הטורפים שלי

Moshon49

New member
הטורפים שלי

נרכשו במשתלה בניצני עוז. יקרים הקטנטנים. שבוע ראשון הם התענגו ואפילו הוציאו כמה עלים (שופרים וגביעים) חדשים. אבל מאמש השופרית האדומה מרגישה עלבון ואני לא מבין? גם השופרית הירוקה נעלבת.... מה קרה?

itu1

New member
זו אינה דרלינגטוניה

אלא שופרית המכונה שופרית התוכי.

Moshon49

New member
אבל

היא נראית כמו הנחש ההוא, המסוק, לא? קוברה משהו....

itu1

New member
יש דמיון קטן

אבל הצמח הוא Sarracenia psittacina אריה

Moshon49

New member
רק החמאית מחליקה היטב, אולי בגלל

שמה, חמאה (?), ומסתדרת. אני מטפל בהתאם להנחיות של המומחה כאן, משקה רק דרך הצלוחית מלמטה ומתיז עירפול פעמיים שלוש ביום. אוכלוסיית הזבובים בחדר (מואר, צל מלא) מתמעטת אט אט (הם מתרחקים בחשש מה....) אז מה קורה לשופריות? ממתינות לתקיעה?

itu1

New member
תשובה כללית

הצמחים שרכשת נראים סובלים והסיבות האפשריות 1.סובלות ממחסור של לחות באוויר (בטענות יש לפנות למזג האוויר) 2.איכות מים 3משבר מעבר ביחוד כשהאמור בצמחים שלא עברו איקלום אריה

Moshon49

New member
הם מקבלים מים היישר מאלוני הבשן

מים מינרליים טובים יותר ממי עדן מהסלוקייה. זה אלף. בית - בהתחלה הם היו נהדרים. התחלה פירושו כבר 3 שבועות. רק מאמש הם מתעלפים ומזג האויר לא כל כך חם. במשתלה של דוד הם קיבלו לחות קבועה אמנם, ואצלי הם מקבלים ספריי פעם בכמה שעות. אז מה,לשים להם מערפל קבוע מעל הראש? אין לי בעייה לעשות זאת.

itu1

New member
זו בדיוק הטעות

מים מינרלים עשירים במינרלים צמחים טורפים דורשים מים מזוקקים = ללא מינרלים ואתה עושה בדיוק ההפך ממה שהם צריכים יש להשתמש במים מינרלים מי גשם או מי עיבוי מהמזגן לא חייבים מערפל קבוע אריה

drorjs

New member
איך בטבע הם מקבלים מים מזוקקים?

הם חיים באיזורים גשומים?

itu1

New member
גשם כמובן

או מהמים באזורים ביצתיים שלמעשה עוברים סינון דרך שכבות כבול וטחב אריה

בתכנית על צמחים בבי בי סי פריים

דיברו על האיזור הכי גשום בעולם שבו מתפתחים צמחים הייחודיים לאזור זה בלבד, ואינם נמצאים בשום מקום אחר. מכיוון שבאיזור גשום זה כל המינרלים תמיד נשטפים ואינם מגיעים לשורשי הצמחים, חלק מהצמחים סיגלו לעצמם תכונות אחרות על מנת לקלוט מזון - דרך החי. כך התפתחו צמחים טורפים הקולטים את מזונם באמצעות מלכודות טריפה ולא באמצעות השורשים. יש גם את הטורפים שחיים בביצות, ועל כך כתב אריה.

itu1

New member
מדובר על

קבוצת פסגות הרי שולחן בצפון ונצואלה ואכן בהם התפתחו צמחים טורפים יחודיים לאיזור זה את חלקם ניתן לראות אצלי כאשר אלו צמחים שגם דורשים טמפרטורות קרות. אריה

למעלה