החמרה

• פותח הנושא goe2
  • פורסם בתאריך

goe2

New member
החמרה

סחטיין על הפורום!!! תאמינו לי שווה להיות נכה... שאלה: נקבעו לי 11% אחוזים על פגיעה בשמיעה וטינטון לפני שנתיים וחצי (עם השחרור) - אני מעוניין לתבוע החמרה. כי בזמן הגשת התביעה רופא אמר לי שמגיע לי 19% אבל אני צריך חוות דעת פרטית ממנו שזה 3000 שח! ולא היה לי. איך תובעים החמרה? ממי? במה זה כרוך? כמה זמן?מה הסיכויים? תודה מראש על ההענות. תהיו חזקים

oferp

New member
תביעת החמרה

יש למלא תביעת החמרה כמובן נגד משרד הביטחון אתה תישלח לועדה רפואית ויוחלט אם יש קשר סיבתי בין ההחמרה לנכות הקודמת שלך רצוי מאוד שתוסיף חוות דעת רפואית כמו כן רצוי להיוועץ בעו"ד עם אתה לא מבין ממש בחוק הנכים

AVI359

New member
החמרה

GOE2 שלום רב הגשת החמרה מלווה במילוי טופס מתאים ובמצבך נחוצה בדיקת שמיעה במכון מוכר המאשר את תביעתך. בברכה אבי

עָנת

New member
../images/Emo32.gif החמרת מצב.

goe2 בשביל להגיש החמרת מצב,עליך להביא כל מסמך רפואי עדכני בנוגע לפציעתך(אוזניים) מגישים התביעה לקצין התגמולים,בקירייה. המון
ואנחנו פה לרשותך.

עָנת

New member
אין בעד מה../images/Emo140.gif

goe2 יקירי,מצרפת לך את "תקנון הפורום". אנא קרא אותו בעיון רב
.
בפורום נוהגים לשרשר שאלה /תגובה בשירשור/אשכול המתאים. ז"א שאם לדוגמא:אתמול פתחת הודעה,והיתה התייחסות(תמיד יש אצלנו התייחסות
)והיום אתה רוצה להודות/לשאול/להסביר משהו שקשור להודעה,עליך ללחוץ על הוספת תגובה. וכך:לא תפתח שירשור חדש,כי השירשור קיים. וכך הודעות לא תיבלענה בתחתית הפורום,או בדף אחר. יום נעים לך

בדיקות חדשות

בדיקות חדשות - החמרה סעיף 37 לחוק הנכים עוסק בבדיקה חדשה לצורך שינוי דרגת הנכות שנקבעה על ידי ועדה רפואית ראשונה (הסעיף אינו עוסק בשאלה של הכרה על סמך ראיה חדשה). הסעיף קובע כי קצין התגמולים רשאי להורות על בדיקה נוספת של הנכה על ידי הועדה הרפואית וזאת פעם בשנה (במידה שהועדה לא הורתה בעצמה על בדיקה חוזרת של הנכה). אולם, על סמך "יסוד להניח" כי חל שינוי בדרגת נכותו של הנכה יכול קצין התגמולים לזמן נכה לבדיקה חוזרת גם כעבור חצי שנה מאז בדיקתו האחרונה. לרוב מתייחס סעיף זה לנכים אשר נקבעה להם נכות זמנית, להבדיל מנכים אשר נקבעה להם נכות צמיתה. נכים שנקבעה להם נכות צמיתה מוזמנים רק באופן חריג או על פי בקשתם (ל"החמרה" למשל) לעדכון דרגת נכותם. בית המשפט קבע כי אין צורך להזמין נכים לבדיקות חוזרות ונשנות באופן קבוע ושגרתי כי הוראת החוק מאפשרת לכל צד ליזום בדיקות חדשות כמעט בכל עת. כשועדה רפואית קובעת נכות זמנית למשך שנה אז כעבור שנה זו, עליה לבדוק את השינוי במצבו של הנכה, במידה ולא חל שינוי במצבו יש לקבוע לו נכות צמיתה ואין לגרור את זמניות נכותו לאורך זמן רב ולהביאו לועדות רפואיות חוזרות ונשנות, זאת משום שסעיף 37 מאפשר בדיקה חוזרת כתוצאה משינוי במצבו של הנכה. כאשר דרגת הנכות הנקבעת לנכה היא זמנית וקרובה לדרגת נכות אשר מעבר לה זכאי הנכה לזכויות וטובות הנאה רבות מכוח החוק, גוברת הנטייה בקרב הנכים לפנות לועדה רפואית לבדיקה חוזרת על מנת לקבוע את נכותם לצמיתות ועל מנת לזכותם באותן זכויות שנמנעו מהם. נכים אלו מתעלמים מכך שתוצאת הבדיקה החדשה יכולה להביא אחת משתיים: השארת דרגת הנכות על כנה, או לשינוי בדרגת הנכות שנקבעה. שינוי זה יכול להיות גם הפחתה של דרגת הנכות בין אם הועדה הרפואית תכונס ביוזמת קצין התגמולים ובין אם תכונס ביוזמת הנכה, וכך יצא הנכה ש"שכרו בהפסדו". נכה אשר מבקש את בדיקתו מחדש אינו יכול לצמצם עתירתו (למשל לדרישה כי הועדה תעסוק רק בהפיכתה של נכותו מ"זמנית" ל"צמיתה" ולא בדרגת הנכות) ויתכן כי כתוצאה מפנייה מחודשת של הנכה תופחת דרגת נכותו; עניין זה יש לקחת בחשבון וראוי להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום קודם לפנייה כאמור. הועדה הרפואית לבדיקה חוזרת הועדה אשר מכונסת לצורך בדיקה חדשה (ב"החמרה" ובבדיקות חדשות אחרות) הינה ועדה רפואית ראשונה ולא ועדה רפואית עליונה. ועדה רפואית זו, המכונסת לצורך בדיקה חדשה, ככל הועדות הרפואיות אינה כפופה למרותו של קצין התגמולים. על החלטתה קיימת זכות ערעור לוועדה רפואית עליונה לפי סעיף 12 לחוק הנכים כאילו הייתה ועדה רפואית ראשונה רגילה. יצוין כי משהכיר קצין התגמולים בנכותו של תובע אין ועדה רפואית מוסמכת לקבוע כי אין נכות (רק קצין התגמולים מוסמך לקבוע, מכוח סעיף 35(ג) לחוק הנכים, כי הנכות הגיעה לקיצה). חובת הבדיקה לפי דרישת הנכה על פי סעיף 37 (ב) קצין-תגמולים חייב, לפי דרישת נכה, להורות על בדיקתו מחדש, אם עברו לפחות ששה חדשים מיום קביעת דרגת-נכותו לאחרונה. אולם רשאי קצין התגמולים להתנות את ביצוע הבדיקה בתנאי שהנכה יפקיד סכום הוצאותיה המשוערות, הכל לפי כללים שנקבעו בתקנות.

אוזניים

שכחתי לציין כי בפגיעה אקוסטית "אין החמרה" - המשמעות היא שעל פי הספרות הרפואית המקובלת הנזק בשמיעה מפסיק מיד עם תום החשיפה לרעש ולפי התקנות יש להגיש התביעה עד שישה חודשים מתם החשיפה לרעש. כלומר תוכל לבקש נכות גבוהה יותר רק אם הנכות שנקבעה לך אז לא התאימה כבר אז למצבך - לא אם הייתה החמרה מאז, לידיעתך. מידע נוסף בטלפון לפרטינו לעיל בראש העמוד.

goe2

New member
שאלות כמו חול ואין מה לאכול...

מר.עומר יעבץ! ראשית, חן חן על הבקיאות והמידע החשוב. הבהרה: דרגת הנכות שנקבעה לי הן 11% לצמיתות. שאלה: אף רופא או גורם מוסמך ייעץ לי על מכשיר שמיעה או הוראות מיוחדות כך שייתכן ונגרמה לי החמרה בעקבות הפציעה - השמיעה שלי הרי פגיעה יותר כלומר בעוד 10 שנים קרוב לוודאי שאשמע פחות טוב אם בעקבות ירידת שמיעה טבעית (גיל וכו...) שאצלי היא תהיה דרסטית יותר או אם בעקבות חשיפה לרעשי יום יום שהשפעתם עלי היא חזקה יותר (כלי רכב למשל). כך או כך איכות השמיעה שלי מתדרדרת בגלל פציעתי בצבא ואיכות חיי נפגעת לצמיתות. האם ידוע לך על מקרים כאלו? האם זה קביל בועדה הרפואית? שאלה נוספת:היה ואכן אין החמרה - מה לגבי מכשיר שמיעה בגיל מאוחר יותר? או איזשהו טיפול רפואי? בעקבות נכותי (ובהמלצת רופאים כמדומני) אצטרך עזרי שמיעה בגיל מאוחר יותר - מה שלא מחויב המציאות אצל אנשים עם שמיעה נורמלית. האם משרד הבטחון מספק שירותים כאלו או משלם עליהם? תודה מראש. נדב

למעלה