החמלה האנושית

drors30

New member
החמלה האנושית

החמלה האנושית - מושג שטבוע חזק בתרבות הטיבטית ואינו קיים כלל אצל הסינים האכזריים. אני קורא עכשיו שגם גרמניה מעלה סימני שאלה לגבי קיום האולימפיאדה שם. צריך לבטל אותה

Huang Long

New member
דע לך שכל העולם חרטטן.

העולם לא יפתור את הבעיה של טיבט גם אם האולימפיאדה תתבטל ואני לא מניח שהיא תתבטל. הבעיה של העולם היא מדינות כמו אירן ואיסלאם פונדמנטליסטי. סין לא בדיוק הבעיה. זה שבמרוצת השנים היא צברה כוח כי הניחו לה ועכשיו היא מפגינה שרירים - זו בעיה של המערב והוא יצר אותה במידה לא מבוטלת. חמלה יש גם ביהדות וגם בסין בפילוסופיות מסויימות. כשאתה אומר סין, למה אתה מתכוון? יש לה רבדים רבים. לך כרגע נוח להיצמד לנושא של טיבט, אבל יש עוד פנים למדינה הזו. חלקם חיובים וחלקם שליליים. בכל מקרה, אני מאמין שרק אחרי כמה עשרות שנים, נניח 10,20 שנה אולי סין תשתנה. לפני זה אין מה לחשוב. אני לא רואה את החברה הסינית בהכללה מתקוממת. לא יודע אם יש להם הרבה על מה. סה"כ הם לא מרגישים את הממשל, מעניינת אותם הפריחה הכלכלית ומה לעשות, שכמו אצלנו יש מושג שנקרא "מדינת ת"א", זה מה שיש שם, ודרך אגב בכל מדינה אחרת. זה אינו ייחודי לסין. אתה יכול להביע את המחאה כמה שאתה רוצה. עליך לדעת שזה לא ישנה דבר. מדובר בתהליך טבעי ארוך של שינוי מחשבתי. היום יש ניצנים ראשוניים. אני לא יודע איך זה יתפתח מכאן.

erezor

New member
די כבר, בחייאת!!!

מה נדבקת לעניין הזה? אתה עושה כאן הכללות כמו שבחיים לא ראיתי, וברור לחלוטין שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אין לי חשק אפילו לנסות להסביר לך כמה אתה טועה - פשוט פתח ויקיפדיה וקרא קצת על סין ועל הפילוסופיה שלה. הבעיה שלך היא שאתה לוקח את מה שהממשלה עושה שם ומכליל אותו על כל סין. לפי מה שאתה אומר, כל הסינים מרושעים ואכזריים, וכל מה שמעניין אותם הוא להתעלל בטיבטים. אני חושב שזה גם מה שהדרקון הצהוב ניסה לומר לך. אז בוא אני אספר לך כמה דברים. הסינים, לא אלה שיושבים בממשלה או אלה שהורגים או מדכאים טיבטים בפועל (רק תנסה שניה לחשב איזה אחוז הם מהווים מהאוכלוסיה בסין) אפילו לא יודעים מה קורה שם. להיפך, כמו שהדבר מוצג בתקשורת בסין בחלק מהמקרים - הטיבטים מוצגים כמי שמהווה איום על הסינים. אתמול דיברתי על זה עם חברה שלי, והיא אפילו לא ידעה שנהרגו מפגינים טיבטים - התקשורת בסין הציגה את הכוחות הסינים כאנשים טובי-לב שכל עניינם הוא לשמור על הסדר הציבורי. אז אם אתה רוצה לצאת נגד מישהו, צא נגד הממשלה הסינית - לא "הסינים". נמאס לי לשמוע את זה. אם אתה לא יודע כלום על נושא מסויים, אל תדבר עליו - אתה רק מציג את עצמך באור לא מחמיא. ולבסוף, אם כל מה שאתה יודע על הבלגאן בטיבט מגיע מהתקשורת, על אחת כמה וכמה אתה צריך להיות זהיר בתגובות שלך, כי בתור אזרח ישראלי אתה יודע יותר טוב מכולם כמה התקשורת העולמית צבועה, שקרנית ולא אובייקטיבית.

guanyin

New member
האלו!!!

איך אתה מצפה ממנו לדעת מי זה הדרקון הצהוב, אם הוא לא מבחין בין הממשלה הסינית לסינים?

Huang Long

New member
זה בסדר, אני אשים על עצמי תו זיהוי מיוחד...

אני דרקון סיני... איזה יופי שיש דרקונים שלא רק מדברים הם גם יודעים לכתוב ועוד בעברית! ממש קיבוץ גלויות!

bizhar

New member
חברים תהיו הגיוניים לרגע

אם הגרמנים בעצמם שוקלים לבטל, אז בואו נבטל. הם מבינים בחמלה אנושית יותר מכולם.

למעלה