הטור הדו שבועי

ראיתי את המשחק היום ומאוד נהניתי

שתי הקבוצות מסריחות לאללה בסגירת משחקים. שתיהן היו צריכות להפסיד. בהארכה הבולס פשוט התמוטטו. הבעיה שלהם לדעתי, היא שיש להם שחקנים אנוכיים מדי. גורדון, יוז, ותומאס, לא ספרו את החברים שלהם והלכו לסל. יוז פעמיים במתפרצת של שתיים על אחד עם רוז, קיבל את הכדור והלך לסל מול המגן כשהיה צריך למסור, ופעמיים החטיא. רוז גדול, וגודן גדול. מוסיף את דאנג, נואה, נוצ', ספלושה וגריי. את כל השאר הייתי מחליף, כולל את המאמן שלא שולט בקבוצה. הקהל פשוט נגעל, ושרק בוז בלי סוף, ואני מבין אותו. OKC שווים יותר מהמאזן שלהם. הבעיה העיקרית שלהם זה הצעירות, והם עושים המון טעויות, אבל יש שם בתכלס קבוצה שתשתפר ככל שהזמן יעבור.

Puskas

New member
יש שם כישרון

על זה אין עוררין.. גריי חייב להיות סנטר פותח של חצי שעה לערב,גודן צריך להיות PF פותח של חצי שעה לערב ומהספסל אפשר לתת לטיירוס ונואה דקות (16-17 דקות לערב זה מספיק) רוז תותח אבל יש את היינריך..אז אחד מהם חייב ללכת ומכיוון שלקירק יש חוזה יותר גבוה אז אפשר להשיג עליו יותר אז הוא צריך ללכת לטובת SG נוסף ברמה... גם יוז וגורדון הם פחי זבל שאם יהיה אפשר להשיג עליהם גבוה ברמה אז שווה לבעוט את שניהם.. רוז (האנטר) SG חדש (ספולושה) דנג (סימונס ואולי עוד שחקן שיבוא באחד הטריידים על יוז,גורדון או היינריך) גודן (טיירוס) גריי (נואה) ויגיע עוד גבוה ואז יהיה סגל ראוי וחסר אגו

Puskas

New member
נכון ברח לי מהראש לרגע

אז בעמדה 3 זה: דנג (נו'ציוני וסימונס) אחלה סגל לדעתי! אם רק יביאו SG לא אנוכי ברמה גבוהה (נגיד ג'ייסון טרי) אז הכל יהיה טוב...וכמובן עוד גבוה כדי להוסיף עומק..אגב כגבוה חמישי (אחרי נואה,גריי,גודן וטיירוס..יכלו להשתמש גם בבן וואלאס אם לא היה לו כזה חוזה..אבל כל גבוה הגנתי סביר יתאים כגיבוי)

קליפרס כל כך גרועים שאתה אפילו לא סופר אותם ?

אחלה טור נהניתי לקרוא

שיט שיט שיט

לא שמתי לב שנחתך לי הסוף בקופי פייסט. שני המקומות האחרונים: 29. אוקלהומה סיטי ת'אנדר (29) – הקבוצה עם המאזן הגרוע בליגה, אבל אני מאוד נהנה לראות אותם. דוראנט מככב, גרין מככב, וגם ווסטברוק מוכיח שהת'אנדר לא טעו בבחירה שלו. הבעיה העיקרית היא שאין שם הגנה, ואין שום יכולת לסגור משחק, אלא אם כן זו קבוצה שלא יודעת לסגור משחק כמו הבולס. 30. לוס אנג'לס קליפרס (25) – בארון דייויס, זאק ראנדולף, כריס קיימן, כולם פצועים, וקמבי לא מסוגל לקלוע. אפילו ג'ייסון הארט שקיבל הזדמנות נפצע. המזל הרע ממשיך לרדוף אחרי הקליפרס עם הפציעות, ורצף של 10 הפסדים. אבל מה כבר אפשר לעשות כשמארדי קולינס הוא השחקן המוביל שלך... אבל מן הסתם כשקבוצה עולה בחמישיה עם מרדי קולינס, אריק גורדון ובריאן סקינר, הם אפילו לא שווים את השורה וחצי...

go lakers go

New member
שנה אי זוגית ?! ../images/Emo13.gif אני מבין שזה הדירוג שלך ?

ולא המקורי של Hollinger Power Rankings כפי שאפשר לראות כאן . הדירוג של ESPN קצת מוזר . אצלם אורלנדו עם 8 הפסדים מדורגת שניה ואילו הלייקרס עם 6 הפסדים מדורגת שלישית
, ויוטה שם עם 15 הפסדים בכלל מדורגת מקום 5 ... אני שם לב שאתה חוזר ומדגיש את סאן אנטוניו בהקשר של שנה אי זוגית
אתה ב'מת מאמין לזה ?! שנה אי זוגית ?! האמת שאני רואה פה בפורום מספר חברים שמבינים כדורסל רושמים את סאן אנטוניו והשנה האי זוגית .. כל מה שנותר לי הוא לגחך
ולדבר איתכם בחודש מאי - יוני . אני מבטיח להוריד את הכובע ( או כמה כובעים במקרה הזה ) אם סאן אנטוניו יקחו את המערב שלא נדבר על הגמר מול המזרח. בכל אופן בדירוג של ESPN הם מדורגים מקום 10 ..

Orenseg

New member
הדירוג של הולינג'ר מבוסס על סטטיסטיקות.

המג'יק שיחקו 2 משחקים יותר מהלייקרס ולכן יש להם 2 הפסדים יותר מהלייקרס. הם גם שיחקו יותר משחקים בחוץ (18 לעומת 14) וההפרש ב10 המשחקים האחרונים שלהם הוא +14 (לעומת +7.1 בלייקרס). אלה חלק מהסיבות לכך שהרייטינג של המג'יק כרגע הוא 108.883 ושל הלייקרס הוא "רק" 107.865. ההפרש בין המג'יק ללייקרס בדירוג נמוך יותר מההפרש בין המג'יק לקאבס או בין הלייקרס לסלטיקס, אז אני לא חושב שצריך להתייחס לזה יותר מדי.

Orenseg

New member
../images/Emo45.gifיופי של מדור, כמו תמיד ../images/Emo13.gif

אבל אני ממש לא מסכים עם הספרס במקום 4. מאז ה20 בדצמבר הספרס שיחקו את הלוח הכי קל בליגה (46.5%), מול קבוצות עם מאזן משוקלל מחפיר של 138-257 (34.9%, אחוז ניצחונות שיספיק רק ל28.6 ניצחונות בעונה של 82 משחקים). הספרס שיחקו מה20 בדצמבר רק מול 2 קבוצות עם מאזן חיובי (ההיט והסאנס), ומתחילת העונה שיחקו את הלוח הכי קל במערב. אין שום סיבה למקם אותם מתחת לבלייזרס, ששיחקו את הלוח הכי קשה במערב והשני הכי קשה בליגה (53.9%!), ומאז ה18 בדצמבר עברו לוח פשוט רצחני של 61.5%(!!!), כשל4 מתוך המשחקים האלה עלו בלי הסופרסטאר שלהם ועדיין סיימו את הסטרץ' הנ"ל במאזן חיובי. כרגע ההפרש בין הספרס והבלייזרס הוא רק 2 משחקים וחצי, ויתקזז בזמן שהספרס יאצו להקיז דם מול אריות הליגה בעוד הבלייזרס יטיילו מול הקינגס והקליפרס.

yoavj1

New member
מה ה 46.5% מסמלים?

אחוז ההצלחה הממוצע של הקבוצות נגדן הקבוצה שיחקה?

Orenseg

New member
46.5% הצלחה ליריבות מאז פתיחת העונה.

ב10 האחרונים הספרס שיחקו מול קבוצות עם 34.9%, שזה נתון עלוב (הלוח הכי קל בליגה בפרק הזמן הזה). לכן הריצה שלהם לא מרשימה, ובטח לא הופכת אותה לקבוצה הרביעית בטיבה בליגה.

Orenseg

New member
בטח ../images/Emo13.gif

זה מופיע בhollinger power rankings. בלינק המצורף הקבוצות מסודרות לפי הנתון הנ"ל (מסומן בירוק ומופיע בעמודה: SOS), כך שהקבוצות עם הלו"ז הכי קשה מפתיחת העונה (הוויזארדס, הבלייזרס, הפייסרס, הראפס והקינגס) מופיעות בראש הדף. לחיצה על SOS תהפוך את הסדר ותציג את הקבוצות עם הלוח הכי קל (הנטס, המאבס, המג'יק, הפיסטונס והספרס). מאזנים של קבוצות הליגה מול יריבות עם מאזן חיובי מופיעים כאן, בעמודה הרביעית מימין.

rapgamer4ever

New member
מעניין

יש לי שאלה אחת לגבי זה והסתייגות אחת. השאלה היא שהאחוז המשוקלל לוקח בחשבון את המאזן של הקבוצה בזמן שהיא שיחקה נגדה, או את המאזן שלה נכון להיום? יש יתרונות וחסרונות בשתי השיטות, אגב. וההסתייגות- כל עוד אין נתון באמת יוצא דופן כמו ה-35% נצחונות שציינת, זה לא משנה באמת הרבה. מה זה למעשה הבדל של 8% (פער גדול מאוד יחסית) בנצחונות? זה הבדל של משהו כמו 7 נצחונות בעונה שלמה, 3 נצחונות עד היום. כולה 3 נצחונות. ואני מדבר על הפער שבין הלוח הכי קשה ללוח הכי קל. כך שכל עוד אין נתון יוצא דופן, הסטטסיטיקה הזאת היא רק יכולה לעניין, היא לא באמת משמעותית. החזקות הן חזקות והחלשות הן חלשות, בין אם היה להן לוח משחקים קל או קשה. כי כאמור, הבדל די גדול יחסית (לא הכי גדול) הוא כולה 2 נצחונות.

Orenseg

New member
את המאזן נכון להיום.

ברור שקיימות הסתייגויות מנתונים כמו SOS. לכל סטטיסטיקה יש בעיות, ואנחנו לא מתייחסים לכל הנתונים האלה כתורה מסיני. יש הרבה משתנים שמשפיעים על הקבוצה מעבר לרמת היריבות, אבל גם הנתון הזה רלוונטי. הטענה שלי לגבי הספרס מתחברת עם הלינק השני שצירפתי. שים לב שהם במאזן 8-11 מול יריבות עם מאזן חיובי ו16-1 מול יריבות עם מאזן שלילי. את רוב הניצחונות הם עשו על החלשות (כתבתי לפני ההפסד למג'יק שב10 המשחקים הקודמים הם שיחקו מול קבוצות עם מאזן משוקלל של 28-54, בערך כמו של הבאקס 07/08). ניצחונות על הגריזליס או הקליפרס לא עושים אותך לקבוצה הרביעית בטיבה בליגה. הפער שהם צברו על היריבות הוא תוצאה של הלוח הנוח שלהם בחודשים הראשונים (ובעיקר בתקופה האחרונה) לעומת הלוח הרצחני של כמה יריבות, אבל זה יתקזז בהמשך. הבלייזרס עברו לוח ברוטלי במיוחד בחודשיים וחצי הראשונים, ולדעתי הם יעקפו את הספרס ממש בקרוב. הסאנס אמורים לעקוף אותם בפברואר... __ לגבי חישובי האחוזים, נראה לי שהדרך הכי טובה להציג את אחוזי ההצלחה של היריבות היא לכפול את הSOS ב82. לפי החישוב הזה, הקבוצה עם אחוז ההצלחה הכי נמוך של היריבות (הנטס) שיחקה בינתיים נגד יריבות בקצב של 37.6 ניצחונות בעונה בממוצע, והקבוצה עם אחוז ההצלחה הכי גבוה של היריבות (הוויזארדס) שיחקה נגד יריבות בקצב של 44.7 ניצחונות בעונה בממוצע. ההפרשים כמובן נמוכים ורק יורדים עם הזמן, כי אחרי 82 משחקים כל הקבוצות צריכות לסיים עם SOS דומה. לעומת זאת, במהלך הסטרץ' הקליל של הספרס, בזכותו עברו במאזן את הבלייזרס, הם שיחקו נגד קבוצות בקצב של 28.6 ניצחונות בעונה בממוצע. מצד שני, הבלייזרס שיחקו במהלך אותו הסטרץ' נגד קבוצות בקצב של 50.43(!!!) ניצחונות בעונה בממוצע (כשב4 מהמשחקים הם עלו לשחק בלי ברנדון רוי). לדעתי הספרס לא היו מסתדרים עם הלוח של הבלייזרס, שהיו חוגגים על הלוח של הספרס (למרות המשחקים מול הגדולות הם הספיקו להביס כמה מהיריבות שהספרס ניצחו בקושי, כולל השפלות ב30, 40 ואפילו 42 הפרש). לכן הבלייזרס טובים יותר למרות מאזן פחות טוב כרגע.

מילווקי באקס

אם אתה כבר מבין בכל הסטטיסטיקות המסובכות והכל אתה יכול בבקשה להסביר איך מילווקי מדורגת כל פעם כל כך גבוה בדירוג של הולינג'ר? נכון בשבועות האחרונים היא יורדת אל דירוג 10,11 או בסביבות אבל היא במשך שבועות הייתה בדירוג 7,8 ואפילו 4 על חשבון קבוצות הרבה יותר חזקות גם על הנייר מבחינת מאזן וגם מבחינת יכולת במשחקים ושחקנים. היה להם לוח אימתני עד עכשיו או משהו בסגנון? סתם סטיית תקן של השיטה של הולינג'ר? אולי מילווקי באמת עד כדי כך טובים, אני גם מקום 15 בליגה לא הייתי נותן להם...

למעלה