החמרה בדלקת הגרון

ninii

New member
החמרה בדלקת הגרון

שלום רב, ביום ראשון הלכתי לרופאת המשפחה עקב כאב גרון. הרופאה פסקה שיש דלקת ואין צורך במשטח היות והיא רואה שזה חיידקי. הרופאה רשמה רפאפן. זה הוא היום השלישי שאני לוקחת 2 כדורים בבוקר ו 2 כדורים לפני השינה לפי ההנחיות. היום בבוקר חשתי בהחמרה וכשהסתכלתי בגרון ראיתי גבשושיות נפוחות בחלק האחורי של הגרון. לחוצה הגעתי לרופאה היא אמרה שהגרון עדיין מלא בדלקת ושאמשיך לקחת את הרפאפן ואם עד יום ראשון אין שיפור- להגיע אליה ואקבל מירשם לאוגמנטין. ופתאום אני חושבת... אם יש החמרה למרות שאני כבר 3 ימים עם האנטיביוטיקה- למה לא לתת ישר אוגמנטין? האם כדאי לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון או שכדאי להמתין 3 ימים ולראות מה קורה? יש לציין שאין לי חום- וגם לא היה קודם. תודה מראש

שלום ניני

יש מספר אפשריות: בגרון יש תפליט אך למעשה זו דלקת ויראלית (האם יש סימפטומים נוספים היכולים להתאים למחלת "הנשיקה"?), יש דלקת חידקית והתגובה לטיפול תתרחש בעתיד הקרוב. במרבית המכריעה של המקרים טיפול הבחירה הוא רפפן (פניצילין) ולא אוגמנטין, היות והרפפן יעיל נגד החידקים הגורמים לדלקת החידקית ויש מעט תופעות לואי עם תרופה זו. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

ninii

New member
תודה על תגובתך

מחלת הנשיקה הייתה לי בעבר- וגם קיימים נוגדנים ל CMV. היום כבר יש פחות תפליט- כך שנראה שהאנטיביוטיקה עובדת :) האם קורה שיש דלקת חיידקית (הרופאה אמרה שהדלקת חמורה ) ללא חום (וגם לא מאוד כואב)? שוב תודה

למעלה