החתמה על ציוד

החתמה על ציוד

אני נמצא בבסיס, שמחולק למחלקות. כחלק מהנהלים, אדם אחד בכל מחלקה חתום על ציוד של אלפי שקלים. אני לא אפסנאי ואין לי שום מערכת מתאימה. אומרים לי להחתים אותם ידנית, אבל הטפסים טובים רק לשבועיים. ארבעת קודמי בתפקיד עלו על מת"שים של אלפי שקלים. הכל כדי שלשתי נגדות מהאפסנאות יהיה קל יותר. דיברתי עם מפקד היחידה ואפילו עם אל"מ מעליו, ולא קיבלתי מענה. שתי הנגדות לא מוכנות בשום אופן להחתים אף אחד פרט אלי על הציוד, כדי שהם לא יצטרכו להתעסק עם זה. כשלא הסכמתי לחתום על משהו, הם פשוט אמרו לקצין מסוים לגנוב ממני ציוד, והם כבר יחליפו לו לחדש.הדבר האחרון שנותר לי הוא לקבול, אבל אז אני גמור ביחידה.
האם מישהו יודע אם אין איזו פקודה בנושא ?
תודה

deathcaster

New member
תגובה

אמנם אני כבר כמה שנים טובות לא בצה"ל אבל כן הייתי בלוגיסטיקה.

אני לא מכיר "טפסים ידניים שטובים רק לשבועיים". אם זה טופס ידני בדמות 1008 או 1050, התוקף שלו הוא לחצי שנה.

"הכל כדי שלשתי נגדות מהאפסנאות יהיה קל יותר"- לא, זה לא בכדי שיהיה להם "קל יותר", הם מחויבות ע"פ הפקודות לעשות זאת וכן ע"פ פקודות הצבא ניתן לחייב אותך לחתום על ציוד שאתה אחראי עליו, לא רק ניתן, חובה. זה כמו שתיקח נשק מהנשקייה מבלי לחתום עליו. נשמע אבסורדי נכון? אז זה תקף לכל הציוד בצה"ל (למעט חלק מהציוד המתכלה).

אני הייתי חתום על ציוד בערך של מיליוני ש"ח.

תפוס אחריות על התפקיד שלך, תחתום על הציוד שאתה אחראי עליו. אתה פוחד להישפט על אובדן ציוד? (לא מת"ש... מת"ש זה משהו אחר, פחות מאלפי ש"ח) אז הנגדות צודקות, תחתים את האנשים שלך ידנית.

אתה יכול לקבול, אבל לא הבנתי על מה? איזה עוול נגרם לך שאתה חושב שזה מצדיק קבילה?

"האם מישהו יודע אם אין איזו פקודה בנושא ?"- פנה למשרד קצין הלוגיסטיקה, חייב להיות אצלו במשרד "הוראות קל"ר", חפש שם "נהלי שמירה על אפסניה" או משהו דומה.

בכל מקרה, ע"פ הגרסה שלך, אין לדעתי מקום לקבילה בנושא חתימה על ציוד.

לגבי: "הם פשוט אמרו לקצין מסוים לגנוב ממני ציוד, והם כבר יחליפו לו לחדש"- השאלה איך אתה מאמת את זה ואם כן, אז יש מקום לקבילה על "התנהגות לא הולמת" "הדרת חייל לדבר עבירה" ו"אי מילוי פקודות הצבא".
אבל עזוב קבילה, פנה לקצין הלוגיסטיקה ביחידתך, ספר לו על שהנגדות אמרו לקצין לגנוב, נראה מה יקרה.
תעדכן.

deathcaster

New member
אופס
חחח... תודה על התיקון

בדיוק קראתי לפני כמה דקות על עוד מקרה של הדרת נשים

sayar3

New member
זה לא נכון!כותב הפוסט צודק!

ט.1008 כוחו תקף עד 14 ימים.תוך 14 יום קיימת חובה להכניסו למערכת המדרג"ה ביחידה למען ניהול מלאי תקין.הפקודות פה לא משתמעות לשתי פנים.

ןלכותב הפוסט- אין פסול בכך שהחתימו אותך על ציוד יקר בשווי רב.עליך לממש את האחריות שניתנה לך ולנהל מעקב ורישום אחרי הציוד.
אבל- אם מקצועך הצבאי אינו אחד מאלו המכשירים ניהול מלאי מקצועי (כגון מש"ק לוגיסטיקה\מפ"ט וכיו"ב) עליך לפנות מיידית לקצין הלוגיסטיקה האחראי על כלל היחידה (קל"ח\קלאו"ג) ולהסביר לו את הנושא ושעצם ההחתמה סותרת את הפקודות.
לא פעם ישנם נגדים בצה"ל אשר מאוד "נוח להם" להחתים מסגרת אחת על כל הציוד ולתת להם לשבור את הראש-זה לא אומר שזה מותר ע"פ הפקודות.תפקיד נגד הלוגיסטיקה הוא להחתים במידת הצורך חייל חייל את כל היחידה אם נדרש.

באם הינך מוכשר מקצועית לנהל את המלאי-כל מה שנדרש ממך לעשות הוא לבקש מקצין הלוגיסטיקה ביחידה לפתוח לך משתמש במערכת מדרג"ה.וכך תנהל אתה את המלאי בצורה שוטפת.

deathcaster

New member
תגובה

אם כן.. המדרג"ה הכניסה חוקים חדשים

בזמני המדר"גה הייתה בשלב הטמעה, נחמד לראות שהיא הפכה לעובדה קיימת.

falcon1001

New member
בזמנו גם אני הייתי חתום על ציוד,

וזה נקרא "בעל מצאי" של המחלקה ואכן חתמתי וזאת לאחר שווידאתי שהציוד אכן קיים בפועל. לאחר מכן, החתמתי כל אחד ואחד אשר משתמש בציוד (אם אני זוכר נכון זה טופס 1008), ואז, האחריות נופלת על המשתמשים. אבל מחובתך לבדוק מדי פעם שהציוד לא נעלם.

deathcaster

New member
זה לא "מדי פעם"

לפחות בזמני, "חידוש חתימות" ובדיקת מצאי בפועל הייתה צריכה להתבצע כל חצי שנה. אני לא יודע מה הפקודות כיום.

למעלה