החמרה במצב.

katrina12

New member
החמרה במצב.

נתתי לעצמי ליפול בתקופה האחרונה.
ניסיתי לאכול מסודר, עליתי במשקל והרגשתי בריאה. עדיין הפריע לי שאני לא ׳׳סופר רזה׳׳ והעירו לי שהשמנתי(דווקא בקטע טוב).
אבל היה לי קשה לא לקחת את זה ללב אז הפסקתי להלחם על הבריאות והבאתי את עצמי שוב לקצוות. היו לי מיליון הזדמנויות לחזור הביתה לאכול מה שאני צריכה,להשאר רזה מאוד ולהרגיש טוב עם עצמי.
אבל רק בגלל שנכנעתי לחולשות בילגנתי לעצמי את כל הסדר באוכל ובספורט והתנתקתי עוד יותר מעצמי. איבדתי קשר עם הגוף שלי וקשה להחזיר אותו. איבדתי קשר עם המשפחה, עם אנשים מהסביבה ומהעבודה.
היו תקופות שנלחמתי ובשנה שעברה הייתי בשיאי ובאמת מבלי להשוויץ- דוגמה להתמודדות עם הפרעת אכילה. תמיד היו ירידות ועליות ותקופות שהדימוי העצמי היה נמוך והתפתתי לרדת ושוב הרגשתי רזה וחלשה וריקה.
אז יצא שעליתי אפילו יותר וכל הבגדים כמעט קטנים, וזה מפתה שלא להרוס, שלא לשים את השמיכה על הראש בבוקר ולא להתמודד עם העולם.
הפסקתי את הטיפול כי הרגשתי שהמטפלת תמיד הייתה בוחנת אותי ומבקרת את הגוף שלי(היא לא הייתה מומחית להפרעות אכילה).
העובדה שנתתה לעצמי ליפול רק הגבירה את החרדות החברתיות שתמיד איפשהו היו לי, אני פוחדת ללכת למקומות שהייתי בהם פעם בגלל עניין המשקל.
בשנה שעברה הצלחתי להתגבר, היו לי חיי חברה,הייתי קונה בגדים,יושבת בבתי קפה ואוהבת(פחות או יותר) את הגוף שלי. תמיד הייתה קצת נטייה לכאן או לכאן והייתי מצמצמת לפעמים בכוונה אבל זה היה פחות או יותר בגבולות הנורמה.

בזמן האחרון התחלתי ללכת לפעמים על הקצוות ואני רק מתוסכלת יותר ויותר מעצמי. לא ניסיתי אפילו להסתיר ולהראות נורמאלית והדאגתי לא רק את המשפחה.
זה מתסכל כי בתקופות המאוזנות יותר שלי הייתי רזה מאוד בגלל גנטיקה והקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית ולמרות ההפרעה הצלחתי לאכול כמו בן אדם נורמאלי ולהתנהל ככזה. (שוב- פחות או יותר)

אני מדברת עם אמא שלי על כל הדברים האלה כי אין לי עם מי לדבר, והיא כנראה לא כל כך מבינה למה אני אומרת שהרסתי לעצמי את המטבוליזם בגלל כמה ימים שקרעתי את עצמי בספורט ואכלתי מעט. מבחינתה אני עדיין צעירה ורזה ובריאה ורק פה ושם לא מאוזנת.
אבל מבחינתי זה לא ככה. לא יכולה שלא לראות את העלייה במשקל כסוף העולם. לא מצליחה להחזיר לעצמי את הקשר עם הגוף שלי ולהתחבר שוב לעולם. מרגישה שהרסתי לעצמי את החיים.

levshavur

New member
עצוב...

קתרינה שלום,
אני בהחלט יכולה להבין את התסכול שלך, ואפילו להתחבר לזה ממקמות בחיים שלי שאני הייתי בהם, אבל בהרגשה שלי זה לא מוחלט, אולי יהיה צריך הרבה מאמץ אבל לדעתי הרס ונזק אפשר לתקן.
נכון יש אולי גברים שאי אפשר להחזיר אחורה, אבל אפשר לנסות להציל את מה שכן ניתן. אני חושבת שאם יכולת להרגיש יותר טוב עם עממך בעבר, אזלמה שלא תגיעי לזה שוב?
חיבוק גדול,
לבשה.

katrina12

New member
תודה.

גם בתחושה שלי זה לא נזק בלתי הפיך.
אבל מה שמסתכל אותי זה שהייתי כן בכיוון של לחזור לעצמי(אפילו מאוד) ולטפל בעצמי ולתמיד. הטיפול שהייתי בו גם ממש עזר לי.
מה שכן אני חושבת שאחד הדברים שהרסו לי זה שנלחצתי נורא על כל יום שאכלתי יותר מידי,ואז במקום לנסות לאזן את זה ביום אחרי יצאתי שוב ושוב מאיזון, במקום להחזיר את עצמי לאמצע ולשמור על המשקל.
חגגתי יום הולדת השבוע והרגשתי איך החצי שנה האחרונה התבזבזה לה על ההפרעה. וקשה לזייף שמחת חיים.
מרגיש לי שזה קצת הרחיק לכת. במקום למלא את עצמי בעולם מילאתי את עצמי כמעט ורק בזה.
מרגישה כל כך חלשת אופי. ובעיקר שאני לא נהנת מהחיים כמו בתקופות שהייתי בחוץ.

katrina12

New member
כועסת על עצמי.

במקום להתחיל לחיות ולהכין את עצמי לחיים אני בורחת להפרעה רק כי קשה לי ואני נכנעת לפחדים שלי.
אז יוצא לפעמים שיום אחד אני צמה ויום אחרי אוכלת את כל מה שיש במקרר ומוותרת על כל הדברים שפעם אהבתי לעשות וגם על עצמי בדרך.
פתאום הגוף שלי נהיה סתם מן דבר כזה שאפשר לזרוק אותו לכל הכיוונים ובמקום למצוא את התשובות אצל עצמי אני מחפשת אותן אצל כל העולם.
ההורים שלי רואים איך אני הורסת את עצמי ולכולם אכפת והבאתי את עצמי למצב שהתקשרתי למשטרה באמצע הלילה.
פשוט שמה את עצמי ואת החיים שלי בצד ומחכה למשיח כדי להתחיל להתמודד.
ובינתיים הכל מתחמק לי מבין האצבעות וכל הדברים שעשיתי פעם אני כבר לא יכולה לעשות אותם.
יש מיליון אנשים שאכפת להם ממני אבל אני בוחרת להיות אנוכית ולחשוב רק על עצמי. ובדיעבד זה רק גורם לי להיות מתוסכלת מעצמי.
אפילו כשאני נפגשת עם אנשים, במקום לחזור לנורמאליות ולשמוח אני רק חושבת על מה שעשיתי לעצמי ועל כמה שאני לא כמו כולם.
כבר מזמן הייתי צריכה להעיף לעצמי איזו סטירה או שתיים.
אני פשוט מטומטמת.

2b mind

New member
בהחלט

נשמע שאת כועסת על עצמך,
אבל גם נשמע שאת יודעת מה את רוצה- את רוצה ללמוד לאזן את עצמך, את רוצה למלא את עצמך בדברים שהם לא ההפרעה ואת רוצה להנות (זה הכל את כתבת, כן?)
וגם, נראה שאת רואה מה מצבך וגם מצליחה לראות שיש סביבך אנשים שאת חשובה להם.

אז אולי במקום ההלקאה העצמית נסי לדבר עם עצמך בחמלה, להגיד לעצמך שהייתה לך לאחרונה תקופה לא פשוטה וזה הגיוני ומובן. נסי לסלוח לעצמך ולהבין שמה שעשית מה שיכולת באותה נקודת זמן ושאולי עכשיו אחרי שעצרת לחשוב, את יכולה לפעול אחרת.
מה את אומרת?
משהו מזה עוזר לך?

katrina12

New member
תודה

זה עוזר=]
וקשה שלא להתייחס לעצמי בסלחנות ולהרגיש שהרסתי את עצמי בגלל הנפילות הקטנות.

katrina12

New member
שיקום

אני מאמינה שאם ניתן לי הכוח להרוס ניתן לי גם הכוח לבנות מחדש.
אמנם אני אצטרך לעבוד על עצמי הרבה ולשחות בבריכה כמה פעמים בשבוע כדי להחזיר לעצמי את השרירים ברגליים ובידיים שהדלדלו ולהתחזק פיזית, ולחזור לאט לאט לעשות את הדברים שאנשים בגילי עושים: עבודה, חיי חברה, יציאות וכ׳ו.
עם כמה שזה נוח להיות במקום הזה של הוויתור, של ה׳׳הרסתי׳׳ ,קשה לי להאמין שהנזק הוא בלתי הפיך.
כי כשאת מוותרת זה נותן לך תירוץ לא להתמודד.
כשבזמן הזה המון דברים נפלאים יכלו לקרות לך.
חייבת להחזיק את עצמי לא ליפול.
מה שמרגיז זה שהסביבה הקרובה שלי לא כל כך תומכת.
כשההורים שלי רואים אותי בחרדות הם לא מנסים לעזור. פשוט בתקופות האלה יותר קשה לך להכיל את עצמך.
וברגע שאת רק ליום אחד מועדת זה הרבה יותר קשה לשקם.
כבר מותשת מהמלחמה הזאת.
ממאבקי הכוחות האלה.
יש לי מודעות מלאה לעצמי וזה מה שכל כך מרגיז.
אבל אני חייבת לשקם את עצמי.
להגיע להחלמה מלאה.
לא יכולה לתת לעצמי ליפול.

2b mind

New member
נשמע טוב.

מה את הולכת לעשות בשביל לקדם את זה?
במי את הולכת להעזר?

katrina12

New member
רק בעצמי

אין שום אדם בעולם הזה שאכפת לו ממני.