הטבות במס לגבר גרוש

sharonr

New member
הטבות במס לגבר גרוש

אבקש לדעת האם גבר גרוש זכאי להטבה כלשהי במס הכנסה. ד.א הילדים אינם בחזקתי.

PINIZ

New member
גרוש

מגיעות לך נקודות זכוי אם הינך משלם מזונות.

sharonr

New member
המשך לשאלה

ראשית תודה על התגובה המהירה ויש לי שאלה נוספת אני אשלם מזונות בגובה של 3240 שזה כ 60% מהשכר נטו שלי הוא כ 40% מהשכר ברוטו .כמה נקודות זכות אקבל וכמה זה יוצא במספרים תודה מראש

PINIZ

New member
מזונות למי?

1. מזונות עבור ילדים מזכים בנקודת זכוי לפי גובה ההשתתפות . 2. מזונות לגרושה מזכים בנקודת זכוי רק אם נישאת שנית. 3. גובה נקודת זכוי להיום הינה 170 שח לחודש.

sharonr

New member
המשך נתונים

אני משלם 3240ש"ח מזונות לילדים בלבד. בכמה נקודות זכות אזכה ומה הפרוצדורה האם צריך לגשת למס הכנסה עם ההסכם שנחתם אצל עו"ד או שמספיק להגיש את ההסכם בעבודה.

PINIZ

New member
לגשת למס הכנסה

פקיד השומה יתן לך לפי בקשתך אישור למעסיק לתת לך את נקודות הזיכוי בכל חודש במשכורת.

סטודנט_

New member
עוד הבהרה בבקשה

כל ההטבות הידועות מתיחסות לגבר גרוש שחזקה בילדים בידיו. במקרה שלנו הגבר לא מחזיק בילדים. אלא רק משלם מזונות לילדים ישירות לגרושתו. השאלה האם תשובתך מתיחסת למקרה זה ?? שוב תודה נ.ב. שוב בבקשה סימוכין מפורטים על סמך מה אתה קבעת את הדבר ובהתאם לאיזה חוק / תקנה / הוראה מגיעים לי הזכויות האלו

סטודנט_

New member
הבהרה - בבקשה

שלום רב שמחתי מאוד לראות את התשובה שלך חבר טוב שלי נמצא במצד דומה הוא פנה למס הכנסה בשאלה - האם ניתן להקל עליו - התשובה הייתה שלילית - אין מה לעשות - שלם מס כמובן שכל מה שהוא משלם למס הכנסה בסופו של דבר יורד מהילדים שלו - כי אז הם יקבלו פחות. אני קראתי את כל ההסברים שלך - אך חסר פרט אחד חשוב מה היא תקנה/ הוראת חוק/ חוזר מס הכנסה - עליהם אתה מסתמך בבקשה - מספר תאריך מקור - עם זה אפשר לפנות למס הכנסה. כידוע לך הפקידים לא ממש משתפים פעולה. ולא מענין אותם הבעיות שלך. רק אם אבוא ואדרוש לקבל את זכויותיי בהתאם לחוק מסוים אז יש סיכוי לקבל אותן. תודה מראש

למעלה