החשמלאי שם לי

אטיוד5

Active member
החשמלאי שם לי

קופסאות בבית חדש שאני בונה. חלק מהקופסאות יכילו יותר ממקום אחד. לדוגמא מפסק כפול או שקע כפול או אפילו משולש. האם חייבים במחיצות בתוך הקופדאות האלו? מתי כן חייבים, מתי לא חייבים?

אטיוד5

Active member
נכון, גוויס

כלומר, אני לא בטוח שהקופסאות גוויס, אבל המסגרות תהיינה. ואם אין בהן חוצצים אף על פי שיהיו בהן מעגלים שונים - איך מסתדרים אז?

fireman

New member
חייב מחיצות רק כאשר

יש הזנה מכמה מעגלים לתוך אותה קופסא. החשמלאי שלך יודע מה הוא עושה, אם לא, חברת חשמל יבהירו לו את זה כשלא יאשרו לו את החיבור לחשמל. הנושא נמצא באחריותו להעביר את המתקן בבדיקה של חח"י.

asher40

New member
שלילי חזק!....

שלום לכם , אני תוהה כיצד זה אתם מעבירים מידע שגוי שכזה ,לאחר לא מעט דיונים בנושא זה בפורום. מחיצות חייבות להימצא גם כאשר יש הזנה ממעגל אחד ויותר מכך ,לכל מודול חייבת להיות צנרת מקופ' החיבורים ואין לגשר בין האביזרים. מצורפת תמונה של קופ' וויסבורד המתאימות לסדרת אקו 60. אשר.

lekner

New member
אם זה אותו מעגל לא חייב חוצץ

כן מגשרים בין האביזרים לראיה תגדיל את התמונה ותראה שיש שקע בצד להעברת החוטים חוצץ וצנרת מחוייב כאשר משתמשים א. במעגלים שונים ב. יעוד שונה כגון תקשורת צד אחד וחשמל צד שני

edהיחיד

New member
צודק לקנר . התקשרתי לשאול במחלקת

בדיקות בח. החשמל ונאמר מפורשות שהם לא מחיבים קופסאות מחולקות באותו מעגל, כמו כן בתאים אלה מותרים מ"ס אביזרים כל עו המעגל משותף. בבניה חדשה הם מחייבים קופסה מחולקת למפסקים וממליצים לשים קופסה נפרדת לכול שקע חשמל,

fireman

New member
יש פה מעין סתירה במה שאתה כותב

מצד אחד אתה כותב כי לא מחוייב להתקין קופסא עם מחיצות כל עוד מדובר באותו מעגל אך מנגד אתה כותב שהם מחייבים להתקין קופסא עם מחיצות למפסקים... ואם המפסקים הם על אותו מעגל? נשמע לי מטופש להוריד לכל מפסק פאזה ולהחזיר פאזה לקופסא, כל פעם בצינור אחד לכל תא עם מחיצה....במקום להוריד פאזה אחת, ולהחזיר פאזות מכל מפסק לכל ג"ת נניח 3 מפסקים שכל אחד מפעיל ג"ת על אותו מעגל? אם מדובר במפסקים של מעגלים שונים, הגיוני ומקובל....אבל מפסקים של אותו מעגל?....מדוע?

lekner

New member
נראה לי התבלבלת קצת אתה אומר

אותו דבר הוא אומר בבניה חדשה בלבד יש לשים מחיצות למפסקים שונים על אותו מעגל (לא קופסאות שונות) בבניה לא חדשה שיפוץ וכו.. ניתן להתקין מספר מוצרים באותה קופסא מאותו מעגל שקעים ו מפסקים. שקעים בלבד ניתן לשים אפילו ללא מחיצות אך הם ממליצים לשים קופסאות נפרדות

fireman

New member
אבל איפה ההגיון להתקין

3 מפסקים נניח ששייכים לאותו מעגל בקופסא עם מחיצות? עדיין מדובר באותו מעגל, לשם מה המחיצות? בשביל למלא את הקיר בצנרת סתם? בשביל למלא את קופסאת החיבורים בתקרה בחוטים? אגב, כל העניין של ההפרדה בין בית חדש לבית בשיפוץ לא רלוונטית כי במילא אף אחד לא מזמין את חח"י לבדיקה אחרי שיפוץ של בית אלא אם היה צורך לנתק את ההזנה לצורך העתקת לוח החשמל למשל כך שכל השאלות בנושא הזה רלוונטיות רק לבניה חדשה ולא לבתים בשיפוץ.

edהיחיד

New member
אתה צודק לגבי בדיקת ח. החשמל אם

לא מבצעים הגדלת חיבור או שינוי מקום מונה ח. החשמל אז למעשה אין בדיקה , זאת אחת הסיבות מדוע הם נותנים הקלות בשיפוץ , סיבה נוספת היא שבכל נושא אביזרי גוויס התקנות יחסית חדשות ולא ניתן לחייב מיתקן ישן לשנות את כל האינסטלציה החשמילת. אני למשל בזמן האחרון כאשר לקוח מבקש גוויס אני ממליץ על אביזרים מסידרת אקו ואותם אני מתקין בקפ. מודולרית של ויסבורד דווקה גם נוח וגם פשוט בביקורות.

lekner

New member
כבאי אני עדיין לא מבין על איזה צנרת

אתה מדבר? "לשם מה המחיצות? בשביל למלא את הקיר בצנרת סתם? בשביל למלא את קופסאת החיבורים בתקרה בחוטים? " מדובר רק לשים קופסא עם מחיצות לא לעשות צנרת לכל קו אתה נכנס רק עם צינור אחד ומשחיל בו את החוטים מהקופסא וחזרה.

edהיחיד

New member
המחצות הם כדי למלות אחר דרישות חוק

החשמל שאומר שלכול אביזר קופ. משלו רם תשים לב בקפ. 55 הרגילות כאשר יש כמה קפ. סמוכות מקפ. המרכזית משתמשים בקפ. עומק וממנה מסתעפים לכול קפ. לצורך העיניין בקפ. גוויס אין מספיק מקום להיסתעפות .לכן " צריך" קפ. מחולקת שמכל תא יוצא צינור לקפ. היסתעפות, נכון לא פרקטי ואני עדיין לא ראיתי חשמלאי שמבצע אינסטלציה חשמלית בצורה הזאת. ומנסיון שלי בודקי ח. החשמל הוכפים את זה . הפשרה הלא כתובה היא קופסה מחולקת אם גישורים בין המחיצות , מסורבל אבל אין מה לעשות. אבל בין העוסקים בענף ידוע שכול עיניין גוויס התחיל ממלחמה בין יצרנים שניסו " לשים רגליים" אחד לשני.

fireman

New member
נניח יש לי קופ' 3 מודול עם מחיצות

אני רוצה להתקין בה 3 מפסקים, אם אני רוצה להתקין בקופסא כזו 3 מפסקים אני צריך להכנס לתוך כל תא עם צינור, אחרת איך מתבצע המעבר בין המחיצות?

asher40

New member
אסור להשתמש במגרעת בין המחיצות...

...דיברתי עם האחראי על הטסטרים בירושלים וזו תשובתו. ראשית הוא בחן את קופ' וויסבורד ואמר כי כל אביזר יהיה במודול נפרד ואסור לגשר בניהם. כל זאת בבניה חדשה וכאן הפונה ,אם תקרא את הודעתו ,מדבר על בניה חדשה! אשר

lekner

New member
בבקשה תשובה של חח"י

בבניה חדשה הם חייבים קופסה מחולקת למפסקים וממליצים לשים קופסה נפרדת לכול שקע חשמל שים לב ממליצים לשים שקע נפרד לא חובה ולמפסקים חובה מחולקת או קופסאות נפרדות

fireman

New member
חכם שרוצה כמה מפסקים

בלי כמה קופסאות בקיר יתקין מפסק אחד בקופסא רגילה ואחרי הבדיקה יתקין מפסקים נוספים כרצונו, בלי מחיצות ובלי בטיח.

למעלה