הטיול הראשוןו

KOKO550

New member
הטיול הראשוןו../images/Emo13.gif

היי חודשיים נותרו לפני הגיוס ואת הכסף שעשיתי בחודשים האחרונים אני מתכנן להוציא על טיול היעד שהוסכם עלי ועל השותף לטיול הוא תאילנד בעיקר בגלל שהמזג אוויר שם יהיה נפלא וכמובן כי בתקציב של 1200 דולר בערך זו נראית האפשרות הכי טובה לטיול של חודש שלם אנחנו מתכננים לצאת סוף החודש וזקוקים לקצת טיפים ,בכל זאת מדובר בטיול ראשון מסוג כזה לגביי התקציב האם הוא לדעתכם ומנסיונכם מספיק?? אנחנו לא מתכוונים לישון בבתי מלון יוקרתים או לאכול במסעדות ברמה גבוהה חשבנו לכיוון של מלונות קטנים ,גסט האוסים וכו' ולאכול בדוכנים ומסעדות אוכל מהיר האם צריך להוציא וויסה בשביל 30 יום בתאילנד? אם כן איך עושים את זה ? נגד איזה מחלות כדאי להתחסן? והאם כדאי לעשות ביטוח לתקופה של חודש? אלו השאלות המהותיות טיפים לגיי הארץ עצמה אתרים מומלצים ואולי גם עצות לגביי ארגון הטיול בכלל (ואם בכלל כדאי לארגן ,או פשוט לזרום ברגע שנגיע לשם) יתקבלו בשמחה תודה מראש

kogawa

New member
לזרוק אינדיק ולציר סביבו עיגולים

אין כמובן כל פסול בלבחור את תאילנד כיעד לטיול ראשון, אבל לאחר טיול בחמישים מדינות מתוכן 17 באסיה אני יכול לאמר שלדעת רבים זוהי המדינה הפחות מעניינת במזרח, ללא כל ספק אחת היקרות שבהן, ואם לדברך אתה מצפה ל"מזג אויר נפלא" אז תתחיל לשכוח מזה אלא עם אתה אופה שגדל במאפיה בין תנורים, ותל אביב באוגוסט קרה ויבשה לך. אבל מכיוון שהחלטתם, אז הסכום מספיק לחודש ללא כרטיסי טיסה, לגבי ויזה וחיסונים על תקבל את דברי הידענים בפורומים השונים, ותתקשר לרשויות המוסמכות ולמרפאות מטיילים או ללשכה של משרד הבריאות. ביטוח לחודש כדאי לעשות, ואם אתה רוצה לעסוק בספורט אתגרי בטח עצמך גם לזה. לגבי טיול בתאילנד, קרא את הכתבות והמאמרים הרבים שיש בקישורים בראש הדף הזה, ואחר כך תשאל שאלות ספציפיות - הפורום הזה ופורום המזרח הרחוק מלאים מאמרים, וכן גם פורומים מתחרים שמופיעים בסעיף קישורים, ושיהיה לכם בהצלחה

jeshu

New member
../images/Emo45.gif הדברים הטובים ביותר בתאילנד הם המדינות שמסביב והאוכל.חבל לבזבז חודשיים בתאילנד....

natyh

New member
קנה לך מכולת

שרה להקת כורת ושם תמצא את אושרך ... ועל אותו משקל אני מציע קנה לך טוק טוק הסע תיירים זרים ושם תמצא את אושרך . אנא דווח לנו על טיול הטוק טוק הראשון ... נתי

Yo-man

New member
אני לא בטוח עד כמה אתה צודק

אני כן יודע שאחרי הודו ונפאל תאילנד נראתה לי מלאכותית ותיירותית עד כלות, ואני מסכים איתך שיש מדינות אחרות הסובבות את תאילנד שיש בהן יותר ענין ובעיקר יותר אותנטיות, אבל אני לא בטוח שבשביל טיול ראשון אתה צריך לחפש שבטים אבודים, מקדשים נעלמים ותרבויות אפלות. היפה בתאילנד הוא שהיא מתאימה לכל אחד. לראשונה הייתי בתאילנד בגיל 22, וזה היה חלום. האיים, המסיבות, טיולי הג'יפים, ההרים, הנהרות, המפלים, האנשים והמאכלים. זה היה כל כך שונה מישראל, וכל כך יפה שאחרי חודשיים הרגשתי צער רב על שאני צריך לעזוב את המדינה הזו. לפני חודשיים היתי שם שוב, הפעם עם אישתי, הילד, אמא של אישתי ועוד בני משפחה (כולל ילד בן 13). כולם נהנו. הפעם זכורים לי יותר המלונות המפנקים, המחירים המצחיקים, הנופים פחות עשו לי את זה (בכל זאת עברתי 13 שנה ו-20 מדינות מאז), האנשים פחות עשו לי את זה. לא הייתי במסיבות ולא השתוללתי, אבל אכלתי טוב, נחתי כמו שצריך, עשתית קניות וראיתי גם קצת תרבות. מה שאני מנסה להגיד הוא שזו לא חוכמה לבוא עם הנסיון שיש לי ולך ולבטל את תאילנד כי ראינו דברים שנעמו לנו יותר. יש בתאילנד (המדינה האסיאתית המתויירת ביותר !!) המון מה לראות ומה לעשות. כשתסיים עם תאילנד, קוקו, תחזור אלינו ונשמח לעזור הלאה.

Yo-man

New member
רק אם זה בעיר

אני מת על טוקטוקים, למרות שגיליתי שב-80% מהמקרים מוניות יוצאות זולות יותר, נוחות יותר וממוזגות. החוכמה היא ללכת רק עם מונה. יצאתי מהמלון שהיינו בו (אסיה), ורצינו להגיע לבנין באיוק סקיי. רואים אותו ממגרש החניה של המלון, ונהגי המונית של המלון ביקשו 500 באט (50 ש"ח). טוקטוק התחיל ב-350 באט וירד ל-250. מונית ברחוב עם מונה עלתה 48 באט. אם תמצא טוקטוק שפועל על מונה, או שתכיר כבר את המחירים אחרי שתבלה יום המונית - בכיף לבלות בטוקטוק. או שתחליט מראש שאתה מוכן לשלם פי 5 ממונית ותהנה מזה...

natyh

New member
לא זו הכונה

הכונה לקנות טוק טוק ולטייל איתו בכל תאילנד .

Yo-man

New member
לא הייתי עושה את זה.....

אני יודע שזה נשמע סופר הרפתקני, אבל המרחקים שלוקחים לאוטובוסים גדולים ומהירים 12 שעות, יקחו פי 4 לטוקטוק, ואם תנסה לנסוע הכביש מהיר עם מנוע כזה קטן, הוא יגמר מהר מאוד. אולי לא אחרי שעתיים, אבל אחרי נסיעה של 6-7 שעות, רוב הסיכויים שכשתכבה את המנוע הוא לא יתעורר מחדש. היתרון הוא שבכל פינה תוכל למצוא מישהו שידע איך לתקן את הרכב, אבל זה לא מצדיק את זה, לטעמי. זה באמת הרפתקני במובן החיובי ביותר של המילה, אבל מהנה זה לא יהיה. לדעתי.

למעלה