החתמה אינטרנטית וחרם על ערוץ 2

החתמה אינטרנטית וחרם על ערוץ 2

הגיע אלי עכשיו מייל לרשימת תפוצה בקשר להתארגנות החתמה אינטרנטית על עצומה בעקבות שידור הפרסומת של ג´ינס פוקס, וכן ארגון חרם צרכני על שידורי ערוץ 2 ביום ששי הבא. אני הולכת להפיץ את זה עכשיו בכל פורום רלוונטי.

shark3

New member
אם רק תסבירי לי למה אני אתמוך גם כן

אני זכר \ גבר \ סטרייט - ממוצע. כנראה נישגב מבינתי - או שבינתי אינה רמה דיו - מה רע בפרסומת של ג´ינס FOX. היא דווקא לטעמי דיי טובה, היא מכניסה אותך לשוק, אם המכנס לא יהיה יקר אולי אפילו אקנה זוג. אנא האירי את עיני. ברכות.

בוא אני אסביר לך ../images/Emo18.gif

לי אין בעיה עם פרסומות חושפניות, זו לא הנקודה בכלל. הנקודה היא שהפרסומת הזאת ממש מעודדת אלימות נגד נשים. ההתייחסות של הגבר לבובה (שמייצגת את בר-זוהר/את האישה), היא התייחסות אלימה. הוא מתייחס אליה כאל סמרטוט. היא בכלל לא נחשבת בעניו. הג´ינס (שזה לא יותר מחתיכת בד/סמרטוט) יותר נחשב ממנה. הוא לוקח את הג´ינס, ואותה הוא משליך כמו סמרטוט לרצפה. זה ממש זועק לשמיים, בחברה שבה כל שני וחמישי אישה נרצחת. זה מתחיל בדיוק מכאן, משטיפת המוח הזאת שמחחלת לאט אבל בטוח. איך אפשר שלא לראות את זה ??? צריך להיות ממש עיוור כדי לא לראות.

ואילו זו היתה רק פרסומת אחת כזאת

אפשר היה להחרים את המוצר ולנסות להמנע מהצפיה בפרסומת. אבל אנחנו מדברים על טרנד שלם, וערוץ 2 לא נוקט בשום צעדים משמעותיים בשביל להפסיק אותו. אז מעבר למחאה על זה שהם כאלה לא אכפתיים וחסרי אחריות, אני אישית הגעתי למצב שהחוויה של צפייה בערוץ 2 היא פשוט לא חוויה נעימה בשבילי. אם אני כל פעם צריכה לפחד מפרסומת אחרת, אז לא נותרת לי ברירה. הרי צפייה בטלויזיה אמורה להיות חוויה חיובית, לא? זה לא כמו תשלום מיסים או הליכה למילואים שאין ברירה, זה משהו שצריך לעשות. אם ערוץ 2 נכשל בתפקידו לספק לי את החוויה שאני מחפשת, יש לו הרבה אלטרנטיבות ולי אין חובה לצפות דווקא בו.

עוד משהו

השימוש בבובה הוא סימלי - לא סתם היא נעשתה בדמותה המדויקת של השחקנית! שים לב שהשחקנית עומדת חסרת אונים, צופה מהצד, (מאוד פאסיבית) בזמן שהבחור מפשיט את הבובה (אותה!), ומשליך אותה הצידה. העובדה ש"צינזרו" את השניה וחצי האחרונות לא משכיחה מזכרוני את המראה המזעזע של הבובה המוטלת על הקרקע, מופשטת מבגדיה. נראה כמו צילום של בחורה אחרי אונס ורצח - והדמיון לא מקרי!!! הבעיה היא שכנראה כל כך התרגלת לראות בהתייחסות כזו לנשים דבר נורמלי, ובגלל זה שום נורת אזהרה לא נדלקת אצלך. (התגובה ל- shark3 כמובן ולא לנועה לוין) - וזה הדבר שממחיש למה פרסומות כאלו כל כך מזיקות - הן לוקחות מצב אלים, שבו הגבר שולט באישה, והופכות אותו למצב "נורמלי", שכל צעיר וצעירה המעריצים את השחקנים בפרסומת ישמחו לאמץ... בעיני זה מזעזע. גם אני מתכוונת להחרים את ערוץ 2 ביום החרם האמור, ואף שלחתי דואל בעניין לנציב התלונות של ערוץ 2.

קיז

New member
קצת יותר מדי מתוחכם...

לפי ההודעה שלך אפשר לחשוב שמי שכתב את הפרסומת הזאת עשה את זה כדי להשפיל נשים. הניתוח שלך מתאים יותר לשיעור ספרות מאשר לפרסומת, שמנסה למכור מוצר. הפרסומת צריכה לגרום לך לזכור את המוצר. ונראה שזה עזר הפעם. יש פרסומות שיורדות גם על גברים כמו הפרסומת לאבקת כביסה שבה הגבר לא יכול יודע להפעיל מכונת כביסה.

וגם הפרסומות האלו מגעילות בעיניי

הפרסומאים סומכים על זה שלא תביני מה הם עושים. הם משתמשים בסטראוטיפים קיימים ומחזקים אותם, כי מה שמעניין אותם זה למכור. אין להם שמץ של אחריות חברתית.

ספיר ק

New member
אני לא פרסומאית, אבל

הפרסומת צריכה לגרום לי לזכור את המוצר? חשבתי שהיא צריכה לגרום לי לקנות את המוצר. זה שאני אזכור אותו יכול להשפיע (מבחינתם) לחיוב או לשלילה. אני יכולה לקנות אותו כוון שאני זוכרת אותו, אבל אני גם יכולה לזכור להחרים אותו.

רואים שלמדתי במגמה הספרותית... ../images/Emo8.gif

ואני עומדת על דעתי, שאין שום מקריות בפרסומת הזו, שהפרסומאים ידעו היטב מה הם עושים. הם בונים על הרעש וההמולה כמקדם מכירות, ומזלזלים בקהל היעד - הצעירים - שלא יבינו על מה כל הצעקות, ורק יתלהבו מכמה חתיכה יעל בר-זוהר וכמה מדליק איתן אורבך. מי שעשה את הפרסומת היה מודע היטב לדימויים שהשתמש בהם, ספרותיים או לא. וזה בדיוק מה שכל כך חמור - שאין כאן שום תמימות או חוסר כוונה לפגוע, אלא שימוש ציני בדימויים אלימים ושוביניסטים - כדי למכור עוד זוג מכנסיים.

יש פרסומת שיורדת על גבר אחד-הללויה

תחשבי על ההבט החמור יותר מגרסתך - הפרסומות לא "נועדו" להשפיל נשים אלא חוברו ובויימו מתוך תפיסה מוטמעת כ"כ בעייתית על נשים ומקומן במשחק, שאולי המחברים (וחמור מזה - המחברות) אפילו לא הבינו באיזה פוזיציה הם מציגים נשים.

ניתאי77

New member
התסריטאים שכתבו את זה מן הסתם

לא קמו בבוקר ואמרו לעצמם "נו, איך אני מדכא את מין הנשי היום? איך אני מקבע את חוסר השיוויוניות בין המינים היום?", אבל מה לעשות, שכמו שאלת ירח, אין להם שמץ של מודעות חברתית, והם יתחשבו בהרבה דברים שיעזרו לפרסומת להפוך למוכרת, אבל אין להם במחשבה את המחשבה על המסרים הסמויים שהם מעבירים בפרסומות, וחייבים לעורר את המודעות הזאת, ולכן גם אני אחרים את שידורי ערוץ 2. אני חושב שנכון שצריך להסתכל על דברים ופרסומות בתוך קונטקסט רחב יותר ולא רק בעדשה צרה של "קידום זכויות גברים-נשים", כי לדעתי לפעמים יש מקום להומור, אבל יש הרבה מאד פרסומות בערוץ 2 שמנציחות את חוסר השיוויון בין המינים )אם כי יש לפעמים גם כאלה יותר שוויוניות - לדוגמא הפרסומת של "סופר-אקשן", ולדעתי צריך גם לציין אותם(, והפרסומת של FOX היא גם משפילה נשים )קשה לי לשכוח את תמונת הבובה המוטלת כשיא-אולי לא השיא המכוון, אבל השיא של הפרסומת( ומרמזת על אלימות, וצריך להראות שזה לא מקובל על הצופים שלהם. זה בנוסף לכתיבת מכתבים למשרד הפירסום עצמו.

אפשר גם אפשר להתיחס למין בהומור

אבל אין שום דבר הומוריסטי בהטרדה/תקיפה מינית. זה בדיוק מה שהמפרסמים מסרבים לקלוט. הם חושבים שהבעיה שלנו היא עם הפרובוקטיביות או המיניות המוחצנת, ולפחות במקרה שלי אין לי שום בעיה עם זה. אבל כמו שאונס זה לא סקס אגרסיבי אלא פשע אלים, גם הטרדה מינית זה לא סקס פרובוקטיבי אלא שוב, אקט אלים שמקורו בכלל בצורך של התוקף להרגיש שולט ולא בחוסר היכולת שלו לא לעשות סקס במשך שתי דקות רצופות.

משרד הפרסום האחראי לפרסומת

משרד הפרסום "זרמון גולדמן" אחראי לקמפיין הזה. בכל מקרה, אני לא חושב שיש טעם לפזר את המאבק לכל כך הרבה מוקדים. צריך להתרכז בערוץ 2. תאמיני לי, מהכרותי הרבה עם נושא הפרסום, שמלחמה בהם רק תיתן להם נקודות (לפחות על פי תפיסתם). חוץ מזה, לקוחות של משרדי פרסום הם לקוחות עסקיים ולא לקוחות פרטיים, אז איך בדיוק אנחנו כאנשים פרטיים יכולים להחרים אותם ? מה שאני יכול להבטיח לך - פורטל בסט שופינג לא יהיה לקוח שלהם...

אני מסכימה לחלוטין עם אמיר !!!

המאבק צריך להתרכז בערוצי השידור של הפרסומות (במקרה זה ערוץ 2) ובכדאיות הכלכלית של שידור סוג כזה של פרסומות ולפגוע ישירות בכיס. נו-נו-נו למשרדי פרסום לא יעזור. הורדת רייטינג - בייחוד אם ניתן לה פומבי - כן תעזור. כי לפי הרייטינג נקבע מחירה של דקת פרסום וככל שיהיה ברור שהרייטינג נמוך יותר כך תפגענה ההכנסות של הרשות השניה מאותן פרסומות ותעלה המוטיבציה הכלכלית לשינוי. מקום נוסף לאותו מאבק הוא הפגיעה בכיס המפרסמות, שהן החברות שמזמינות את קמפיין הפרסום, ע"י חרם צרכנים על המוצרים עצמם.

למה אין לך בעיה עם פרסומות חושפניות

??? לי דווקא יש בעיה גדולה מאוד. מי שמתיר שישתמשו בגוף של אשה וברמזים מיניים כדי לשכנע אנשים לקנות משהו, שלא יתפםלא אחר כך שהפרסומות הולכות צעד אחד יותר ממה שהוא חשב. פרסומות שמראות שאשה היא חפץ/אובייקט מיני, סוללות את הדרך המהירה לפרסומות שמראות שאשה היא חפץ אחר - סמרטוט למשל.

aaa123

Member
הפרשנות שלך לא נכונה

שימוש בגוף של אדם וברמזים מינים כדי למכור עדיין לא הופך את האדם לחפץ. חפץ הוא דבר שאין לו רצון עצמי. פרסומות שמציגות נשים כפסיביות ונשלטות על ידי גברים הן פרסומות פוגעות בעיני, אבל איני מסכים עם הכלל שפרסומת שחושפת אברי גוף של אשה או גבר היא בהכרח פרסומת פוגעת. חוץ מזה יש כלל של תפסת מרובה לא תפסת,ועדיף להאבק למען מטרה קטנה יותר שיותר מוסכמת ולא למען מטרה גדולה יותר שתעורר יותר התנגדות.

Boojie

New member
שמתם לב שזה טרנד לאחרונה?

זה ששותה את המיץ של ג´אמפ ושוכח מהבחורה, זה שהפלאפון שלו מצלצל והוא מעיף לרצפה את האשה שהוא רוקד איתה... "נשים זה זבל, אובייקט זניח וראוי להשלכה. המוצר שלנו הרבה יותר מעניין אותך."

פירות ראשונים ללחץ הציבורי על ערוץ

בעקבות הלחץ הציבורי על ערוץ 2, הפרסומת על ג´ינס פוקס לא תשודר לפני השעה 22:00. עם זאת אסור לנו להפסיק כאן את המאבק, כי זה בהחלט מעט מדי ומאוחר מדי. אני מזמין את כולם להשתתף במאבק הציבורי שאנחנו מארגנים במסגרת פורטל בסט שופינג. אמיר.

למעלה