החתיכה החסרה

הדסהדס

New member
החתיכה החסרה

לפני כחודש נרשמתי לסדנת הורות. מדובר בקבוצה שמתגבשת בחסות פרוייקט קהילתי - קבוצה עם מנחה שעברה הכשרה במכון אדלר. בעצם זה לא העניין כאן. העניין הוא שמהרגע הראשון לא הרגשתי שם בנוח. מהרגע הראשון הבנתי שכולם שם נשואים. ורק אני במעמד של משפחה חד-הורית. מהמפגש הראשון ראיתי שכולם שם נחמדים. כולם אמפתיים וקשובים. אבל אני עצורה. לא מסוגלת לדבר. מתקשה להעלות את הקשיים שאני חווה בפני הקבוצה. לפעמים המנחה שואלת שאלה ועושה סבב של תשובות. כשמגיע תורי אני מאוד נלחצת ומשתדלת לענות מאוד בקצרה, מחכה כבר לסיים ושיעברו למשתתף הבא. אני יוצאת מהסדנא כל פעם עם תחושת פספוס. עם תחושה שאולי אם הייתי בקבוצה קצת אחרת הייתי מרגישה בנוח. אני מניחה שזאת התחושה שלי בלבד, אבל נראה לי שאף אחד שם לא יוכל להבין את מה שאני עוברת. ברור שכל אחד מגיע לשם עם קושי, ושיש קשיים שמשותפים לכל סוגי המשפחות, אבל הסדנא הזאת רק מעצימה את הבדידות שאני מרגישה. ואתמול...אתמול המנחה שאלה איזו תחושה יהיה לזר שיכנס לבית שלכם - מה הוא ירגיש ברגע הראשון. התחיל סבב התשובות. אחת אמרה שאצלה יש תחושת משפחתיות. השנייה - כאוס מאורגן. השלישית - אווירה נינוחה ושלווה. וכל הזמן הזה אני יושבת וחושבת לעצמי "מה מרגישים כשנכנסים לבית שלי?" שקט. אבל לאחרונה - שקט של בדידות. לפעמים מתיחות. לפעמים שלווה. לא הצלחתי להתחבר לאף תשובה אחרת מבין המשתתפים. כשהגיע תורי אמרתי שאצלי יש כל הזמן תחושה שהבית מנסה להתארגן מחדש. לא מבחינת סדר - הבית שלי מסודר. אלא מבחינת בית שמחפש כיוון. בית שחסר בו משהו. אני מניחה שהבית משקף אותי. פגישה רביעית של סדנת הורות. החלטתי שאני יותר לא חוזרת לשם.

יש סדנאות גם למשפחות חד הוריות...

והדבר הכי חשוב שלמדתי שם.... שהכל בידיים שלך - אין לך יותר את מי להאשים אז ככה אני גם מנהלת את הבית... בשביל סדר את חייבת קודם להיות מסודרת עם עצמך.שאצלך מסודר הבית מסתדר באופן אוטומטי. בשביל רוגע את חייבת קודם להיות רגועה בעצמך - כשאת רגועה הבית רגוע באופן אוטומטי. וזה לא קסם.. זה פשוט ככה בהצלחה

הדסהדס

New member
תודה!

את כל כך צודקת - זה עוד משהו שאמתי בסדנא אתמול - כשאני רגועה הבית רגוע, כשאני מתוחה - יש בבית תחושת מתח. הבעיה בלהיות הורה יחיד היא שאין מי שיאזן אותך. ומצד שני, גם בתור נשואה לא היה מי שיאזן אותי...כך שבמקרה שלי הגירושין לא ממש שינו את העניין הזה.

Rinattt

New member
בשביל להרגיש שייכת...

את צריכה להיות שלמה עם עצמך... עם ההחלטה שלך... גם את כמוהם... בעלת משפחה... נכון שלך אין בעל... אבל בעל לא עושה את המשפחה לשלמה... אם היה היית נשארת איתו, לא? כשנכנסים אלייך הביתה וחשים במתיחות ושקט ושל התארגנות מחדש... בהחלט כמו שרשמת, שזה משקף אותך, את הרגשתך... מקווה שתמצאי את שלוותך... ואת הבדידות תמלאי... ולאו דווקא ע"י בן זוג.

הדסהדס

New member
רינת...

אני מאוד שלמה עם עצמי. שלמה עם הגירושין. הרבה יותר טוב לי מאז. שאלתי היום חברה טובה מה היא מרגישה כשהיא נכנסת לבית שלי - והתגובה שלה: "שלווה". אני מצליחה למלא את הבדידות שלי, הבעיה היא שזה בעיקר ע"י עבודה (מזל שאני אוהבת את מה שאני עושה). היתה לי זוגיות בשנה האחרונה שנגמרה לא מזמן - אני מניחה שזה מעצים מאוד את הבדידות כרגע. והסדנא בהחלט לא עוזר.

שלגיה 13

New member
הדבר הטוב שיצא מזה...

זה שעכשיו את יודעת מה חסר, ואת צודקת שהבית משקף אותנו. אם הלכת לסדנא זו סימן שהכיוון שלך זה להצליח!!!!! ותחשבי איך את יוצרת בבית אווירה שמיוחדת לך ולילדיך. והדבר הכי חשוב זה אל תזניחי את עצמך, תעשי למען עצמך כי את עמוד התווך, וגם כשיהיה לך בן זוג את תהיי עמוד התווך. ממליצה לך לקרוא על תורת הפאנג שוואי בהקשר של הבית, פשוט תענוג כמה זה יכול לעזור. בהצלחה שלגיה.

my sunshine

New member
../images/Emo24.gif קודם כל

מגיע לך כי את אם שהחליטה שהיא רוצה ללמוד עוד ועוד ולכן הלכת לסדנה. אך יש סדנאות שמתאימות במיוחד למשפחות חד הוריות והמנחה היתה צריכה לומר לך זאת ולא להסכים לרשום אותך לקבוצה לא מתאימה. אצלנו במרכז ערכנו במשך שנתיים רצופות סדנאות כאלה בשיתוף מכון אדלר. סביר להניח שגם באזורך יש.

הדסהדס

New member
סדנאות לחד הוריות...

במפגש המקדים שנערך לפני שהסדנא התחילה שאלתי לגבי קבוצה של משפחות חד הוריות. המנחה אמרה שיש קבוצה כזאת, אבל מכיוון שמדובר בקבוצה שנערכת באחת מהשכונות הכי נחשלות בעירי, היא אמרה שלדעתה לא אשתלב בקבוצה וייעצה לי מאוד להמשיך עם הקבוצה הנוכחית. שבוע הבא אנסה לאתר כאן קבוצה שמתאימה לי יותר, כי אני באמת רוצה ללמוד.

חנתי

New member
על פי תורת המשחקים...

את בעצם נתקלת בקשיים שהם המקבילה של הקשיים היומיומיים של כל מי שלא נשוי. יכול להיות שלא כל מי שנשוי הוא חריג? על פי תורת המשחקים לדעתי זו ההתמודדות האמיתית מול "החריגות" שתוך כמה שנים תהפוך לנורמה, ואנחנו הזאן דארקים מובילים וכל מי שמוביל מהלך שהוא לא נורמה צריך להתמודד, כי זה קצת ללכת נגד הזרם... אם את יכולה, קחי במקביל לסדנא הזו שהיא יכולה להוות בעיקר התעמלות לרגשות שלך, יעוץ שילווה אותך בהתמודדות מול כולם ולא שהם נגדך, בכלל לא... אלא את צריכה לבנות את השלם שלך, רק אז את תהיי מאורגנת. זה לא קל אבל אפשרי וגם לא קורה ביום אחד. זה תהליך התמודדות מול השינוי ומול האחר. את חד הורים הן מבחירה או שלא וזו העובדה שאת צריכה ללמוד לחיות איתה בשלום לבינתיים עד שיבוא השינוי הבא, אם יבוא. ההצעה להתצטרף לסדנא שיותר מתאימה לסטטוס שלך יכולה להיות פתרון, אבל אז את לא ממש מתמודדת, כי כשאת יוצאת לחיים את שוב תצטרכי להתמודד בדיוק מול אותה סיטואציה (התמודדות פחות חזיתית אולי, אבל...), הן בגן הילדים, בבית ספר, בטיול וכו'...

הדסהדס

New member
סליחה על הבורות, אבל

אני לא מכירה את תורת המשחקים... מה שכן, ממחר בבוקר אתחיל בתהליך של בניית השלם שלי (בקיצור, קבעתי פגישה אצל פסיכולוגית...תאחל לי בהצלחה). חייבת לציין שאני לא מרגישה חריגה ביום יום. רק עצובה.

deena

New member
הייתי בסדנת הורות

לפני כמה שנים- שהיתה מיועדת למשפחות חד הוריות. לצערי, אף פעם לא נגעו בכלל שכל מה שהיה קשור ל'ניהול' משפחה חד הורית- דובר רק על משפחות 'רגילות'. למדתי מזה המון בכל מקרה, והצלחתי מדי פעם לשייך מה שנאמר לגבי משפחה רגילה, למשפחה שלי. מציעה שתפני בבקשה ללשכת הרווחה בעיר בו את גרה- ותשאלי אם יש מחלקה שמטפלת במפשחות חד הוריות, ואם יש כוונה להקים סדנא שכזו. בראשלצ זה קיים. ברחובות יש מחלקה שלמה להדרכה הורית, מאוד מוצלחת, גם שייכת לעיריה-לשכת רווחה. אני יודעת שהקתדרה העממית מקיימת סדנאות הורות - יתכן שאם תפני ותבקשי שיפתחו קבוצה מיוחדת לחד הוריים, יפתחו. אולי יש עוד אנשים כמוך שמחכים שתהיה קבוצה שכזו, שווה נסיון.

הדסהדס

New member
תודה ../images/Emo20.gif

אני לא חושבת שבסדנא לחד הוריות יעלו קשיים כל כך שונים מאלה שחווים במשפחות "רגילות". הציפייה שלי היא שבקבוצה של חד הוריות לא אחשוש לדבר על האקס שלי. לא ארגיש שונה כשאתאר את הבית שלי. לא אהסס לומר "כל שבת שנייה", וכו'. אני מרגישה (ואולי זאת רק ההרגשה שלי) שכשאני מדברת שם מסתכלים עלי בצורה משונה. חלקם סקרנים (ואנחנו יודעים למה), חלקם מרחמים, חלקם ממש לא מבינים. בקיצור, המטרה שלי היא ללמוד. וכבר התחלתי ליישם חלק מהדברים שלמדתי שם. אבל אני מעדיפה לא לדבר שם - לבוא בתור צופה בלבד. כי ככה אני מרגישה. אנסה לדבר עם הרווחה אחרי החגים - אולי משם תבוא הישועה...

ערסlight

New member
החתיכה החסרה

לדעתי, את מוותרת לעצמך. מתוך קריאת הדברים, דווקא סדנה טובה חייבת להעלות את הדברים החשובים. סדנה טובה מתוך שהיא אמורה לחולל הבדל, בהגדרה אינה אמורה להיות "כיף". תחושת בדידות זה משהו שהבאת איתך מהבית. גם את תחושת הניכור. זאת ההזדמנות להתמודד עם הדברים. לוותר זה לשמר את מה שכבר יש.

חנתי

New member
../images/Emo45.gif

רוצה רק להוסיף עניין חשוב - אל תשכחי מה היתה מטרתך הראשונית כשהלכת לסדנא, תתמקדי עם מה שיש לך ובך וזה יספיק די והותר.

הדסהדס

New member
אתה צודק.

אני מוותרת לעצמי. נכנעת. מרימה ידיים. אני כנראה עדיין לא מוכנה לזה.

cookie13

New member
אני מרגישה דווקא ההפך!!

כשיושבים קבוצה של הורים, במסגרות שונות (אסיפת הורים, חוג הורים וכו') אני מרגישה ממש חזקה לעומתם! מרימה היום את הראש ואומרת בגאווה שלמרות שאין לנו דמות של אבא נוכחית בבית, אנחנו חזקות, מסתדרות, נהנות ומחייכות. ובאמת מרגישה ככה...

למעלה