כמו לפני הטיפול. מהכרות עם עשרות מגמגמים... ראיתי שאני לא לבד, ואותו הסיפור חוזר גם אצלם. עכשיו אני לא אכנס לכל הסוגיות והשאלות, אבל רק על שאלה אחת אני מבקש תשובה, שאלה אשר רבים מחברי הפורום שואלים את עצמם: מדוע את מראה הקלטות של לפני הקורס, ומיד אחרי הקורס... ולא הקלטות של אנשים שנתיים או שנה אחרי הקורס? אפילו חצי שנה... הרי זה הזמן בו עדיין מגיעים אלייך למכון לפגישות מעקב, כך שאת יכולה לצלם אותם. משיחות עם אנשים שעברו אצלך את הקורס 100% דיברו שוטף מיד לאחר הקורס, אך אותם ה 100% חזרו לגמגם באותה הצורה כמו לפני הקורס, כמה חודשים לאחר הקורס. אני רואה כאן מאין הטעיה של המטופל שמגיע אלייך... ורואה את השינוי העצום בהקלטות שלך, אך אינו יודע שהיום ייתכן שכמעט כל מי שהוא ראה זה עתה מגמגם עוד יותר ממנו. מקווה לשמוע תשובה, ושוב ברוכה הבאה לפורום !

abarak88

New member
שלום ברברה.גם אני ואחותי היינו אצלך

אם את זוכרת בשנת 2002 בספטמבר...אני ואחותי שחר [אני ברק] אזולאי. ואני זוכר את הרגעים האלה בתור הרגעים שהכי שינו אותי בחיים....

dahmcti

New member
abarak88

לברק, כן, אני זוכרת אותך ואת אחותך. טוב לשמוע שהטיפול עזר לך לעשות שינויים טובים בחייך. ד''ש לאחותך. ברברה

shuky63

New member
תודה על תגובתך ברברה.את הקלינאית

הראשונה שמגיבה בפורום בצורה מפורטת.אני שוקל לצרף את תגובתך למאמר בצמוד למה שאני כתבתי על cti. מה שחשוב לי כאן בפורום זה שאנשים יכנסו לטיפול עם מידע מלא לא רק מצד המטפל(שאמור לשווק את הטיפול בצורה הכי טובה מבחינתו)אלא גם מהצד השני כלומר מטופלים וחוויותיהם מהטיפול. כמו שויטלי כתב מה שמפריע לנו בצורת השיווק שלך ושל אחרים היא הצגת קלטת וידאו של המטופל לפני ואחרי הטיפול אבל לא חצי שנה עד שנה לאחר הטיפול. אני כתבתי בעבר בפורום שאני הגעתי לשטף של כמעט 100 אחוז בקריאה כתוצאה ממה שלמדתי אצלך אבל כמעט שום שינוי בדיבור רגיל. במילים אחרות אני לוקח על עצמי את תאום הציפיות אצל המטופל שאת וקלינאיות אחרים לא כל כך עושות.

מה גם פה היא תהיה?

היא נמצאת בכל מקום כמו פינינה רוזנבלום.עכשיו היא תשתלט גם פה? כמה פירסום היא רוצה? אולי תעזור לה למכור את עצמה? קבענו שרק מגמגמים ישתתפו פה ולא קלינאי תקשורת אשר רוצות למכור לך חבילות של 12000 שח ואולי יותר על שיטות שיקריות שרק עובדות חודש. אולי היא תעזור למגמגמים בחינם? כמה אנשחנו צריכים לסבול מאנשים כאלה לא מספיק אם הסבל שיש לנו בלב?

shuky63

New member
ארי,כנראה שלברברה יש השפעה טובה עלי

עליך כי בפעם הראשונה מאז שהתחלת לכתוב בפורום התגובה שלך הוכנסה למקום הנכון. אף אחד לא קבע שרק מגמגמים יכולים להשתתף בפורום.אבל אני כן כתבתי שאפשר לכתוב על קלינאי תקשורת מה שרוצים .אני לא אמחק כלום.

שרוך

New member
ברברה היקרה שלום

בס"ד לברברה ווואו אין לך מושג עד כמה אני מתרגש אני ממש מקווה שתעני על המסר שלי אז כמו שכתבתי במסר ברברה תודה רבה בזכותך החיים שלי השתנו למרות שאני עדין מגמגם אני מסכים עם האנשים שרצוי ברברה להדגיש בסיום הקורס את חשיבות החזרה אח"כ אבל אני ממליץ בחום שגם אם תשארו מגמגים תקבלו מהקורס הזה בטחון עצמי מי היה מאמין שאדם מגמגם יהיה מדריך בתנועת נוער? מי היה מאמין שילד מגמגם יקרה את כל פרשת השבוע? מי היה מאמין שאדם מגמגם יהיה חזן(שליח ציבור) ? מי היה מאמין שאני עדין היום טיפה מגמגם מי היה מאמין שנער מתבגר יתחיל עם נערות ויפתח קשרים חברתיים? אני מאמין והכל השתנה בזכות הקורס של ברברה אני חוזר אני עדין מגמגם קל יחסית יש לצערי ממש ימים קשים פה ושם שאני מגםגם קשה אבל עדין זה = את זה בלי הקורס של ברברה הייתי היום אדם שונה לגמרי ברברה תודה רבה שרוך ( מקווה שלפי המסר זיהת אותי )

dahmcti

New member
שרוך

שרוך לצערי אני לא מזהה אותך. אם תרצה לכתוב לי email אישי אשמח. בכל אופן נחמד לשמוע כל השינויים שעשית ובטח תמשיך לעשות. זה בזכותך. הקורס רק כיוון אותך לעשות הרבה עבודה עצמית. כל הכבוד לך!! ברברה

שרוך

New member
הי ברבה

בס"ד הי ברברה שלחתי לך מסר עם פרטים יותר מזהים בדקת? מה הכתובת @ שלך? שרוך

למעלה