החתמה אינטרנטית וחרם על ערוץ 2

טל קר

New member
אתה יכול לומר זאת שוב. זה אכן מעט

מדי. הבעיה בפרסומת זה לא "האוירה המינית" ולא "הרמיזות המיניות" אלא האלימות המינית. וזה לא ישתנה גם אחרי השעה עשר.

אם "זכית" רק עכשיו אז באמת זכית...

זכית, כי לפחות נחסך ממך הקטע המזעזע ביותר של הפרסומת, שבו המצלמה מתמקדת בקורבן (בבובה) הזרוקה מופשטת על הרצפה. זכית, כי בעקבות המאבק לפחות הקטע הזה צונזר בינתיים.

בהחלט! מסכים לכל מילה שלך, ולכן...

ולכן אסור להפסיק כאן. אסור לשכוח שעכשיו הם ממתינים לראות האם ה"סוכריה" הזאת תשתיק את הציבור או לא ? לכן עלינו להמשיך ולפעול. אני רוצה להסביר מעט את עמדתי, מדוע הלחץ הציבורי צריך להיות מופנה כלפי ערוץ 2 ולא כלפי "פוקס" או כלפי משרד הפרסום העומד מאחורי התשדיר. כמי שמתמצא בענף השיווק והפרסום, "הראש האסטרטגי" של המפרסמים עובד לגמרי בכיוונים אחרים מהראש "הרגיל" שלנו. הגישה שלהם היא שככל שהפרסומת תעורר יותר גלים, כך ייטב. הגישה שלהם היא שבסופו של דבר אף אחד לא יזכור את הפרסומת השערורייתית, אלא מה שישאר בתודעת הציבור זה שם המותג "פוקס". בין אם הגישה שלהם נכונה מבחינה שיווקית ובין אם לאו, אני לא מעוניין לשחק לידיים שלהם. לעומתם התקשורת פועלת בראש לגמרי אחר, אותם מעניין שיקול אחד בלבד - רייטינג ! אם הם יחשבו שזה פוגע להם ברייטינג, הם יתקפלו, ואם לא - הם ימשיכו לפרסם כל דבר תמורת בצע כסף. עובדה, שהלחץ הציבורי עד כה לא עשה שום רושם על פוקס, והם לא שינו או הורידו מיוזמתם את הפרסומת. לעומת זאת, הלחץ על ערוץ 2 עושה את שלו: פעם אחת הם צנזרו את סיום הפרסומת שבו המצלמה מתמקדת בבובה השוכבת על הרצפה, והיום הם הוסיפו גם את ההגבלה של השעה 22:00. אחרי ה"סוכריה" הראשונה (צנזור הקטע המסיים של התשדיר), הם המתינו עוד כמה ימים לראות האם זה יספיק בכדי להרגיע את הציבור. כשהם ראו שזה לא עזר והמחאה נמשכת ואף גוברת, הם נתנו לנו היום עוד "סוכריה". לכן אסור לנו בשום פנים להרפות מהמאבק בערוץ 2.

הנה נוסח של מכתב שכתבתי

בכוונה לשלוח לערוץ 2. אתם מוזמנים להשתמש בו או לעשות עליו וריאציות. לכבוד הנהלת ערוץ 2 הנדון: פרסומות א.ג.נ, איני נמנית על האנשים המעבירים ערוץ בזמן היציאה לפרסומות. נהפוך הוא, אני נמנית על אלה הנהנים מפרסומת עשויה היטב כמעט כשם שהם נהנים מהשידור עצמו. אולם לאחרונה, מאז השתלטה על עולם הפרסום האופנה המבחילה של שימוש באימאז´ים של הטרדה ותקיפה מינית למטרת מכירת מוצרים, הפכה הצפייה בערוצכם לחוויה מטרידה. אילו היה המדובר בפרסומת בודדת, הייתי עושה כמיטב יכולתי שלא להיתקל בה ומחרימה את המוצר. אך כיוון שמדובר במספר לא מבוטל של פרסומות כאלו, החלטתי להחרים את ערוצכם; לא רק מתוך מחאה על מה שבעיניי הוא תצוגה של חוסר אחריות ואכפתיות מצדכם, אלא גם ובעיקר מכיוון שאני צופה בטלוויזיה בשביל להנות, לא להתענות, וזו אינה החוויה שערוצכם מספק לי כרגע. בברכה, אלת הירח

הכתובת למשלוח תלונות לערוץ 2

כתובת למשלוח תלונות לערוץ 2: [email protected] ככל שתשלחו יותר, כן ייטב ! אם האי.מייל שלהם יקרוס מהעומס - הם לא יוכלו להתעלם מאיתנו. בנוסף, אל תשכחו לחתום על העצומה. למכתב חתום על ידי אלפי אנשים יש אפקט עצום.

שלחתי כבר תלונות לנציב

הפעם אני רוצה כתובת למשלוח מכתב - לא אימייל - להנהלה, ולא לנציב. ידוע לך איפה אני יכולה להשיג אותה?

לא צריכה להיות בעיה להגיע למידע הזה

אני משוכנע שאת יכולה למצוא את הכתובת בדפי זהב / ספר טלפונים או ב- 144. אנחנו, כחברת אינטרנט פועלים בעיקר באמצעות האינטרנט. היחידים שאנחנו פונים אליהם גם בפקס הם העיתונאים.

אופס, שחכתי שיש אינטרנט... ../images/Emo8.gif

שכחתי עוד אמצעי שאפשר למצוא בו את המידע שאת מבקשת... האינטרנט. אז הנה הפרטים שביקשת: הנהלת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו רחוב כנפי נשרים 5 גבעת שאול ת.ד. 34122 ירושלים 95464 טל. 02-6556222 והאימייל של הדוברת: [email protected] לפרטים נוספים: אתר הערוץ השני עוד יחשבו שאני עושה להם פרסומת

ניתאי77

New member
מעבר לזה

הבעייה ה"חינוכית לא נגמרת כאן-הילדים שלנו גדלים ולומדים מהמבוגרים דברים, ונכון שמהפרסומת הזאת באופן ישיר הם לא ילמדו, אבל פרסומות כאלה ימשיכו להשפיע על התודעה של המבוגרים, שמחנכים את הילדים, ואז אותם מסרים עוברים בעקיפין, וזה לא פחות בעייה

tookmy

New member
אלימות נגד נשים מותרת אחרי 22:00?!

האמת, יום אחד, לפני כשנה, פתחתי את העיתון לראות איזה סרטים יש בערוץ הסרטים ובערוץ 2 מאוחר בלילה והבנתי מאיפה אנשים מקבלים את הרעיונות שלהם במצציאות, לא היה שם סרט אחד שלא היה מאד אלים כבר לפי התיאור של גבר שעוקב אחרי אישה ורוצח אותה, רוצח סידרתי שמטיל חיתיתו על כל העיר, איש שרוצח אתאישתו וכו´ וכו´. על סרטים שיש בהם קצת יותר מדי סקס, גם אם הוא סקס לא אלים, יש מיד כתובית שהוא לא מתאים לילדים. בעיני פאוור רינג´רס הרבה יותר לא מתאים מעירום שאין בו אלימות.

אמת אמרת

ולכן העצומה שאנחנו מחתימים לא נוגעת רק לפוקס, אלא קוראת להפסקת השידורים מעודדי האלימות. בואו חתמו, כדי שנוכל להראות לערוץ השני וליתר הערוצים את כוחנו הרב כציבור. לא ניתן להם להמשיך ולשחק בנו על פי הכללים שלהם. עליהם לזכור שאנחנו הלקוחות שלהם ולא להפך, ואם הם לא יתייחסו אלינו בכבוד הראוי הם יאבדו לקוחות. אם הם יקבלו עצומה כזאת, חתומה ע"י 100,000 אנשים הם לא יוכלו עוד להתעלם.

עדכון אחרון

ברגעים אלה המאבק הציבורי פורסם ב- ICE. (ICE הוא עיתון אינטרנטי מקצועי בתחום השיווק-פרסום, עיתון מאוד פופולרי ומצליח ברשת). להלן קישור למבזק: חרם צרכני על ערוץ 2 אולם מאחר והעיתון הוא למנויים בלבד, אז מי שלא מנוי לא יוכל לראות את הידיעה עצמה. אז לטובת הלא מנויים, להלן נוסח ההודעה: קריאה לחרם צרכני על ערוץ 2 בגלל הפרסומת של ג`ינס Fox מאת: בילי ברואריס ושלומי מינץ זמן עדכון:30/9/01 (19:39) אתר הצרכנות `בסט שופינג` העלה בסוף השבוע מאמר, הקורא ל`חרם צרכני` על ערוץ 2, שיתבטא באי צפייה בשידורי הערוץ ב5- באוקטובר בגלל שידור הפרסומת של ג`ינס פוקס עם יעל בר-זוהר. המאמר קורא לכל הציבור להצטרף לחרם בגלל העובדה שהפרסומת, לטענתם, מעודדת אלימות ופגיעה בנשים. סרטון הפרסומת של ג`ינס פוקס מושך ביקורת ציבורית מאז שעלה לשידור. בסרטון נראה בחור מפשיט בפיו את מכנסיה של בובה בדמות יעל בר-זוהר, כאשר בר-זוהר עצמה מתבוננת בו; הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו דרשה לפני כשבועיים ממשרד הפרסום של פוקס, זרמון-גולדמן, לצנזר חלקים גדולים מהסרטון - ולאחר דין ודברים הסתפקה בחיתוך הקטע האחרון, שבו הבובה בדמות בר-זוהר מושלכת ללא מכנסיים על המדרכה. היום החליטה הרשות השנייה גם להגביל את שעת שידור הסרטון, מ22.00- בלבד. דוברת הרשות, נחמה דאור, אמרה לאייס כי הסרטון כבר צונזר חלקית לדרישתה אבל בימים האחרונים הגיעו פניות רבות מהציבור, בטענה עיקרית כי הפרסומת אינה מתאימה לצפייה לילדים. "אנחנו חושבים שההגבלות עונות בצורה די טובה לתלונות שאנחנו קיבלנו", אמרה דאור, "אנחנו לא רואים עידוד לפגיעה בנשים ואלימות, אם נתרשם שיש פגיעה כזו עקב פניות הציבור, נגיב בהתאם". על הקריאה לחרם אמרה דוברת הרשות: "חרם צרכני הוא תגובה של הציבור, אולם פעולות הרשות לא נקבעות בעקבות חרם כזה או אחר". אילון זרמון, מבעלי משרד הפרסום זרמון-גולדמן, אמר לאייס לפני שבועיים כי "הסכמנו לעדן את הפרסומת במקצת ולהסיר את סצינת הבובה העירומה. הסרט לא מראה שום דבר גס או אסור והפרובוקציה היא רק בראש". במאמר שכתב אמיר הייטנר, מנכ"ל חברת סטארט פוינט מפעילת אתר הצרכנות בסט שופינג, נכתב: "בכל יום מוקרנים בערוצי הטלוויזיה השונים סרטים, סדרות ופרסומות המעודדים אלימות בכלל ואלימות מינית נגד נשים בפרט. שטיפת המוח מחלחלת למוחות מעוותים שבקרבנו ואת התוצאות הרות האסון אנחנו שומעים אחר כך בחדשות". הייטנר אמר לאייס כי "נקודת המפתח היא לא אם תהיה לחרם הצרכני היענות או לא, אלא איזה הד ציבורי המאבק יעורר ומה יהיו השלכותיו לאורך זמן. אנחנו לא מסתפקים בפרסום הכתבה בפורטל, אלא עוסקים בהפצת המאבק לציבור הרחב. מידע אודות החרם מופץ באינטרנט הישראלי בדואר אלקטרוני ובפורומים, ואמור להתפרסם באתרים נוספים".

ציפי ג

New member
ומה עם יעל בר זוהר?

האם היא, כאשה, לא מרגישה מושפלת כאשר מציגים אותה כבובה? היא קבלה את התסריט, והיתה צריכה לדחות את ההזמנה להופיע בסרטון כזה. כסף יעוור עיני פקחים.

למעלה