הטיולים שלי אינם ביערות

אבח"י

Well-known member
לא בגליל ולא בארצות אירופה.
במרכז הארץ עוד יש יערות? יש סביב לירושלים יערות, והפעם האחרונה שהייתי ביער כלשהו [תחת יד ושם] יתושים עקצו את ישבני.
אבל אני מטייל לאורך רחובותיה הארוכים של מטרופולין גוש דן.
הנה בציר קצרצר
הפסל ברחוב יהודה הלוי, ממש מול התחנה של הרק"ל, הגרפיטי מאותו רחוב, ריה"ל, הבנין שעומד "באמצע הרחוב" לכאורה, והתפרחת הסגולה היא מעץ הנמצא בגדה המערבית של איילון, מייד לאחר שיורדים מגשר יהודית.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.27 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.27 (1).jpeg
    KB 516.8 · צפיות: 9
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.27.jpeg
    KB 502.5 · צפיות: 9
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 13.21.28.jpeg
    KB 617.6 · צפיות: 10

קלייטון.ש

Well-known member
אני בדעתך, אוהב לטייל בת"א. אין לי חוש התמצאות בכלל ולכן למרות שאני עובר ברחובות שעברתי בהם אלפי פעמים, קורה לא מעט שאני הולך לאיבוד. אם מישהו שואל אותי איפה רחוב זה או זה, או איך מגיעים למקום מסויים, אני בדרך כלל אומר שאני לא מכיר. כי באמת אני לא יודע להסביר למשל איך מגיעים משאול המלך לארלוזורוב. או איך מגיעים נגיד מככר רבין לדיזנגוף סנטר. זה אחד המבלבלים. וחוץ מזה מה אנשים עוצרים אותי לשאול איך מגיעים כשמחזיקים ביד טלפון חכם.
העיר משתנה, כפי שערים נוהגות, ואני לא שמח על כל השינויים. לא אוהב את מה שקרה מסביב לרכבת הקלה. לא נסעתי בה עד היום. הדבר היחיד שמצא חן בעניין הזה זה האחלה סלוגן שהם השתמשו בו ("קשה עכשיו הקלה אחר כך"). לי כהולך רגל בעיקר לא היה קשה.

סופהו 1

Well-known member
אני בדעתך, אוהב לטייל בת"א. אין לי חוש התמצאות בכלל ולכן למרות שאני עובר ברחובות שעברתי בהם אלפי פעמים, קורה לא מעט שאני הולך לאיבוד. אם מישהו שואל אותי איפה רחוב זה או זה, או איך מגיעים למקום מסויים, אני בדרך כלל אומר שאני לא מכיר. כי באמת אני לא יודע להסביר למשל איך מגיעים משאול המלך לארלוזורוב. או איך מגיעים נגיד מככר רבין לדיזנגוף סנטר. זה אחד המבלבלים. וחוץ מזה מה אנשים עוצרים אותי לשאול איך מגיעים כשמחזיקים ביד טלפון חכם.
העיר משתנה, כפי שערים נוהגות, ואני לא שמח על כל השינויים. לא אוהב את מה שקרה מסביב לרכבת הקלה. לא נסעתי בה עד היום. הדבר היחיד שמצא חן בעניין הזה זה האחלה סלוגן שהם השתמשו בו ("קשה עכשיו הקלה אחר כך"). לי כהולך רגל בעיקר לא היה קשה.
דווקא משאול המלך לארלוזורוב מאוד קל לי להסביר. זו הדרך מתחנת האוטובוס לככר החטופים, לעצרות ולמקום ישיבה של 'משמרת 101'.
יכולתי להגיד שאני מכירה את הדרך בעיניים עצומות, אבל זה לקחת סיכון, כי עם כל החפירות שבדרך, עדיף בעיניים פקוחות.

אפרופו קשה עכשיו, הקלה אח"כ.
היה קשה. מאוד קשה.
כשהחלו לחפור, הגעתי במסגרת העבודה לאיזור שבין צפון תל-אביב לעירית תל אביב, מספר פעמים בשבוע. שבוע אחר שבוע.
זו היתה קטסטרופה!!! דרך שארכה, בדרך כלל, 20-25 דקות, הפכה לשעה, שעה ורבע. לא נדבר על מציאת חניה. (ולא, לא יכולתי להשתמש בתחב"צ, שגם היא צלעה). באותה תקופה כיניתי את הרכבת הקלה- רכבתַּקָּלָה.

וכיום? מקום מגורי מרוחק מהתחנות ועד עתה, לא היה שום היגיון בעליה על אוטובוס לרק"ל ומשם להמשיך. שתי רגליים ואוטובוס והכל בסדר.
כתיירת בירושלים טעמתי את טעמה. היה איטי ונחמד.

סופשבוע רגוע לכולנו ולילות שקטים🤞

סופהו 1

Well-known member
לא בגליל ולא בארצות אירופה.
במרכז הארץ עוד יש יערות? יש סביב לירושלים יערות, והפעם האחרונה שהייתי ביער כלשהו [תחת יד ושם] יתושים עקצו את ישבני.
האם יער ירושלים, תחת יד ושם, נשאר אחרי השריפה הגדולה, אין לי מושג. אני בטוחה שכיום, אחרי שנשרפו כמה אלפי דונמים של יער, יש פחות. :cry:

הנה בציר קצרצר
הפסל ברחוב יהודה הלוי, ממש מול התחנה של הרק"ל, הגרפיטי מאותו רחוב, ריה"ל, הבנין שעומד "באמצע הרחוב" לכאורה, והתפרחת הסגולה היא מעץ הנמצא בגדה המערבית של איילון, מייד לאחר שיורדים מגשר יהודית.
גשר יהודית חזר להיות גשר יהודית, או שאתה קורא לו כך מתוך הרגל?

את פסל הראש הכתום פגשתי כבר פעם. מסתבר שהפסל, העתק שלו, או המקור שלו, הוצג לפני יותר מ 10 שנים במוזיאון תל אביב. הפסל, אורי קצנשטיין.
הרבה יותר מתאים לו שם, ברחוב.
אין ספק שהאיזור עבר מתיחת פנים רצינית.
אולי אגיע.
מתישהו

סופהו 1

Well-known member
לא הבנתי את השאלה.
משום מה, זכרתי שהיה דין ודברים בין ע.ת.א לתושבים בעניין השם ורציתי לוודא שאני מבינה לאיזה גשר אתה מתכוון.
בחיפוש 'גשר יהודית' בגוגל מפות מקבלים גשר 'יצחק נבון' ולכן שאלתי אם השם שונה, או אתה קורא לו כך, רק מתוך הרגל כי זה המשך לשדרות.

קלייטון.ש

Well-known member
משום מה, זכרתי שהיה דין ודברים בין ע.ת.א לתושבים בעניין השם ורציתי לוודא שאני מבינה לאיזה גשר אתה מתכוון.
בחיפוש 'גשר יהודית' בגוגל מפות מקבלים גשר 'יצחק נבון' ולכן שאלתי אם השם שונה, או אתה קורא לו כך, רק מתוך הרגל כי זה המשך לשדרות.
אני לא ידעתי שלדבר הזה יש שם. ככה אני מנותק. בכל אופן לפי ויקיפדיה השם שלו אכן גשר יהודית.
אני אגב עוד אומר "דרך חיפה" כי ככה גדלתי וככה המבוגרים מסביבי קראו לרחוב. ואין מישהו בסביבה שלי שלא יודע למה אני מתכוון.

סופהו 1

Well-known member
אני לא ידעתי שלדבר הזה יש שם. ככה אני מנותק. בכל אופן לפי ויקיפדיה השם שלו אכן גשר יהודית.
אני אגב עוד אומר "דרך חיפה" כי ככה גדלתי וככה המבוגרים מסביבי קראו לרחוב. ואין מישהו בסביבה שלי שלא יודע למה אני מתכוון.

עברתי מתחת למערכת הצינורות ופסי המתכת הלבנים, שמעל כביש 20, אינספור פעמים ועד שאבח"י כתב על הגשר, גם אני לא ידעתי שלדבר הזה יש שם והוא גשר הולכי רגל.
כמוך חיפשתי בויקי, רק שויקי לא תוביל אותי אליו. בדקתי במפה- יצחק נבון. בדקתי בוויז- יצחק נבון.

וגם אני קוראת מדי פעם לדרך חיפה דרך חיפה והצעירים מתקנים.
בשורה התחתונה? העיקר שברור למה מתכוונים

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
גם אני קוראת מדי פעם לדרך חיפה דרך חיפה והצעירים מתקנים
אנחנו, הראשונה ואני, גרנו בדרך חיפה, בחלק שמקביל לרחוב דפנה (אם אני זוכר נכון דפנה 34 שהיה דרך חיפה 23. או אולי להפך).
עד היום רחוב דפנה הוא הרחוב האהוב עלי ביותר בת"א, בהפרש גדול למקום השני.
גרנו שם בדירה עם 3 חדרים ענקיים, ושם הראשונה פעם גרמה לי לאבד את ההכרה ליותר משעה רק בזה שהסתכלה עלי בצורה שהגוף שלי פירש כמאיימת, ונאלצה המסכנה להזמין אמבולנס שלקח אותי כמה מטרים לאיכילוב. שם היינו צריכים להסביר לעובדת סוציאלית שאין אלימות במשפחה, למרות שאשתי עובדת בלהרביץ לאנשים.
זה סיפור שאנחנו אוהבים לספר ואנחנו מספרים "כשגרנו בדרך חיפה".
אצלנו אין אף ילד שמעז לתקן אותנו.

סופהו 1

Well-known member
אנחנו, הראשונה ואני, גרנו בדרך חיפה, בחלק שמקביל לרחוב דפנה (אם אני זוכר נכון דפנה 34 שהיה דרך חיפה 23. או אולי להפך).

לא יודעת איפה 34,24, 14.. אם זה החלק שמצד אחד רק עצים, צל וגני ילדים, אין פלא שהרחוב אהוב עליך. הבדל גדול בין החלק הזה של הרחוב, לעומת חלקו שאחרי הנרייטה סאלד.

עד היום רחוב דפנה הוא הרחוב האהוב עלי ביותר בת"א, בהפרש גדול למקום השני.
גרנו שם בדירה עם 3 חדרים ענקיים, ושם הראשונה פעם גרמה לי לאבד את ההכרה ליותר משעה רק בזה שהסתכלה עלי בצורה שהגוף שלי פירש כמאיימת, ונאלצה המסכנה להזמין אמבולנס שלקח אותי כמה מטרים לאיכילוב. שם היינו צריכים להסביר לעובדת סוציאלית שאין אלימות במשפחה, למרות שאשתי עובדת בלהרביץ לאנשים.
זה סיפור שאנחנו אוהבים לספר ואנחנו מספרים "כשגרנו בדרך חיפה".
אצלנו אין אף ילד שמעז לתקן אותנו.

אבח"י

Well-known member
אין לי מושג מהו שמו של הגשר, גשר יהודית [יודית] ואין אחד, שאני מכיר, שאינו מזהה את גשר הולכי הרגל.

למעלה