הטיול המוזר שלי...

• פותח הנושא aeuk
  • פורסם בתאריך

aeuk

New member
הטיול המוזר שלי...

שלום שלום! קוראים לי מיכל, ואני ממש אשמח אם למישהו במקרה יש משהו להגיד לי על אחד היעדים הבאים; המלצות,עצות או סתם חוויות.... אני נוסעת מטורקיה לסין דרך גרוזיה, אזרבייג´אן, רוסיה, אוזבקיסטן וקירגיזיה, ואם יישאר זמן וכסף, אז גם מונגוליה.

puerrtto

New member
Georgia-Uzbekistan-China

מיכל ,הטיול שלך באמת יחודי במינו! מה שהיתי רוצה להמליץ לך ,זה להתמקד במדינות כגון גרוזיה ואוזבקסטן ולוור על טורקמנסתן וקזחסטן כלומר לבנות את המסלול כך שלא תצתרכי להוציא כספים על הקטע של מעברים יבשטים ויזות. הכי נוח להמשיח מאזרביגן לרוסיה ברכבת ולאחר מכן לטוס מוסקבה לטשקנט. אחרי הביקור באזבקיטן וקרגזסטן תוכלי לעבור את הגול לסין לא כל קושי. בהצלחה !

syair

New member
הי מיכל

לפני קצת יותר מחצי שנה הייתי בוילנה שבליטא, ופגשתי זוג שוויצרי חביב, שעשה מסלול דומה לזה שאת מתכננת. הם התחילו בשוייץ חצו לסין תחילה ברפובליקות הדרומיות של בריה"מ לשעבר וחזרו דרך הצפון. מלבד זה אין לי הרבה מה להוסיף, כי לא החלפתי איתם אי-מייל, אבל אני רק רוצה להראות לך שיש עוד אנשים שעושים את המסלול הזה.

syair

New member
תוספת

אם את מתחילה באיסטנבול. ישנם שם מספר אכסניות לתרמילאים ליד איה סופיה, כמו Orient hostel ו-Cordial house. שם בוודאי תוכלי למצא תרמילאים שנוסעים או חזרו ממסלול דומה למה שאת מתכננת.

aeuk

New member
טרקים בטורקיה

תודה על ההמלצה, למרות שאם כבר מתמקדים לרגע בטורקיה, אז אנחנו מתכננים להיות שבועיים בטרקים במזרח, כך שאולי על זה אני אזכה ליותר תגובות מאנשים שהיו שם ועשו את זה גם...

יופי של סיפתח

אגמים גדולים, נופים שווים, כפרים מרוחקים וקטנים, תחבורה מצויינת, אוכל טרי וטוב, אנשים לבביים ומים, מים, מים, הרבה מים - תמצאי במזרח טורקיה. הרבה מטיילים חוזרים משם עם סיפורים וחוויות, וחוזרים לשם עוד פעם. מידע את יכולה לקבל בלשכת התיירות הטורקית בת"א (מפה מצויינת!), ב-LONELY PLANET על טורקיה ובספר טרקים בטורקיה- TREKKING IN TURKEY (הוצאה בריטית, נדמה לי). כמה טיפים על רגל אחת: * כמה מילים בסיסיות בטורקית ישדרגו לך את הטיול וההנאה פי כמה. * אם תטיילי בצפון-מזרח - קצ´קר - אל תוותרי באזור על כפר קטן עם אגם - UZONGUL. * הטורקים אנשים עם כבוד - ברוב המקרים אין צורך להפוך עולם כדי שהתרמיל יהיה עלייך באוטובוס, או בקשר עין. אף אחד לא ירים אותו. גנבה זאת העברה הכי בזויה בטורקיה. * באתר של למטייל אפשר למצא סיפור מסע של בחורה שעשתה טיול כמו שאת מתכננת (פרידה, נדמה לי) אם יש לך שאלות על האזור-צרי קשר במסרים. טיול נעים

ואני דוקא פגשתי...

בלגי שחצה את כל אסיה על אופניים במשך שנתיים... והגיע לנוח בדרום אמריקה :)

aeuk

New member
אני לא לבד, אבל אתם מוזמנים להצטרף!

טוב... אני אשתף אתכם.אני מיכל, בת 22.5 ואני נוסעת עם בחור שפנה אליי בעקבות הודעה שהשארתי ב"למטייל", תאמנו ציפיות והתחלנו לתכנן תכניות משותפות. הפרט השולי הוא, שעוד לא נפגשנו פנים מול פנים. המאורע ייקרה ביום ראשון... עד אז תשארו במתח... :0)

היי מיכל...

גם אני הכרתי שותף דרך "למטייל" והיה לנו ממש אחלה, מה שלא תמיד קורה, בכל אופן , בשלב מסויים, הוא מיהר ואני החלטתי להשאר במקום מסויים ונפרדו דרכיינו. מה שרציתי בעצם לאמר לך, כפי שאת בטח יודעת שכדי שדברים יצליחו צריך לפעמים להתפשר אבל הכי חשוב שלא תוותרי על דברים חשובים בטיול, אחרי הכל זה הטיול שלך, אני בטוחה שברגע שתגיעי לשם תמצאי הרבה מטיילים נוספים, מה שלא נראה כל כך בטוח מפה, ואז תראי שהכל פתוח בפניך.טוב לטייל ביחד אבל כמה שזה אולי מפחיד בהתחלה, אני גיליתי את הדבר האמיתי ברגע שנשארתי לבד.(שמונה וחצי חודשים טיילתי לבד מתוך עשרה, באפריקה).אז שיהיה לך המון בהצלחה ותעשי הרבה חיים ותחזרי אליינו בריאה ומאושרה.

aeuk

New member
תודה! תודה!

זה באמת מעודד!ואני מקווה שאכן יהיו מטיילים נוספים, למרות המלחמה שתתחולל לא הרחק משם... מדינות מוסלמיות... בלה בלה בלה :0)

תשמעי....

גם כשאני נסעתי לאפריקה, לא מצאתי כמעט אף אחד שיספר לי איך זה שם ואם אפשר לטייל לבד, מה שלא הייתי חושבת פעמיים אם הייתי נוסעת למזרח למשל. בכל אופן, יש לנו (לישראלים-מצטערת על ההכללה) תחושה שגילינו את העולם אבל זה ממש , ממש לא כך. היי רגועה, תמצאי שם עוד הרבה מטיילים.זה שפה את חלוצה.. נו, יפה לך :) גם אותי שאלו מה יש לי לחפש באפריקה ותאמיני לי, לא חשבתי שאני אהיה הראשונה שם.אין לדעתי מקום כיום בעולם שיש בעיה להגיע אליו ואני כמובן לא מדברת על אזורים שמתרחשת בהם מלחמה.אז כמו שכבר אמרתי.. תבלי ותחזרי אליינו בשלום

yafa kfir

New member
הי ללי -

זה מרתק. האם כתבת פעם סיפור מסע??? או - אולי יש לך חשק לספר קצת?? סיפור כזה שווה להירשם ולעבור בין אנשים - אותי זה ממז ממז מענין - וההיתי מאד שמחה לקרוא - או לשמוע אותך אישית אם את מספרת אתזה במקום כלשהו. אם לא - האם את מוכנה לספר כאן באיזושהיא צורה? או לפחות לתת כאן פרטים בסיסיים - איפה הייתי, איך נעת, מה ראית וכמה זה עלה????< נדמה לי שראיתי את תמונתך על החולות (בנמיביה???) - מרשה לעצמי להחמיא לך - מדהימה. תודה בכל מקרה - יפה

syair

New member
רעיון

אולי זה רעיון למפגש עתידי (לא טיול כמו שיערך בחודש הבא) בו נוכל להביא אלבומים וכל אחד יספר סיפור קצר על החלק הכי יפה שעבר בטיול או החוויה הכי חזקה שנשארה איתו.

שלום יפה../images/Emo142.gif

קודם כל תודה על המחמאות.... נראה מה יחשבו השופטים :) ובקשר לטיול שלי... אני לא חושבת שהיה יוצא דופן, אבל אני תמיד שמחה לספר עליו. אני ידועה בין החברים כזו שתמיד יש לה איזה סיפור על איזה מקום :)אומנם לא הייתי בכל כך הרבה מקומות, אבל כבר הייתי בארבע יבשות :) ואם יש שאלות, אני תמיד שמחה לענות ואולי באמת נעשה איזה מפגשון בהזדמנות, בשמחה.

syair

New member
מפגש

שוב אני מעלה את נושא המפגש, למרות שאנו עדיין פורום צעיר, אבל אולי יום אחד נוכל להתגעות שאנו המייסדים. בכל מקרה בשבת שטופת שמש יהיה נחמד להיפגש, ואפשר לשלב בטיול קצר. למישהו יש רעיון לטיול קצרצר?

למעלה