החשמלאי שם לי

asher40

New member
קרא שוב את שקראת...

בבניה חדשה דורשת חח"י הפרדה בין מפסקים!!! כך קורה בטסטים וזאת עובדה. לא כך בשיפוץ מבנה ישן ,אך אם יש הגדלה במבנה ישן ומוחלפים מעל 75% מהמוליכים יש טסטרים שדורשים הפרדה בין אביזרים. אני לא אמרתי שאסור בכל מבנה ,רק במבנה חדש כי ששאל הפונה. אשר.

fireman

New member
איזה תקינה מטופשת

טוב נו מה לעשות, ככה זה כשעסקנים מנהלים את התקינה.

מאגר

New member
ל-fireman נושא תקינה

לשמחתי הרבה את נושא התקינה בחשמל לא מנהלים עסקנים. אלא אנשי מקצוע ותיקים ומיומנים, נציגי חברות יצרניות, נציגי האקדמיה, נציגי חח"י ונציגי הצרכנים ונציגי חברות הביטוח. התקינה לגבי הקופסה האחרת כפי שהיא נקראת נעשה עקב ריבוי האסונות שכבר קרו ובכדי להגן על הצרכנים. מאחר ורבים הם הצרכנים שמנסים לעשות עבודות שבחוק הוגדרו כאסורות למי שלא רשאי וכל מני עבודות שהם אינם מבינים בהן, קרי החלפת שקעים ומפסקים ועוד כאלה ואחרות. שאת השאלות ה"חכמות" בעיקבות עבודות אלו אנו פוגשים כאן בפורום ובפורומים אחרים. בא התקן להגן על החוק ועל הציבור בתקינה שניכתבה. במרבית ארצות חוץ בהרכבים של אביזרים מודולריים מחייב החוק נתיך כרמי או זכוכית של 10A או 16A לפי הצורך והחיווט, בכל קופסאת מפסקים או שקעים. בכדי למנוע את האפשרות של עומס יתר ועירוב מעגלים. כיום על שולחן הועדה נימצא הצעה לתיקון התקן והחוק בעינין ואם תאושר ההצעה הזו יכול שינוי מהותי בחקיקה. עם הגבלות מסויימות לגבי חשמל ותקשורת ומתח נמוך מאוד. כל התקנים האלה באים בכדי להגן על הצרכן מפני אסונות שכמותם כבר קרו בארץ לא אחת. אז לפני שמשמיצים צריך לבדוק רק בשנה החרונה נפגעו 5 אזרחים ו3 חשמלאים מטיפול בקופסאות של אביזרים מודולריים ומתוכם 2 הסתימו במוות ושלושה בכויות עד נכות ביד.

fireman

New member
לא קונה את זה

בגרוש, באותה הצורה שאגד מכתיב למשרד התחבורה איך לתמחר את הנסיעות השונות ובאותה הצורה שהבנקים מכתיבים למשרד האוצר איך לקבוע את כל התקנות לעניין דמי ניהול חשבון וחריגות מהמסגרת, באותה הצורה בדיוק עסקנים בתחום החשמל מנהלים את התקינה בכדי לקדם אינטרסים כלכליים גרידא. חשמלאי שמתחשמל צריך להחזיר את הרשיון שלו כי הוא לא יודע לעבוד. אזרח שנוגע בשקע חשמל הוא מתאבד וזו צריכה להיות הבעיה שלו. אין שום הצדקה שמה שעובד ותקין ומקובל באירופה לא מקובל כאן, כי יש איזה יצרן או שניים שמייצרים אביזרים לקופ' 55 שלא רוצים להפסיד קליינטורה לקופסאות המודולריות ולכן לחצו בצורות שונות ומשונות וככל הנראה גם שילמו למי שצריך בכדי שחח"י תקבוע תקינה מטופשת בנוגע לקופסאות המודולריות הללו, בכדי להקשות על החשמלאים, לכער לאנשים את הקירות באינסוף קופסאות ובסופו של דבר למכור יותר מהסחורה שמתוצרתם. אנשים נהרגים בתאונות דרכים אז נפסיק להשתמש במכוניות? אנשים נהרגו שטיפסו על עמודי חשמל, אז נסגור את חברת חשמל? אנשים נהרגו בגלל דליפות גז, אז נפסיק להשתמש בגז? התשובה לכל אלו היא לא, אז מדוע שנפסיק להשתמש בקופסאות מודולריות? אגב, את כל השטויות האלה אפשר לעקוף, אם אתה חשמלאי, אתה יודע את זה. אצל לא מעט חשמלאים טבוע המשפט, "אחרי הבדיקה", היום יש שם דמה, מחר יש שם מפסק.

בילבלתם אותי לחלוטין

אני חדש בפורום הזה, אז אני מתנצל מראש אם שאלותיי נענו בעבר. חשמלאי אחד שלי טען שחח"י לא מסכימים למחיצות אבל הוא מתקין אותם. חשמלאי אחר שלי טען שאסור מחיצות (ואף התחיל לפרק אותן עד שעצרתי אותו (שכנעתי אותו להפסיק ע"י זה שאמרתי שאלו קופסאות תקשורת ולא חשמל)). בקיצור, כבר אין לי מושג למי להאמין. אני מוכן לשים צינור לכל אביזר באותה קופסא (אפילו בלי חיבורים) - לא מפריע לי. שאלות: (א) אם אני רוצה קופסא אחת עם שני שקעים - מה עדיף? גוויס 4 מקום או קופסת ויסבורד? (אני מעדיף גוויס) (ב) האם מומלץ לעשות שני צינורות לשני השקעים? (האם זה פותר את בעיית ה"מומלץ קופסה אחת לכל שקע"?) (ג) האם מותר לשים שני מפסקים משתי הזנות שונות בתוך אותה קופסה (גוויס)? כן, יש שני צינורות, ויש מחיצות. (ד) האם מותר לעשות קופסא אחת עם שני שקעים משתי הזנות נפרדות? (ה) האם מותר לעשות הזנה של 16A (כוח) לקופסא אחת, ושם לפצל לשני שקעים? (גם זה שאלתי כמה חשמלאים וכל אחד ענה תשובה אחרת) (ו) אני מעדיף לעשות את כל החיווטים/חיבורים למפסקים מחליפים בתוך קופסת התאורה (או קופסת ביקורת) ומקופסת התאורה להעביר צינור/מוליכים לכל מפסק, יש בעייה עם זה? (גם תשובות מנוגדות) (ז) נאמר לי שאסור לעשות שום חיבורים על 16A. זה נכון? ואם יש לי "קופסת ביקורת" גדולה עם מכסה מוברג / תו תקן / חסין אש (נדמה לי שקוראים לו B-2) ובתוכו יש פס-דין (נדמה לי שכך קוראים לזה), עליו מחבר של 2.5 ממ"ר, האם זו עדיין בעייה? (גם זה הומלץ לי ע"י החשמלאי שלי ונשלל ע"י אחרים) לא בא לי לעשות טיח, ואז חח"י ישללו. תודה מראש.

lekner

New member
תשובות

ראית מה צויין פה הכי טוב לשאול את חח"י אך הנה מספר תשובות אם אתה רוצה גוויס תשתמש בקופסא 4 מקום אם זה גוויס אין טעם לשים 2 צינורות מותר לך לפצל כל קו שתרצה אפילו 16 אמפר במידה והוא לא מעגל סופי קרי דוד מכונת כביסה וכו.... אין בעיה לעשות את חיבורי התאורה בתוך קופסת הביקורת במידה וזה אותו מעגל אסור להעביר מעגלים שונים באותו צינור אסור לעשות קופסא אחת בעלת שקעים או מפסקים מהזנות נפרדות יש לעשות קופסאות נפרדות

למעלה