הטורבו כן קובע!!!!

שלום לך סקרנית

שלום לך אני עושה של ונתולין 2 סיסי ופולמוזים אחד ביום ואחר כך הולך לעבודה ובערב פיזיוטרפיה. ואת? יום טוב לך

עוגיונת

New member
הטורבו כן קובע!!!!../images/Emo88.gif

תגלית מרעישה ומשמחת! לפני שבוע התבקשתי לעשות אינהלציה של 4 מ"ל. נבהלתי מאוד! זה יקח לי חצי שעה?! בבוקר? ובלילה? פיכס! אבל אז עברתי לשימוש במכשיר אינהלציה פרי טורבו. שלי עד כה לא היה טורבו. וראו זה פלא! 4 מ"ל ברבע שעה! בדיוק חצי מהזמן שלקח לי עד עכשיו. איזה יופי! לא יודעת למה עד היום לא עברתי לטורבו. בקיצור מומלץ לאנשים עסוקים.

אני גם בעד אני קם מוקדם 6:00

ולי זה מאוד עוזר ואני עושה ובתוך שעה 7:00 אני מסיים את כול האנליציה שלי של כול היום פשוט עולם אחר. שבוע טוב ורק בריאות חמודה

עוגיונת

New member
מה הכוונה שאתה מסיים את האינהלציה

לכל היום בשעה? מה אתה עושה את הכל בבוקר?

לעוגיונת ולכולם

מתי רכשת את המכשיר הישן? למיטב ידיעתי היה לך מכשיר הטורבו מהסוג הישן( למי שלא יודע - המכשיר הירוק שכתוב עליו פארי בוי הוא מכשיר בעל עוצמת מנוע נמוכה, בעוד שהמכשיר השחור שכתוב עליו פארי טורבו, הוא דגם זהה בעל מנוע טורבו). חשוב לדעת כמה זמן השתמשת בו, כי אם באמת יש הבדל משמעותי נחזק את המלצתנו להחליף את המכשירים במכשירים חדשים. מזכירה שכל מי שמבקש לרכוש מכשיר אינהלציה בעזרת האיגוד (הנחה של החברה ואפשרות לסיוע כספי ברכישה) מוזמן ליצור קשר עם העובדת הסוציאלית במרפאה בה הוא מטופל.

עוגיונת

New member
הי ריקי

ההבדל באמת עצום. מהיר פי שניים. אולי זה בגלל שהמכשיר ישן הפילטר לא הוחלף מזמן הנבולייזר גם ישן מי יודע

orit2000

New member
לנו יש פארי בוי בצבע שחור

ולא פארי טורבו. קנינו אותו לפני 6 שנים. לוקח משהו כמו 25 דק' ל - 2cc. הגיוני ?

עוגיונת

New member
מסתבר שממש לא!

גם במכשיר הישן זה לא לקח לי כל כך הרבה זמן. 15 דקות ל- 2CC. אולי הגיע הזמן להחליף!?

מכשיר איהלציה

אחד הדברים ששמתי לב אליו במשך השנים שיש חשיבות רבה לטיפול במכשירי האינהלציה ובהחלט יש להחליף אותם לפחות אחת ל- 5 שנים. אני יזמתי מסמך שנכתב בכוחות משותפים של אחיות במרפאות CF (שושי ערמוני מהדסה הר הצופים, רחל אליהו משניידר וניצה הירשברג מכרמל) ובעזרת נלי דל, נציגת כצט והופץ בכל מרפאות ה- CF, שמתאר בצורה מדוקדקת את השימוש במכשיר והשמירה עליו. כ"כ, בקשתי מהאחיות ו/או הפיזיותרפיסטים לתאם ביקורים במרפאות של נציגי כצט, כדי לקבל הדרכה אישית בטיפול במכשיר. ביקור כזה כבר התקיים בבי"ח כרמל (עם האחות) ובבי"ח סורוקה (עם הפיזיותרפיסטית). המטרה, כמובן, שיהיה נציג במרפאה שיוכל לתת הדרכה נאותה לחולים ולהורים. מתוך הניסיון המצטבר שלי גיליתי שמכשירים רבים הופכים להיות פחות יעילים בגלל אחזקה לקוייה. אתם מוזמנים לבקש את הטפסים במרפאות שלכם (אצל האחיות או העובדות הסוציאליות) ואם יש שאלות - לשאול ולדרוש הסברים! ואורית - את מוזמנת להתקשר לעו"סית של מרפאתך ולהחליף!!!!! את המכשיר. בהזדמנות זו תבקשי מהאחות את המסמך הנ"ל.

orit2000

New member
דווקא אנחנו די מתחזקים...

מחליפים פילטר פעם בשנה ,לפני מ"ס חודשים החלפנו נבולייזר בקיצור מתיחסים אליו יפה
כניראה זה עייפות החומר..אני אפנה לעוסית בקרוב תודה אורית

אחזקת המכשיר (לאורית)

אני נתתי תמונה מלאה עבור הכלל. לגביכם, "תופס" , סביר להניח, הנתון של שימוש מעל 5 שנים. אני רוצה להזכיר שחולי CF (לא של ראש גדול, אבל של המתמידים) משתמשים במכשיר האינהלציה יותר פעמים באופן יחסי למשתמשים אחרים.

ראשגדול

New member
אינהלציה ??

לא יכול לגעת בזה .... צריך לקרות משהו קריטי כדי שאני יעשה .. פשוט לא סובל את זה .. הרופא כבר התיאש ממני ..

cafesito

New member
חשבתי שזו טעות בפורום, טעיתי../images/Emo151.gif

ראיתי את הכותרת ורציתי להכנס ולהסכים. חשבתי שכותבים על מכוניות ומנועים. פתאום ראיתי שמדברים על מכשירי אינהלציה. אז בעיקרון אני מסכים, הטורבו עובד! כנראה שגם בתחום הזה. עכשיו אני חייב לראות בעיניים איזה טורבו הרכיבו על מכשיר אינהלציה ולברר איך זה עובד.

vikvik

New member
אכן קובע

לפני כמה זמן המכשיר פארי טורבו השחור הישן נשבר לי , הגיע הזמן באמת כי גם ככה לא עבד כמו שצריך ולא היה לי כוח להחליף אותו עד שלא נשבר סופית. בכל מקרה החלפתי לפארי טורבו בוי החדש והאינהלציה הרבה יותר קצרה. אני לא ממדתי שעות אז כך שאם אני אמדוד עכשיו זה לא כל כך יעזור. אבל שתי אינהלציות אז של 4 סס ו 2 סס לקחו לי כי 40 דקות אז. עכשיו זה הברה פחות. אז אני כן מאמינה שלמרות הכל , צריך לחדש מדי פעם. וזה באמת מאוד חשוב , כי אם כבר משקיעים אז חבל ש50 אחוז מהחומר לא יכנס בכלל. זה כמו שאני אומרת על אוכל , אם אני כבר אוכלת ארוחה טובה וגם טעימה חבל לא לקחת קריאון כדי שלא תתעכל.

למעלה