החצי אוטומוט

taltal120

New member
החצי אוטומוט

שלום לכולם! אחד הפקקים קופץ. אחרי 5-6 פעם אני מצליח להרים אותו. הפקק משמש לשתי חדרים שיש בהם מכשירם כמו טלוויזיה מחשב מאוור מנורת לילה עוד ממיר של הכבלים וידאו ועוד הרבה מכשירם כאלה. הפקק הוא 16 אמפר. כאשר אני מורד את הפסק הראשי ואת הפחת אז אני מצליח להרים אותו ללא בעיה אבל כאשר אני מחדש את הספקת החשמל הוא מיד קופץ אז אני משחק איתו קצת 5-6 פעמים והכל מסתדר

F00D Is G00D

New member
לשחק לא בריא,

אבל יש כמה דברים לבדוק, ראשית: האם יש זליגה גבוהה? נתק את כל המכשירים על הקו הזה, נתק את כל שאר הפקקים בבית והשאר רק אותו, האם קופץ? האם שעון החשמל ממשיך להסתובב? אם כן זה בעיה של חשמלאי, אם לא: השאר את כל הפקקים של הבית מנותקים חוץ מאותו פקק. התחל לחבר את המכשירים, כל פעם אחד, לחכות דקה, לנתק ולחבר אחד אחר. קרה משהוא? יש מכשיר בעיתי, להעיף אותו....... כלום לא קפץ עכשיו? חבר את המכשירים מהצרכן ה"כבד" לצרכן ה"קל", בדוק האם בשלב מסוים קופץ מעבר לבדיקות האלו, אל תנסה כלום. אל תפתח לוחות/מכשירים/פקקים/שקעים/מפסקים, כלום! כל דבר מעבר לזה מסכן אותך ואת כל משפחתך וביתך, עד לבוא החשמלאי השאר את הפקק כבוי והשתמש בשאר הפקקים בבית.

topt1

New member
אני נתקל הרבה במקרה הזה במעבדות

מחשבים שאני עובד בהם. במעבדת המחשבים האחרונה שעבדתי בה רציתי לבדוק את מערכת החשמל שם ואת לחצני החירום (נגד 10KOHM פשוט - אני לא זוכר בין איזה מגעים אם אפשר להזכיר לי אני אודה לכם) הפקק קפץ כשבאתי להחזירו לא הצלחתי וחשבתי כבר וואלה גמרתי את המעבדה ואז ניתקתי את כל המחשבים מהחשמל ואת המסכים וחיברתי אחד אחד - זה עבד. יש כנראה פקקים שלא מתאימים ל"hard starts" או מקומות בהם יש ריכוז מכשירים כאלה צריכים פקק עם דרוג גבוה יותר (דרוג מבחינה של סוג הפקק A-D) נסה לבקש מחשמלאי להחליף לך את הפקק לפקק מסוג שונה המתאים ל"hard starts". את המושגים הקצת "מפגרים" שלי עוד מעט יבוא אחד המומחים וימיר במושגים המובנים לשאר העולם :)

F00D Is G00D

New member
הגיוני מאוד שאתה צודק

אך אינני חושב שזו סיבה שלרוב האנשים מצדיקה את ההחלפה ואת עלות הביקור מכה פעמים כבר קופץ פקק בשנה?, עדיף לחבר אחד אחד.. אגב מוזר מאוד שבחדר מחשבים כולם מוזנים מאותו פקק יחיד.. שנה טובה, גידי

lekner

New member
hard start זוהי בעצם

הגנה למכשירים בעלי זרם התנעה משתמשים בבתים במאמ"ת דגם C אופיין המיועד למכונות כביסה מזגנים וכו... לפי דעתי הבעיה היא ב מנגנון הטרמי של ההגנה והכי פשוט להחליף מאמ"ת ב כמה שקלים או לסבול ולקוות שהוא לא ישבות חיים דווקא לפני חג ואז גם אם תרצה לא תוכל להחליף אותו

רשר

Well-known member
מנהל
אופין K מתאים למחשבים כמו למנוע

עם התנעה ארוכה, הבעיה היא שאין בשוק מאמ"ת חד פזי באופין K אלא רק תלת-פזיים (PKZM). הפתרון הוא לחלק את המעגל ל 2 ע"י הוספת חוטים ומאמת"ים מגושרים חיצונית.

למעלה