הטיול לברלין 4

הומינר

New member
שוב טעות, אבל מנסה עד שאלמד

והגבירה תעשה טובה ותוריד את הטעויות, כי אני לא יכול

ברגע שהוספת עוד הודעה לשרשור

גם אני לא יכולה משום שאז תימחקנה גם ההודעות שהן טובות בעיניך. וחוץ מזה, אנחנו מרויחים עוד תמונות
בברכה,

בינדי

New member
המילים נהיות קטנות..

המילים נהיות קטנות מול ביקור בברלין ולכן רוב האנשים חוזרים ואומרים "נורא, ממש נורא. פשוט אין מילים".. אתה הומינר, במשך השבועות האחרונים, מתאר את כל הזויות האפשריות של הטיול שלך. טיול שנולד מצורך בשלכת והגיע למעמקי הרייכסטאג, לבית הכנסת היהודי ולדגים תמימם שמאיימים עליך רק בגלל שהם שם. טיול שהוא גם הטיול שלי (ומי שמכיר את הסיפור שלי על ברלין יעיד שיש שם גרעין דומה) - והוא טיול של כל ישראלי בבירת הזוועה הנאצית. קראתי את שכתבת עוד אתמול ולא יכולתי להגיב. התגובה שלי הגיעה הבוקר כשלקחתי את עצמי למוזיאון החדש של יד ושם. שם עברתי בין הרחובות שאתה תיארת רק אתמול, שם הלכתי בתוך תמונות, מזכרות ודימויי הזוועה שהולידה האומה הנוראית הזאת. אחר כך ישבתי בספריה וקראתי את מילות המשפחה שלי. הוצאתי ספרים על הקהילות של סבי וסבתי, קראתי את שכתבה סבתא, וגימפל הבן דוד מראווא רוסקה ודודה מלצ'ה מבולחוב . המון מילים של כאב וגעגוע. וכמו שאמרתי המילים נהיות קטנות קטנות... הכתיבה שלך מצליחה לשמור על מרחק אסתטי מן הנורא ובזה חוזק הכתוב. תודה רבה לך, הומינר.

למעלה