החרדים שצועקים נמות ולא מתגייס עושים טעות

marabo

Well-known member
החרדים היו צריכים לעשות מהלך הפוך
לעזוב את הישיבות ולהגיע לבקום, להגיע עשרים אלף חרדים לבקום, באנו להתגייס.
זעקות השבר של השמאלנים בתשקורת ובקפלן היו עד השמים, היועמ"שית הייתה נותנת הנחייה לשלוח אותם הבייתה מיידית והבג"ץ היה מאשר במקום את השחרור.
הרי אף שמאלני לא רוצה עשרים אלף חרדים בצבא.

nothing but the truth

Well-known member
זעקות השבר של השמאלנים בתשקורת ובקפלן היו עד השמים, היועמ"שית הייתה נותנת הנחייה לשלוח אותם הבייתה מיידית והבג"ץ היה מאשר במקום את השחרור.

משעשע שאתה חושב שהדמגוגיה שלך עובדת על מישהו.

תהיה סמוך ובטוח שכל חרדי שגיע במועד הגיוס שלו (ככל שיש לו צו) יגויס. חרדי שלא יגיע במועד הגיוס שלו לא יגויס באותו מועד, בדיוק כפי שדתי, או חילוני שלא יגיע לפי צו הגיוס שלו לא יגויס. מועדי גיוסים מווסתים על פי התמיינות ליחידות השונות, ואני יוצא מנקודת הנחה שאפילו אתה יודע את זה. אין שום קשר לשמאל ימין או רוצים/לא רוצים חרדים בצבא. הרי את ה"טריק" המטופש הזה יכולים לבצע גם חילונים. להתארגן ולא להגיע במועד הגיוס, אלא בתאריך אחר, ואז לומר שזו הוכחה שהצבא לא רוצה חילונים.

marabo

Well-known member
משעשע שאתה חושב שהדמגוגיה שלך עובדת על מישהו.

תהיה סמוך ובטוח שכל חרדי שגיע במועד הגיוס שלו (ככל שיש לו צו) יגויס. חרדי שלא יגיע במועד הגיוס שלו לא יגויס באותו מועד, בדיוק כפי שדתי, או חילוני שלא יגיע לפי צו הגיוס שלו לא יגויס. מועדי גיוסים מווסתים על פי התמיינות ליחידות השונות, ואני יוצא מנקודת הנחה שאפילו אתה יודע את זה. אין שום קשר לשמאל ימין או רוצים/לא רוצים חרדים בצבא. הרי את ה"טריק" המטופש הזה יכולים לבצע גם חילונים. להתארגן ולא להגיע במועד הגיוס, אלא בתאריך אחר, ואז לומר שזו הוכחה שהצבא לא רוצה חילונים.
אתה רוצה עשרים אלף חרדים בצבא?

nothing but the truth

Well-known member
אתה רוצה עשרים אלף חרדים בצבא?

לא קראת שכתבתי שהדמגוגיה שלך לא עובדת?
אני רוצה שלא ישאו גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה. אבל עד אז, הייתי רוצה שמעבר למכסה קבועה של עילויים בתורה, חרדים וחילונים יעברו בדיוק את אותו מיון ליחידות של צה"ל ויגויסו עפ"י יכולותיהם וצרכי המערכת. המספרים שלך אינם מפחידים אותי, אבל זה לא כל כך משנה, כי לא אני ולא אתה קובעים את זה.

דרך אגב, אני ממש לא בטוח שאותם חרדים שצועקים "נמות ולא נתגייס" הם החרדים שבכלל מקבלים צווי גיוס.

marabo

Well-known member
לא קראת שכתבתי שהדמגוגיה שלך לא עובדת?
אני רוצה שלא ישאו גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה. אבל עד אז, הייתי רוצה שמעבר למכסה קבועה של עילויים בתורה, חרדים וחילונים יעברו בדיוק את אותו מיון ליחידות של צה"ל ויגויסו עפ"י יכולותיהם וצרכי המערכת. המספרים שלך אינם מפחידים אותי, אבל זה לא כל כך משנה, כי לא אני ולא אתה קובעים את זה.

דרך אגב, אני ממש לא בטוח שאותם חרדים שצועקים "נמות ולא נתגייס" הם החרדים שבכלל מקבלים צווי גיוס.
ואני רוצה שהם ילמדו תורה
זה צורך הרבה יותר גדול עבור עם ישראל

nothing but the truth

Well-known member
ואני רוצה שהם ילמדו תורה

בקיצור, משתמע שאתה מודה בכך שהדמגוגיה שלך כשלה. פתחת בפוסט עם טיעון דמגוגי שהחילונים לא ירצו שחרדים יתגייסו, וסיימת בהצהרה שלך, שבעצם אתה לא רוצה שייתגיסו.
נסה להבא להתרכז יותר :)

marabo

Well-known member
בקיצור, משתמע שאתה מודה בכך שהדמגוגיה שלך כשלה. פתחת בפוסט עם טיעון דמגוגי שהחילונים לא ירצו שחרדים יתגייסו, וסיימת בהצהרה שלך, שבעצם אתה לא רוצה שייתגיסו.
נסה להבא להתרכז יותר :)
מה הקשר?
אני עדיין טוען שהשמאלנים לא רוצים עשרים אלף חרדים בצבא, לא משנה אם הגיוס יקח יום או יומיים או חודשיים או שנה

nothing but the truth

Well-known member
מה הקשר?
אני עדיין טוען שהשמאלנים לא רוצים עשרים אלף חרדים בצבא, לא משנה אם הגיוס יקח יום או יומיים או חודשיים או שנה

אתה מוזמן לטעון איזו שטות שבא לך. אם החרדים היו כל כך בטוחים שיש ממש בטענה שלך, אולי עוד היו מיישמים אותה. אבל הם יודעים שיגויסו.

evglev1

Well-known member
מנהל
מה הקשר?
זה לא משנה, גם החרדים לא רצו נשים בצבא, אבל בסירוב שלהם להתגייס הם אילצו לחוקק גיוס חובה לנשים, כי בגללם לא היו מספיק חיילים גברים, אז למרות שהם לא ציפו לתוצאה הזאת, ההתנהגות הזאת הביאה לכך בפועל. כך שהשמלאנים לא רוצים צבא יותר מסורתי ויותר חרדי, אבל זאת הדרך היחידה שלהם לעלות את מספר החיילים ולהקל על עומס המילואים שלהם והם לא יעשו 300 ימי מילואים בשנה בשביל צבא חילוני להטב"י.

evglev1

Well-known member
מנהל
ואני רוצה שהם ילמדו תורה
הם לומדים תורה כל החיים ועל כך אמורים גם לזכות באריכות ימים, אז מה הבעיה שיעשו הפסקה לשלוש שנים?

marabo

Well-known member
הם לומדים תורה כל החיים ועל כך אמורים גם לזכות באריכות ימים, אז מה הבעיה שיעשו הפסקה לשלוש שנים?
מסכת אבות, פרק ג', משנה ט':

"רבי יעקב אומר: 'המהלך בדרך ושונה, ומפסיק ממשנתו ואומר: 'מה נאה אילן זה, מה נאה ניר זה', מעלה עליו הכתוב כאילו מתחייב בנפשו'."

לא מפסיקים לימוד תורה!

evglev1

Well-known member
מנהל
מסכת אבות, פרק ג', משנה ט':

"רבי יעקב אומר: 'המהלך בדרך ושונה, ומפסיק ממשנתו ואומר: 'מה נאה אילן זה, מה נאה ניר זה', מעלה עליו הכתוב כאילו מתחייב בנפשו'."

לא מפסיקים לימוד תורה!
אז שיתחילו מאוחר יותר, רבי עקיבא הגדול התחיל בגיל 40.

עצם הנוכחות שלהם משתלטת מכח הזכויות הדתיות שלהם.
זה פשוט כאב ראש לצבא ויתחיל משחק של מגיע לי/לא מגיע לי,

שהצבא ינסה לקפח כמה שיותר והחרדים ינסו לקחת כמה שיותר.

עד היום היה שרק מי שרוצה מתגייס,אם באמת אנשים יתגייסו ולא באמת ירצו

המחיר יהיה מאבק דתי.

evglev1

Well-known member
מנהל
עצם הנוכחות שלהם משתלטת מכח הזכויות הדתיות שלהם.
הנוכחות של הסרוגים כבר השתלטה. כי הרי היהדות של החרדים והסרוגים היא אותה יהדות. והצבא כבר הותאם לצרכים של הסרוגים שהם לא פחות אורתודוכסים מהחרדים.

evglev1

Well-known member
מנהל
הצבא זה גוף דיקטטורי,זה לא שהם מגיעים והם משתלטים על הצבא.
אבל אם יש 10 מועמדים לקצונה, 7 חרדים, 2 סרוגים ואחד חילוני ודווקא את החילוני מקדמים וזה חוזר פעם אחר פעם כבר אי אפשר לטעון שהקידום הוא לפי כישורים ומתנהלים בצורה הוגנת.

אבל אם יש 10 מועמדים לקצונה, 7 חרדים, 2 סרוגים ואחד חילוני ודווקא את החילוני מקדמים וזה חוזר פעם אחר פעם כבר אי אפשר לטעון שהקידום הוא לפי כישורים ומתנהלים בצורה הוגנת.
התכוונתי שהחרדים לא משפיעים "למעלה" על הפיקוד הבכיר ולכן אין סכנה שהצבא יהיה חרדי.

פולגאר

Well-known member

החרדים שצועקים נמות ולא מתגייס עושים טעות​

בוודאי שעושים טעות, משניאים את הדת היפה שלנו במקום לקרב אליה.
כשם שכל אזרח לא יכול לבוא לבקו"ם על דעת עצמו ולהגיד תגייסו אותי, כך גם הם לא יכולים, אלא רק מי שנשלח לו צו, מגיע.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחח, מזמן כתבתי זאת וזה אכן נכון כמובן :). אגב זה נכון גם אם לא יגיעו כולם בבת אחת אלא יודיעו שהם מגיעים, כלומר באופן שלא תהיה את הבעיה שהועלתה פה שהבקו"מ כביכול לא מוכן עבורם. במקרה כזה יקרו שני דברים: ראשית הצבא בכלל לא יגייס את רובם ושנית אכן יצאו קריאות נגד הגיוס הזה.

למעלה