החרדים האומללים...

זה גם אני שואל...

הסיבה היא בעיקר משום שאני מרגיש צורך לשכנע אותם בטעותם ואני לא מוצא את הדרך אל ליבם האטום... זה הקטע... קפיש? למה אני מחפש את הדרך? כי אני לא מספיק סנוב כמו שזה עושה רושם, ואני כנראה שם גם עליהם... אבל זה נכון, שאני לא לוקח את "ההכפשות" קשה, ההכפשות אם הם היו מוטחים כלפפיי או כלפי מישהו אחר עהיו עושות לי אותו דבר אם כיח פחות מסקרנות אותי...

אופציה2

New member
סיפור קטן על יציאה אחרת בשאלה

הוצאנו את הבת מבית הספר הקמנו בית ספר של כמה משפחות משוגעים לדבר תלינו מודעות אצלנו באזור על בית ספר חדש עברה אישה צייקנית קלאסית אמרה 'נו, ובית ספר שלנו כבר לא טוב בשבילכם' אני שמזמן רציתי לשכנע את כל העולם לפרק את מערכת החינוך נבוכתי, איך אגיד לה את האמת בפרצוף והקטנה הוציאה אותי מהצרה ואמרה 'זה לא שהוא לא טוב, הבית ספר, הוא לא מתאים לי' האם אנחנו יכולים כך גם ביחס לעניין הזה זה לא שהם טועים, זה שזה לא מתאים לנו או לי או לך?

הפליצו אז מה?

שימשיכו לחיות בחרא שלהם, ואל תיקח ללב את השטויות שלהם! זה לא היה לך מספיק ברור מראש שזה מה שהם יכתבו? ההומופובים הם ההומאים האמיתיים, כנ"ל החרדים האלה... הם צריכים להתגונן להוכיח לעצמם שהם צודקים באוולת שלהם. כשאתה כותב או מתראיין לא משנה מה, -איך שאני רואה את זה- הקהל היעד הם: יוצאים בשאלה כמונו, חילונים מלידה שיוכלו להבין קצת מה עובר על יוצאים, ודתיים ללא דיעות קדומות. כל השאר אם קראו וזה פתח להם את הראש סבבה, נשארו אטומים? שיהנו במיץ של הזבל!

שבתאי

אני אוהב אותך [ואולי עוד איזה שניים שלושה אנשים ביקום
]. וכל השאר, מה זה משנה מה הם חושבים ?! כתבת: "ואני בעיקר כואב את הצורך שלי "להגיב" להראות להם" והזכרת לי את הכתוב "וירא יעקב מאד ויצר לו" ופירשו שהצר ליעקב על כך שירא מעשיו. והנה אתה הגיעו מעשיך למעשי יעקב...

שלומפער

New member
שבתאי שבתאי

אתה יודע מי בדיוק מסתובב בפורומים של החרדים לא העידית.. גם אם הוא כותב שהוא מכיר אותך מהישיבה.. מצד שני השחצנות שלו יכולה להיות רק אם הוא אכן פונביז'ער.. אז אני מבולבל קצת.. את בדידך ואיהו בדידהו.. מה לך כי תרגז..?

ואיפה השחצנות שלך???

ככה לגזור על עצמך שאינך מהעידית??? או שפשוט לא שמת לזה לב שגם אתה פה... או שאתה פשוט שונה ורק לא שם לב לאפשרות שיכולים אחרים להיות שונים... אבל מה שבאמת באמת אתה לא שם לב... הוא לשוני בנינו... הקריטריונים שלי ושלך להגדרת "עידית" שונים בתכלית.

שלומפער

New member
אני כאן ולא שם

אני לא מהעידית איך שתגדיר את זה. ואיזה "קריטוריונים" שתבחר.

גל נעים

New member
שבתאי יקירי---הסכת ושמע.../images/Emo42.gif

אתה מכיר את האות השביעית בא' ב'? יופי. שים אחד כזה ע-נ-ק על כל לובשי השחורים. למה? כי ככה החיים שלהם נראים--ש-ח-ו-ר שחור ועוד קצת ש-ח-ו-ר. תהיה שמח בעובדה שאתה יותר נעלה מהרפש שהם כל כך אוהבים להתפלש בו. ממש דיר חזירים. ["אוינק אוינק"] מגעילים. [אוהב אותך!]

שבתאי היקר!

וכי מה אתה מתייחס? אתה הרי יודע שהם אטומים ובפרט כשהם רואים יוצאים בשאלה. את האמת גם אני הייתי נגד יוצאים בשאלה כשהייתי חרדית. מסכנים, זה הכל פשוט תרחם על אנשים שכל כך מקובעים בדיעות שלהם וכל כך מאוימים בדרך החיים שלהם שמי שלא כמוהם ובפרט אחד שיצא מהם! ומכיר את השטח. פשוט מפחיד אותם. רחמנות, לא יותר. אל תמשיך להגיב אפילו כי הם לא שווים את המאמץ.

גל נעים

New member
סליחה?, לרחם? עליהם?, NEVER!

אסור לרחם על מי שלא מרחם על אחרים! לאנשים הללו אין טיפת חמלה, כבוד אנושי, ורוח אנושית כלפי השונה, אז שאנחנו "נרחם" עליהם?. זה מגיע להם?-אני שואל אותך באמת אם מגיע להם יחס מועדף. מבחינתי רחמנות מגיעה מתוך אצילות נפש, וגם לאצילות הנפש צריך להיות קו מנחה ברור. לא כל אחד זכאי לרחמים.

כן אני מרחמת.

לא על כל החרדים כקבוצה אלא על אלו שמגיבים בצורה כזאת. גם אני הייתי שם ועכשיו כשאני לא שם ואני קוראת את מה שאנשים כותבים אני מרחמת עליהם. ממש ככה. ואני משום מה כן נוטה לתת להם איזה שהוא יחס מועדף, אין לי לזה סיבה מוצדקת כנראה בגלל שהגעתי משם.

גל נעים

New member
ובכל זאת...../images/Emo42.gif

לא יהיה אלוהים אחרים על פנייך... לפחות את יודעת את מקומך היום ואת שלמה עם זה. זה הרבה יותר חשוב מאשר לבלות את הזמן שלנו בלרחם על כאלה שהמזל לא שפר עליהם. עידנים שהיינו עם נחשל ומובל כצאן לבית המטבחיים בגלל של מצאנו פינה חמה בלב עבור השני. הרי העיקר הראשון של התורה הוא לאהוב את השני על אף מגבלותיו ומגרעותיו. --------------------------------------------------------- מי יתן והחרדים יחזרו בתשובה אמן!

אמממ, אני בדיוק כמוך...

רק פחות מתנשא... אני לא כמו גל נעים "שים זיין" אני רואה אותם ממטר... אבל אני לא מצליח בחיים שלי לרחם על איש שלא סובל... פשוט זה לא עובד אצלי. היי אלוהימית, יש לבעלך היום פגישה חשובה עם השייך יאסין... עופי להכין עוגות... מה ענינים? הכל פ'סדר?

מתבוללת

New member
חשבתי להגיב אבל.......

אני רואה שיש פה אחלה חברה שאומרים הכל, מה יש כבר להוסיף? מה אתה בכלל נותן לעצמך אפשרות לכאוב מזה? ואם אתה עדיין מרגיש רע אז אולי פשוט תפסיק לקרוא את התגובות הפלצניות שלהם. אל תגיב, הם יהיו אומללים-תאמין לי (אתה פשוט נותן להם אחלה חומר...) בסוף יימאס להם...

למעלה