הטבעת נפלה...

hannico

New member
הטבעת נפלה...

עשרה חודשים לאחר ניתוח טבעת, הטבעת החליקה, ולפני כחודש נותחתי שוב והחזירו אותה למקומה. הבעיה שלא ממש הבנתי למה זה קרה, ואם בכלל אפשר למנוע את זה. חשוב לציין שבכלל לא נהגתי להקיא. נא עזרתכם

גם אצלי החליקה

לא יודעים איך זה רק קורה נכון שהקאות עוזרות לזה אבל לא בהכרח טוב שהחזירו לך למקום לי הוציאו לגמרי!

hannico

New member
פרטי, נמקי והסבירי

למה הוציאו לך לגמרי? מתי זה קרה? את רצית שיוציאו? תחזירי אותה שוב? היו לך הקאות? כמה זמן חיכית לניתוח השני?

למה הוציאו לגמרי...אין לי תשובה ברורה

לסיפור המלא (סליחה למי שכבר קרא) נותחתי בנובמבר 2007 בהדסה עין כרם ירידה של 40 קג בשנה בערך בחודש יוני 2008 התחילו הקאות לא בגלל הרבה אוכל סתם אחרי יוגורט בבוקר הקאות בלי סוף במשך שבוע כל פעם הפתרון היה לפתוח בין ארועים כאלה סגרתי כל פעם קצת - היו סה"כ כ-5 אירועים כאלה בשנה וחצי פעמיים אפילו איבדתי את ההכרה כי הכירורג המעולה שלי ביקש ממני לשתות רק מים במשך שבוע ובאיזשהו שלב גם מים לא עברו לוסק לא עזר ולא עבר ביליתי הרבה במיון בפברואר 2010 שוב אירוע כזה שוב מיון בהדסה הפעם הכירורג שלי לא טרח להגיע השאיר המתמחים לקבוע כי הטבעת החליקה שמו לי זונדה אשפזו אותי 5 ימים ואמרו לי שאין ברירה אחרת מלהוציא בגלל מצב פיזי ונפשי קשה לא חשבתי בכלל ונגררתי לזה היום אני יודעת שיכלו לשים הטבעת במקום אחרי הסבל הזה לא רציתי לשמוע מהכירוג או מהטבעת הלכתי לדיאטנית וניסיתי לא לעלות במשקל שום דבר לא עזר עליתי 20 קג ב-10 חודשים ואז החלטתי ללכת לאבינוח לייעוץ, הוא מיד הסכים לנתח אותי וקיבלתי אישור של הקופה ללא ועדה רק מכתב לרופאה המנהלית של הסניף ייעוץ באוקטובר וניתוח בדצמבר (בגלל שבנובמבר הייתי בחול...) קצב הירידה איטי הרבה יותר מהראשונה כי החילוף חומרים נדפק לגמרי 12 קג ב-5 חודשים זה נחמד אבל לא משהו אז סבלנות לאט לאט אחזור למשקל תקין

אין לי תשובה וזה מאוד מצער לשמוע שלמרות

שלא הקאת ולא היו בעיות הטבעת החליקה אין לי מושג לענות לך אבל רוצה לשאול איך מרגישים הטבעת המחליקה האם היו לך כאבים? תודה ובהצלחה בהמשך הדרך

hannico

New member
כאבים נוראיים

שאי אפשר לסבול אותם אפילו כמה שעות. כשזה קורה מרגישים ומבינים שמשהו לא בסדר...

אופירA

New member
מנהל
אנחנו לא יודעים

ברוב המקרים, הטבעת מחליקה לאלו שמקיאים או דוחפים אוכל בכוח (עם/בלי שתייה). שמענו על 2 מקרים שהחליקה ללא הקאה וללא דחיפת אוכל בכוח. לא שמענו עוד על אף מקרה שמי שעבר תיקון, החליקה לו פעם נוספת. אז תתנחמי. הסטטיסטיקה לעבור את זה פעם נוספת מעודדת... בכל אופן חשוב מאוד לשמור על הכללים. שתייה לפני אכילת מוצק, כדי להתחיל את תנועתיות הוושט לפני האוכל, בהדרגה.

גם לי זה קרה וזה כואב הרבה יותר מללדת.

ובלי תינוק... הייתי מקופלת, התפתלתי מצד לצד כמוכת אמוק, זו הייתה זוועה אמיתית. החזירו לי את הטבעת, ד"ר רזיאל ביחד עם אבינוח (צוות מנצח, אה?) סגרו לי לפני חודש ומשהו ל-4 ואתמול בבת אחת ל-9 בערך. וזה מעולה. חזרתי להגבלה נכונה. אוכלת הכל, סלט, לחם וכו' ומהבוקר!!!. הכל במידה, אין מצב ששתיה לא נכנסת, אין מצב שאוכל לא נכנס. אוכלת בתבונה ולא מקיאה. גם קודם הקאתי ממש מעט, אבל התאונה התרחשה. כשאני קוראת פה על אנשים שמקיאים 10 פעמים ביום בא לי להרביץ לרופא שלהם.

שרה16

New member
אני הייתי מנדבת את המטאטא שלי../images/Emo228.gif

טבעת בת 8 הוחלפה לפני שנה בחדשה. וכשבאתי לרופא מפוריה עם תלונות על צרבות והקאות הוא ניפח עוד ... לאיכילוב הגעתי עם ושט מורחבת והם מיד ראו את ההחלקה וגם הפורט הסתובב, בקיצור החליפו את כל האינסטלציה באותו ניתוח. בהתחלה רצו להוציא ולחכות כמה חודשים ואז לעשות מעקף או שרוול, אבל התעקשתי על החלפה.

אופירA

New member
מנהל
אנשים מקיאים ואת תרביצי לרופא?

ואז מה, הוא יעשה מה שמנתחים אחרים עושים - לא סוגרים יותר מ-5, כי לא סומכים על המנותח שלא יקיא, ולא מעניין אותם שהוא צריך סגירה של 12... שלא ירזה. מה איכפת להם, העיקר שרונה לא תרביץ. זו לא דרך. הרופא לא יכול לפקח על התנהגות של אנשים. אם הוא לא ישאיר להם אחריות, הוא לא יוכל לטפל בהם בצורה יעילה.

למעלה