החמין של ליזט

tanel

New member
החמין של ליזט../images/Emo13.gif

גרגרי חומוס בקופסת שימורים תפוחי-אדמה קטנים אפשר לשלב גם בטטה בין 1/2 ל- 3/4 כוס שמן תלוי בכמות 1 כוס אורז 1 כוס חיטה/גריסים בשר שמן+עצם/עוף טרי חתוך ביצים אופן ההכנה: בתחתית הסיר לפזר את החומוס, מעל להניח את הבשר/ עוף, אח"כ את התפו"א, (לשם קבלת צבע זהוב אפשר להוסיף תמרים או דבש.) מעל לפזר 1/2 כוס שמן ,להניח על אש קטנה למשך כ- 20 דקות. בינתיים נכין את האורז והחיטה. ניקח 2 שקיות "קוקי". בשקית הראשונה נשפוך פנימה את האורז נוסיף 1 כוס מים נתבל במלח בפלפל ובשמן נסגור את השקית. בשקית השניה נשים את החיטה נוסיף 1 כוס מים מלח פלפל שיני שום ומעט פפריקה מתוקה מהולה ב- 1/4 כוס שמן, נסגור גם אותה, נניח בצד. לאחר כ- 20 דקות נמלא את הסיר במים עד גובה של 3/4 מהסיר, נניח שוב על האש נתבל במלח ובפלפל, לאחר שהנוזלים רתחו ננמיך את האש. את שקיות הקוקי ננער מעט נחורר בקיסם ב-3 מקומות ליציאת האדים ונניח בסיר מעל הכל. ביצים שלוקות נניח מעל נכסה את הסיר לתת להתבשל על אש נמוכה כשעתיים. בסוף התהליך נעביר לפלטה.
 
למעלה