הטבעה מיוחדת

הטבעה מיוחדת

מדובר במטבעות לירה וחמש לירות שהוטבעו לרגל עשור למדינת ישראל (מצורפת תמונה)

מלך שלום, שבוע טוב וברוכים הבאים.

מעניינים שני המטבעות. עשור למדינה היה ארוע מיוחד, כנראה שראשי המדינה התקשו להאמין ששרדה עשור, והיו קצת מופתעים מעצמם. גם בולים וחותמות הוצאו באותה הזדמנות, אבל בעיקר היתה "תערוכת העשור", שהיתה ארוע עצום. האם למישהו יש עוד פריטים הקשורים לארועי העשור של מדינת ישראל? מוזמנים להעלות אותם בשרשור זה. ולמטבעות - מישהו יכול לתת עוד פרטים עליהם? מספרי הנפקה, שווי וכו'.

doroni10

New member
בול עשור למדינת ישראל

הפעם הראשונה שישראל השתמשה בגוונים מתכתיים ע"ג בולים. וכהרגלי- עם טעות בבול (הסטה של הגוון הירוק כלפי מטה דבר שיצר צללית לכיתוב- סימון קטלוגי Bale 152a). דורון,

® רן

New member
מטבעות העשור

1 לירה תורה אור: רגיל: כמות טביעה 149,594, שווי: רק שווי המתכת (כסף). Proof: כמות טביעה 5,000, שווי: אולי כמה עשרות ש"ח. 5 לירות מנורה: רגיל: כמות טביעה 97,860, שווי: עד כמה עשרות ש"ח, כנראה פחות. Proof: כמות טביעה 2,000, שווי: בסביבות 1,000 ש"ח. בעיקרון מטבעות Proof הם מטבעות מיוחדים לאספנים בגימור איכותי, מיוחד ומבריק. אבל, בשנותיה הראשונות של המדינה השתמשו במושג הזה בצורה רופפת למדי לתאר כל מיני מטבעות שהבדל האיכות ביניהם לבין המטבעות הרגילים הוא מאוד קטן. גם כשהחזקתי בו זמנית מטבעות רגילים וProof היה קשה להבחין בהבדל (מדובר רק על מטבעות מהשנים הראשונות. במטבעות זכרון שהיום מנפיקה החברה הממשלתית למדליות ההבדל מאוד דרמטי וברור). הערכת השווי מתייחסת לכמה תצטרך לשלם כדי לקנות מטבע כזה מסוחר. אם אתה מחפש למכור המחירים נמוכים יותר

evilihi

New member
נצל"ש לי דווקא זכורה תערוכת הארבעים

זוכרים? בגני התערוכה...הדבר היחיד שאני זוכרת זה השיר.. אבל זכור לי שבתור ילדה בת 10 כתבנו חיבורים וציירנו ציורים על מה יקרה בעוד 40 שנה...

® רן

New member
גני התערוכה

נכון - היתה תערוכה יפה מאוד (עד כמה שאני זוכר - זה היה לפני הרבה זמן...). זכור לי שקניתי סטים של מטבעות "מ' שנים לישראל" מדוכן בנק ישראל. רק לי זה נדמה, או שבאמת ב-40 שנה למדינה היו יותר תערוכות ויותר מזכרות (מטבעות וכו') מאשר ביובל ה 50?

evilihi

New member
בהחלט!!!

לחמישים שנה לא עשו כמעט כלום!!!! ארבעים שנה היה הרבה יותר יפה ומכובד!! לא שזה חדש - לדוגמה בכל העולם הוציאו פחיות ובקבוקי קולה לכבוד האוליפיאדה...אבל לא פה..ככה גם היה ב2000 באולימפיאדת סידני... וכשפה משנים לוגו לבקבוק זה פעם באלף... לשאלתי למה בקבוקי פלסטיק ולא זכוכית התשובה המשתחצנת היתה "החלטה שיווקית" אכן, יש לנו עוד המון מה ללמוד!!

® רן

New member
פלסטיק וזכוכית

ה"החלטה השיווקית" היא בעיקר החלטה כלכלית, לדעתי. הפלסטיק זול מהזכוכית וקל ממנו - חוסך גם בעלות הייצור וגם בעלות ההובלה (אותה משאית יכולה לסחוב יותר סחורה). מצד שני, זכוכית ניתן למחזר או להתיך לחול, בעוד שפלסטיק לא מתכלה, קשה למחזור ופולט גזים רעילים כשהוא נשרף. במדינות נאורות משתמשים בזכוכית כי הממשלה, מטעמי איכות סביבה, מחייבת את היצרנים. אולי יום אחד הפוליטיקאים שלנו יוכלו להתפנות מהמצב הביטחוני, מהפיגועים, מהשביתות בנמלים, ומהראיונות עם אגם רודברג, לטובת חיקוק חוק בקבוקי זכוכית חובה, ובא לציון גואל.

evilihi

New member
LOL

מכוון לקטע של אגם רודברג... ובקשר לזכוכית - המשקה יותר טעים לשתיה כשזה מזכוכית...הפחית הכי גרועה מכל האופציות.. ואפרופו מחזור...למה לא מחזירים את הליטר וחצי? בגלל שזה עומס בשביל האוכלוסיה הדתית... מצד שני - הם יכלו להרוויח יופי כסף...

oren*

New member
קוקה-קולה ישראל מנותקת מקוקה-קולה

העולמית מבחינת הגדרות פרסום ולכן החברה בישראל לא מחוייבת ליישר קו עם אירועים ומבצעים המפורסמים על גבי מוצרי החברה ברחבי העולם (אתונה 2004 לדוגמא). בישראל העדיפו להשקיע את כל תקציב הפרסום בכפר המוזיקה בניצנים (ולא שזה רע - הרעיון הפרסומי של כפר המוזיקה זכה בפרסים ויתקיים גם במדינות אחרות בעולם) - לצערי זה בא על חשבון האולימפיאדה ויהיה מאוד קשה לאספנים ישראלים להשיג פריטים מדהימים כמו סידרת בקבוקי הזכוכית הסינית. בין לבין קיבלנו שתי סדרות אספנים של בקבוקי חצי ליטר רגיל ודיאט ומוצרים שונים של היורו 2004.

evilihi

New member
נכון

ד"א על איזה סדרת בקבוקים סינית אתה מדבר? של אתרי תיירות או של האולימפיאדה? אז נכון שיש בקבוקי פלסטיק ואפילו עטופים...אבל עדיין...

oren*

New member
של האולימפיאדה, אני מתכנן לרכוש

אותה ב-EBAY ברגע שתרד ההיסטריה מהתחרויות.

evilihi

New member
כבר ירדה ההסטריה

17$ עם שלושים משלוח אבל כששאלתי אותו כמה יעלה שיפינג של בקבוקים ריקים הוא שאל פתאום לאיפה..אמרתי לו ישראל...הוא הפציץ במחירים שלא נדע...והמחיר שהוא מציין באיביי הוא WORLDWIDE אז מה פתאום הוא שואל לאן.. בכל מקרה אני אחפש מישהו להחליף..כבר היה לי קטע עם איזה סיני ששיגע אותי בקשר לבקבוקים 4 חודשים..מצאתי לו אותם..כבר ארגנו טרייד..ואז הוא החליט שהוא מצא באיביי הונג קונג וניתק קשר... ממש נחמד מצידו.. אתה רוצה משהו מהבקבוקים שלי?

תמיר1991

New member
רן - לי יש את הסט הזה.

הוא עלה לי רק 12 ש"ח בדוכן סוחרים בירושלים... הביקוש כנראה עלה על ההיצע עשרות מונים.. תמיר.

אה! מה אתה עושה כאן?

חברה, שימו לב. תמיר בכל זאת רואה אותנו, אז לא להכניס מספרי טלפון להודעת...

למעלה