הטאו של התירואיד

הטאו של התירואיד

מדוע השיטה שנבחרת לאזן חולים היא העלת מינון האלטרוקסין באינטרוולים עד אשר מושג איזון ולא מתן מינון גבוה והפחתה הדרגתית. האם תופעות הלוואי של היפר גרועות בהרבה משל היפו? בתור חולה אני בהחלט מעדיף מצב של מאניה זמנית (ותחומה כמובן ) ולא דפרסיה (ואני רק משאיל את המושגים..) (ובמה המינון תלוי ,ברור לי שבמידת הנזק לבלוטה ,אבל האם משקל גוף הוא גורם קריטי (האם אני ארד במשקל או אעלה מה תהייה ההשפעה על המינון לטווח קצר וארוך ?) כמו כן האם גיל החולה ודרגת הפעילות שלו משפיעה על המינון? בתודה מראש איתי

זה קשור לפילפוסופיה סינית?

כן יש לך את השתובה בגשול. העיניין הוא לרוב תת פעילות אינו עיניין דחוף, לכן מתקנים אותו בצורה הדרגתית תוך נסיון לא ללכת overboard. נכון, פכילות יתר, גם כשהיא נגרמת ע"י טיפול יתר היא באופן פוטנציאלי מסוכנת.

הי איתי

צריך לזכור שפעילות יתר של הבלוטה יכולה להזיק לכמה מערכות בגוף למשל שמעתי שאפילו לעצמות נגרמת פגיעה (אוסטאופורוזיס) אני גם מעריכה (ומטופלת) את הרפואה האלטרנטיבית אבל דואגת להיות גם בקשר עם רופא המשפחה שלי ולעשות בדיקות דם ולבדוק את כל המערכות (הכבד ועוד)

רויטל , יש גם רופאות

סתם הערה לסדר. אני מקפידה להתשמש בלשון זכר ונקבה לגבי רופאים. חלף הזמן שהרפואה הייתה מונופול גברי. סטטיסטית יש היום מספר דומה של נשים וגברים ברפואה. ומהתבוננות במחזורים האחרונים של בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב (שם אני מלמדת), אני יכולה לומר בבטחה שעוד מעט יהיה רוב מוחלט של נשים. האמת היא שזה סימן מדאיג, כי זה אומר שגברים מתרחקים מהרפואה כי זה נחשב מקצוע לא רווחי מספיק.

למעלה