החשק לסיגריה

B o o o o M

New member
החשק לסיגריה

שלום לכולם... שמתי לב שהחשק שלי לסיגריות הוא פסיכולוגי לגמריי יש זמנים שפשוט נוח לי לעשן בהם... עכשיו למשל היה לי צינון קל והייתי בבית 4 ימים, לא חשבתי בכלל על הסיגריה, לא נכנסי לדיכאון לא כלום (בחודשים האחרונים הפחתתי ועישנתי רק כ-7 סיגריות ליום) וכבר חשבתי לעצמי הינה, 4 ימים לא עישנתי זה אחלה התחלה אחלה פור... אבל מה אני פשוט רוצה לעשן... לא כי אני בלחץ, ולא כי אני מרגישה שהגוף שלי דורש (מה שהיה פעם כשנגמלתי ל60 יום ככה וחזרתי) בכל אופן אני כבר לא יודעת מה לחשוב- אני רוצה לעשן !!! איך לעזאזל אני מפסיקה לרצות ?! לעשן? למה זה "כיף" לי כל כך?
תודה לעונים

טרף טרף

New member
גם אני מעשן,אבל קצת

אני בגיל 10 פעם ראשונה עישנתי, אח"כ שוב בגיל 16 לשנה ומשהו ואח"כ שוב בצבא, ואף פעם לא הגעתי לקופסא ביום. כיום אני מעשן רק כמה סיגריות בשבוע או סיגריה ליום, עובדה שאפשר לא להתמכר ולקחת את זה בפרופורציות, אבל לפי מה שקראתי כאן אולי יש אנשים שעדיף להם לא לעשן בכלל כי אחרת יגררו מהר לקופסא/חצי קופסא ליום. מה שאני מציע לך, זה לעשות כמוני, לקנות סיגריה בודדת פעם ביום ולא יותר מזה, או אפילו פחות ואז כל פעם שיבוא לך לעשן תדעי שתעשני עוד כמה שעות ורק נשאר לך עוד קצת לחכות, אח"כ תחכי עוד שעה וכו'

B o o o o M

New member
זה מה שאני עושה תמיד

עדיין אבל זה מצטבר גם אם אני אעשן 3 ביום... לא? התחלתי בכיתה ז' בגיל 12, הייתי מעשנת 2 קופסאות ביום בכיתה ח', (14) בכיתה י' (16) הפחתתי למשהו כמו 8 סיגריות ביום (+הייתי עושה לעצמי ימים ללא עישון- שישי\שבת) בתחילת כיתה י"א (עדיין 16) הפסקתי ל60 יום אח"כ נסעתי לחול" ובעקבות זה חזרתי (17) ומעשנת גם משהו כמו 5-8 סיגריות ליום, עם הפסקות בלי סיגריות בכלל לפעמים. האם זה בסדר לעשן מידי פעם כל עוד זה לא קופסא וחצי ביום ?

טרף טרף

New member
מה ז"א זה מצטבר?

אפשר להפחית בהדרגה עד שמגיעים למצב שלא צריך לעשן בכלל ועושים את זה רק בשביל הכיף. את מחליטה בשבילך מה בסדר ומה לא בסדר. פשוט בעיני כל עוד אני לא שייך לשני העשירונים העליונים אז תמיד עניין ההוצאה הכספית על הסיגריות הוא מאוד משמעותי ומגיע תוך כמה שנים לסכומים מאוד גבוהים, לכן זה נראה לי "לא בסדר" וטיפשי להוציא כ"כ הרבה כסף על דבר כזה, בעיני זה כמו להפסיד את הכסף בהימורים לאנשי העולם התחתון, אך כל עוד אני מעשן רק סיגריה ליום וגם זה לא תמיד אז זה לא משמעותי. בעיני ההוצאה הכספית על הסיגריות יותר מבעית הבריאות ושאר הדברים, הבאתי לכאן קישור בהודעה קודמת שעושה חישוב כמה עולה לך לעשן.

eyalbd

New member
טעות!

אדם שעישן שתי קופסאות ביום לא יכול להפחית ולרדת למצב שיכול לעשן סיגריה פה סיגריה שם. מי שעישן כמות כזו, הפסיק וידליק סיגריה - יחזור מהר מאד לשתי קופסאות. זהו חוק ההתמכרות והוא לא המצאה שלי אלא עובדות ידועות ובדוקות.

טרף טרף

New member
בסדר,אני דיברתי על עצמי

ועל עוד מקרה שאני מכיר, אבא של חבר, שעישן במשך 30 שנה 2 קופסאות ביום, ולפני חודש בערך, הפסיק לעשן וקונה רק סיגריות בודדות פעם ביום, נראה עד כמה זמן הוא יחזיק מעמד בזה לפני שיחזור לעשן שוב 2 קופסאות.

למעלה