הטחות ראש

גלירון1

New member
הטחות ראש

שלום לכולם, האם יש דרך מומלצת לגרום לבני בן השנה ושמונה חודשים, להפסיק להטיח את ראשו? במרבית המקרים הוא מטיח את ראשו, כאשר הוא חגור בכסא בטיחות או בעגלה. אך לאחרונה החל מדי פעם, להטיח את ראשו קלות במעקה מיטתו. מה עושים?

micmaoz

New member
מה עושים...

דבר ראשון- מרפדים את מעקה המיטה בספוג או משהו אחר רך מספיק בכדי שהילד לא יפגע אם/ כשימשיך להטיח ראשו. אם רואים אותו עושה זאת, אפשר לנסות להפסיק אותו ולומר בעדינות "לא", או "לא חמוד, זה יכאב" או משהו דומה ולחבקו- אני חוזרת ומזכירה שילדים שמכאיבים לעצמם בד"כ זקוקים למגע עמוק (חלק מהבעיה החושית), ולכן חיבוק יותר חזק או מסג' יכול להרגיע באותו רגע. אצלנו זה עזר לעז (שהיה מטיח ראשו כבר מגיל 5 חודשים אם בקיר,ברצפה, במעקה המיטה או אפילו בראש שלי לעתים) להירגע ולהמשיך את היום. עד היום אנחנו מחליפים את הטחות הראש שלו במסג'ים. מיכל

doroniz

New member
לשלב גם ייעוץ מקצועי

ההמלצות של מיכל (micmaoz) נכונות ונכתבו יש להניח מתוך ניסיון החיים שלה, ואין טוב מיישום המלצות כאלה. במקביל אני הייתי פונה לגורם מצקועי (נוירולוג ילדים) בכדי לברר את הסיבות להטחות הראש ולנסות לתת להן פתרון מונע. לעומר היתה תקופה קשה שכללה בין השאר הטחות ראש ברצפה או בקיר. זה היה מאוד מפחיד והאינטואיציה שלנו היתה שימוש בחיבוקים חזקים שגרמו לו להירגע. עירבנו אז גורמים שונים בכדי לבדוק איך יוצאים ממעגל התיסכולים שלו......ולשמחתנו עברנו את השלב ההוא. דורון.

יגקל

New member
הטחות ראש

גם אנחנו עברנו את התקופה הזו, והיא היתה תקופה קשה מאוד. בני היה מטיח את ראשו ברצפה או בקיר כאשר משהו לא היה מסתדר לו או שלא היה מצליח. אצלנו הדבר נבע מתסכול עמוק. צריך לחבק אותו חזק חזק (אפילו אם הוא מתנגד) ולהסביר במילים שאנחנו מבינים שהוא כועס ולנסות לתת פתרון לבעיה. למשל, אצלנו הוא היה מטיח את ראשו ברצפה כאשר המגדל קוביות שבנה נפל. אז היתי מחבקת אותו חזק חזק ואומרת לו "אני מבינה, אתה כועס שהמגדל נפל וזה קשה לנו מאוד, אבל זה לא נורא, נבנה מגדל חדש וכד'". הדבר עזר מאוד בהמשך, ממליצה.

למעלה